Het coronavirus heeft veel invloed op het dagelijks leven. Het kan ook geldzorgen opleveren. Misschien heb je een tijdelijk contract en wordt dat niet verlengd. Of heb je door alle beperkingen hogere kosten moeten maken. Hier lees je waar je hulp kunt krijgen. 

Ben je werkloos geworden en heb je onvoldoende inkomen?

Dan heb je mogelijk recht op een WW-uitkering. Kijk hiervoor op de website van het UWV(externe link). Heb je geen recht op een WW-uitkering, dan kun je misschien een bijstandsuitkering krijgen. Meer informatie over het aanvragen daarvan vind je op onze website en op werk.nl.(externe link) 

Een regeling voor huishoudens in financiële nood (TONK)

De tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) biedt een tijdelijke en gedeeltelijke tegemoetkoming in noodzakelijke kosten, met name in de woonlasten en de kosten van gas, water en elektriciteit. De tegemoetkoming is bedoeld voor iedereen die door de coronamaatregelen in problemen is gekomen met de betaling van deze vaste lasten.

Lees meer over TONK

Wat kan het gebiedsteam voor je doen?

Kom je er niet uit? Of kun je niet goed rondkomen van je lagere inkomen? Neem contact op met het gebiedsteam voor hulp. Bij het gebiedsteam werken budgetcoaches. Zij denken graag met je mee over oplossingen. Zij weten veel over geld en schulden. Misschien heb je recht op toeslagen of kwijtschelding van belastingen. Zij kunnen je helpen met advies, tips of andere hulp.

Gebiedsteam Wolvega:

Gebiedsteam Noordwolde:

Meer informatie over het gebiedsteam

Hulp nodig met brieven of formulieren? 

Wil je graag hulp bij het invullen van formulieren of het aanvragen van een uitkering? Of het lezen van een ingewikkelde brief? De Papierwinkel helpt je hier gratis bij. Ook voor hulp bij andere papierzaken kun je bij de Papierwinkel terecht.

Wolvega:

Noordwolde:

Meer informatie over de Papierwinkel