Op 28 december konden alle 75-plussers zonder afspraak hun extra prik (boostervaccinatie) ophalen in Leeuwarden. Op verzoek van de GGD Fryslân verstuurden we op woensdag 22 december hiervoor een uitnodigingsbrief aan alle 75-plussers in de gemeente. Helaas is de brief vanwege de feestdagen niet bij iedereen op tijd bezorgd.

De GGD-actie ‘Boostervaccinatie zonder afspraak’ was bedoeld om voor het einde van het jaar zoveel mogelijk 75-plussers die al aan de beurt waren voor de extra prik, te bereiken. De uitnodigingsbrief is door de gemeente verstuurd aan alle 75-plussers die niet in een zorginstelling wonen. Dus ook aan inwoners die de boostervaccinatie al gehaald hadden. De brief is op woensdag 22 december op de post gegaan. Vanwege de feestdagen is de brief helaas niet bij iedereen op tijd bezorgd.

Afspraak maken voor extra prik (boostervaccinatie)

Kreeg u de uitnodigingsbrief te laat? En wilt u graag uw extra prik (boostervaccinatie) ophalen? Dan kunt u daarvoor een afspraak maken. Dat kan op twee manieren. U kunt 24 uur per dag online terecht via www.coronavaccinatie-afspraak.nl, met uw DigiD-inlogcode. Belt u liever? Wacht dan op de uitnodigingsbrief van het RIVM. Heeft u de uitnodigingsbrief van het RIVM ontvangen, dan kunt u uw afspraak telefonisch inplannen. Het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070 is dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar. Door de drukte moet u waarschijnlijk wel even wachten.

Voor vragen over de uitnodigingsbrief ‘Boostervaccinatie zonder afspraak’ kunt u bellen met de GGD via telefoonnummer 088-2299333.

Waarom een boostervaccinatie?

Het vaccin beschermt u tegen het coronavirus. Maar na een tijdje neemt de bescherming af. U krijgt daarom een boostervaccinatie aangeboden. Zo blijft u goed beschermd tegen corona. U kiest zelf of u de boostervaccinatie wilt. Het is gratis.

Op de website www.steffie.nl/corona vindt u een filmpje met uitleg. U kunt nog meer lezen op de website www.coronavaccinatie.nl. Of bel naar 0800-1351 (gratis).