Volgende week dinsdag kunnen 75-plussers in de gemeente zonder afspraak hun extra prik (boostervaccinatie) ophalen in Leeuwarden. Deze week ontvangen de 75-plussers daarover een brief van de gemeente. De 75-plussers van Weststellingwerf zijn op dinsdag 28 december 2021 tussen 09.00 – 19.00 uur welkom op de vaccinatielocatie WTC Expo in Leeuwarden.

Uitnodigingsbrief

Vandaag en morgen krijgen de inwoners van Weststellingwerf van 75 jaar en ouder die niet in een zorginstelling wonen, de brief in de brievenbus. Hierin staat meer informatie over waar en wanneer zij de boostervaccinatie kunnen ophalen en wat zij moeten meenemen naar de vaccinatielocatie. Om te voorkomen dat iedereen tegelijk komt, is de dag verdeeld in tijdvakken.

Inwoners die al een afspraak hebben staan voor de boostervaccinatie in 2022, kunnen toch gebruik maken van het aanbod in de brief. Als zij op deze dinsdag de boostervaccinatie komen halen, verwijdert GGD Fryslân de al gemaakte afspraak uit het systeem. Zo zorgt de GGD ervoor dat zoveel mogelijk 75-plussers zo snel mogelijk worden geprikt. 

Inwoners die geen (booster)vaccinatie willen, de boostervaccinatie al gehaald hebben of een afspraak hebben staan voor de boostervaccinatie in 2021, kunnen de brief negeren.

Inwoners die in een zorginstelling wonen, krijgen daar hun boostervaccinatie.

Vragen over de brief?

Inwoners die vragen hebben over de uitnodigingsbrief kunnen bellen met de GGD via telefoonnummer 088-2299333.

Actie van GGD Fryslân

GGD Fryslân biedt volgende week aan alle 75-plussers in de provincie Friesland (met uitzondering van de Waddeneilanden) de mogelijkheid om zonder afspraak hun extra prik (boostervaccinatie) te komen ophalen.

In verband met de oprukkende omikronvariant is het belangrijk dat alle 18-plussers in Nederland snel een extra prik (boostervaccinatie) aangeboden krijgen. Voor een deel van de mensen blijkt het echter moeilijk te zijn om een prikafspraak te maken. Zij wachten nog op de brief van het RIVM, missen de oproepen via social media of komen er niet door bij het landelijke afsprakennummer.

GGD Fryslân komt de 75-plussers die al aan de beurt zijn, met deze actie tegemoet.  Zij hoeven niet meer te wachten op de landelijke uitnodiging van het RIVM of zelf een afspraak te maken. Maar kunnen op vertoon van de brief en hun identiteitsbewijs op de gereserveerde tijd terecht bij de priklocatie.

In Friesland zijn zo’n 9.000 mensen van 75+ nog niet gevaccineerd. GGD Fryslân hoopt met deze actie zoveel mogelijk 75-plussers te vaccineren voor het einde van het jaar.