Zondagavond 7 augustus is Wolvega opgeschrikt door een zware brand. Rond 23 uur brak er brand uit in snackbar Snack Plaza aan de Hoofdstraat Oost.

Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij. En door de brand ontstond een gaslekkage. Daarom is opgeschaald naar een grote brand. En heeft de brandweer de omwonenden die wonen in het naastgelegen appartementencomplex, aan de Blomslaan, de Van Helomalaan en Hoofdstraat Oost geëvacueerd.

De omwonenden zijn in het gemeentehuis opgevangen of gingen naar familie. Zij konden vanochtend vanaf 05.00 uur weer terug naar hun huis.

De brand is overgeslagen naar de naastgelegen panden. Niet alleen de snackbar, maar ook de panden van Witgoed Hofstra, Kamsma Schoenen en Vince Herenmode zijn zwaar beschadigd. Op dit moment is de brandweer aan het nablussen.

Bij het uitbreken van de brand waren vier personen aanwezig in het pand van de snackbar. Zij zijn in het ziekenhuis nagekeken vanwege het inademen van rook.

Vanwege instortingsgevaar is Hoofdstraat Oost afgezet met geblindeerd hekwerk. Alleen voetgangers kunnen erlangs. Het verkeer wordt omgeleid door omleidingsborden. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Geblindeerde hekken in Hoofdstraat Oost Wolvega
Foto: De geblindeerde hekken in Hoofdstraat Oost