Actuele cijfers

Bekijk hier de actuele cijfers van de verspreiding van het coronavirus. Ook vind je hier informatie over de landelijke maatregelen en wat je zelf kunt doen.

Op het dashboard van de Rijksoverheid vind je cijfers van de verspreiding van het coronavirus in Nederland. Je vind hier landelijke,  regionale en lokale cijfers over het aantal positief geteste mensen en het aantal mensen dat is opgenomen in een ziekenhuis.

Het dashboard geeft dus ook cijfers van de actuele situatie in Weststellingwerf. 

Bekijk dashboard(externe link)

Wat kun je zelf doen? 

Actuele informatie over de bestrijding van het coronavirus en wat je zelf kunt doen, vind je op de website van de Rijksoverheid(externe link).

Of kijk op de volgende websites:

Heb je nog vragen?

Heb je na het lezen van de informatie op de websites nog vragen over het virus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Bij een wachtrij van langer dan vijf minuten krijg je een keuzemenu met antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook na sluitingstijd hoor je dit keuzemenu.

Je kunt ook bellen met de corona-advieslijn van GGD Fryslân op 088-22 99 333. Dit nummer is iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00.