In juli en augustus kunnen kinderen ook zwemles volgen in zwembad De Steense. Normaal gesproken is het zwembad in juli en augustus dicht. Nu het zwembad deze zomer open is, hoopt de gemeente Weststellingwerf een inhaalslag te kunnen maken voor het zwemveilig opgroeien van kinderen.

Zwemlessen in de ochtend

Vanwege het coronavirus hebben kinderen lange tijd geen zwemles kunnen volgen. Door zwemlessen in de zomer aan te bieden, kunnen alle kinderen blijven zwemmen. Mogelijk kunnen er extra groepen starten. In de zomervakantie verplaatsen bijna alle lessen naar de ochtend.

Openluchtzwembad De Dobbe biedt normaal gesproken ook zwemlessen aan in juli en augustus. Dat gaat dit jaar niet door. Je kunt deze zomer alleen vrij zwemmen in De Dobbe.

De zwemonderwijzers van Team Sportvoorzieningen kijken enorm uit naar de zwemlessen in de zomer. Als alles meezit, hoopt het team dat er kinderen het zwemdiploma halen voor of tijdens de zomer.

In juli en augustus ook recreatief zwemmen in De Steense

De gemeente Weststellingwerf vindt het belangrijk dat inwoners mogelijkheden hebben om te kunnen sporten en bewegen. Als de coronamaatregelen het toelaten, biedt zwembad De Steense ook recreatieve zwemuren aan in de zomer. Zo kunnen inwoners toch baantjes trekken voor ontspanning.