Als je ouder wordt, kan het lastiger worden om te blijven fietsen. Ontdek de mogelijkheden die het fietsen makkelijker maken, zodat je lekker in beweging kan blijven.

Ontdek de driewielfiets

Heb je wel eens op een driewielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of je evenwicht niet zo goed meer is. Een driewielfiets houd je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan naar de gratis Ontdekdag van de Fietsersbond.

Tijdens de Ontdekdag vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond alles wat je wilt weten over Driewielers. Er zijn verschillende dealers aanwezig die driewielfietsen meenemen, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting.

Ook je eigen fiets kan omgebouwd worden naar een driewielfiets.

  • Datum: 12 september
  • Locatie: Sporthal de Duker, Noordwolde
  • Tijden: 10.00-13.00

Fit, veilig én gezellig doortrappen met de Fiets Totaal Doortrap Dag

In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor jou als de perfecte combinatie? Dan is de Fiets Totaal Doortrap Dag misschien wel iets voor jou. Deze dag is bedoeld om gezellig samen te fietsen en meer te leren over veiligheid op de fiets. Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze dag bij jou in de buurt? Geef je dan op door een mail te sturen naar doortrappen@fietsersbond.nl.

We beginnen de dag met onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike.

Daarna gaan we de Doortraproute in je gemeente fietsen onder begeleiding van docenten van de Fietsersbond. Na de tocht is er een gemeenschappelijke lunch.

Deelname is gratis.

  • Datum: 20 september
  • Locatie: Zalencentrum Klijnstra, Wolvega
  • Tijden: 09.30-13.30

Doortrappen in Friesland

Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de zestien Friese Doortrap gemeenten en de provincie Friesland. Kijk voor meer informatie op https://www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php(externe link)