HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

 • Open Monumentendag in Weststellingwerf

  (09-09-2020)

  Komend weekend is het weer tijd voor het grootste culturele evenement van Nederland: Open Monumentendag. In verband met het coronavirus zijn er dit jaar maar drie monumenten te bezoeken. 

 • Onderhoud aan de riolering in Noordwolde, Steggerda en Wolvega

  (26-08-2020)

  In week 35 en week 36 gaat de gemeente Weststellingwerf werken aan de rioleringen in Noordwolde, Steggerda en Wolvega. De firma Vandervalk+Degroot uit Wolvega voert de werkzaamheden uit. Het bedrijf controleert de rioleringen en maakt deze schoon.

 • Prijsvraag Open Monumentendag: herken jij alle monumenten?

  (25-08-2020)

  Door het coronavirus ziet de Open Monumentendag er dit jaar anders uit. Twee kerken en een molen stellen hun deuren open voor publiek. Om andere monumenten ook de aandacht te geven die zij verdienen, organiseren we een prijsvraag. Raad de namen van de monumenten in onze gemeente en maak kans op een leuke prijs!

 • Vervolgonderzoek hoogwatersloten Groote Veenpolder

  (24-08-2020)

  Wetterskip Fryslân onderzoekt of de hoogwatersloten in de Groote Veenpolder goed werken. Om te kunnen wonen, werken en leven in het veengebied, wordt het ontwaterd. Hierdoor dalen de bodem en de grondwaterstanden. Woningen die op houten palen zijn gebouwd, kunnen rotten of uitdrogen als ze niet onder (grond)water staan. Daarom houdt Wetterskip Fryslân de waterpeilen in de sloten langs deze woningen hoog. Dit noemen we hoogwatersloten. Hiermee probeert Wetterskip Fryslân de grondwaterstand te beïnvloeden.

 • Waarschuwing blauwalg De Driesprong in Langelille

  (19-08-2020)

  Vanaf woensdag 19 augustus 2020 geldt een waarschuwing voor blauwalg voor de zwemlocatie Et Wiede bij De Driesprong in Langelille. Bij de zwemplaats wordt een waarschuwingsbord geplaatst.

 • 8.000 perenbomen gratis af te halen bij Omrin

  (19-08-2020)

  Zaterdag 22 augustus 2020 kan iedereen gratis een of meerdere perenbomen ophalen op het Ecopark de Wierde van Omrin. De bomen zijn niet verkocht door corona en de kweker geeft ze liever een tweede kans. Urgenda heeft daarom Omrin gevraagd te helpen deze bomen te redden en roept iedereen op om daarbij te helpen. De gemeente Weststellingwerf steunt deze actie.

 • Rook- en stookverbod in Weststellingwerf

  (12-08-2020)

  Vanwege de aanhoudende droogte geldt vanaf vandaag een rook- en stookverbod in Weststellingwerf. Dit gebeurt op advies van de brandweer. In bossen en natuurgebieden is het verboden om te roken en om vuur te stoken. Daarnaast is het in de hele gemeente verboden om in de open lucht vuur te stoken of te hebben. Eén weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan volgens de Veiligheidsregio al de oorzaak zijn van een brand die een groot natuurgebied verwoest.

 • Koninklijke onderscheiding voor Yvonne Scheper

  (10-08-2020)

  Zaterdag 8 augustus 2020 reikte burgemeester André van de Nadort een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Yvonne Scheper (71). De uitreiking vond plaats op het terrein van Opera Nijetrijne, gelegen aan de Scheene. Mevrouw Scheper is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het Nije Kwartet trad voor mevrouw Scheper op.

 • Burgemeester waarschuwt jongeren na verstoring openbare orde

  (07-08-2020)

  Na een reeks incidenten waarbij de openbare orde in en om het centrum van Wolvega ernstig werd verstoord heeft burgemeester André van de Nadort één tijdelijk gebiedsverbod opgelegd aan een betrokkene uit Wolvega. Daarnaast hebben negen jongeren uit Wolvega en omstreken een officiële waarschuwing ontvangen. 

 • Gemeente Weststellingwerf sluit gedeelte fietspad langs de Linde

  (06-08-2020)

  Vrijdag 7 augustus sluit de gemeente Weststellingwerf het fietspad tussen Hemweg en Kontermansbrug. Onderdelen van het fietspad op deze route zorgen voor onveilige situaties. Veiligheid staat voorop. Daarom vindt de gemeente het niet meer verantwoord dit gedeelte van het fietspad open te houden. 

 • Burgemeester sluit drugspand in Oldeholtpade

  (06-08-2020)

  Burgemeester André van de Nadort sluit op 13 augustus 2020 gedeeltelijk een woning aan de Hoofdweg in Oldeholtpade voor drie maanden. Begin juni trof de politie in het pand een grote hoeveelheid hennep en een hennepkwekerij in werking aan. Ook werd er illegaal elektriciteit afgenomen.

 • Wethouder Zonderland fietst bouwkavelexpeditie

  (03-08-2020)

  Zaterdag 1 augustus gaf wethouder Hanneke Zonderland van de gemeente Weststellingwerf het startsein van de bouwkavelexpeditie. Ze stapte op de fiets en maakte een rondje langs de bouwkavels in de Lindewijk. Met de bouwkavelexpeditie promoot de gemeente Weststellingwerf tientallen beschikbare bouwkavels in Noordwolde en de Lindewijk in Wolvega. De gemeente wil op deze ludieke manier geïnteresseerden laten ervaren hoe heerlijk wonen en recreëren het is in de regio.

 • Friese Milieu Federatie lanceert duurzame fietsroute door Zuidelijke Wouden

  (31-07-2020)

  Lekker uitwaaien op de fiets deze zomer en onderweg genieten van het landschap, de natuur en het heerlijke lokale, duurzame voedsel van onze Friese voedselproducenten in Zuidoost Friesland? De gloednieuwe fietsroute ‘Rondje Zuidelijke Wouden’ maakt dit mogelijk. Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp van de Gemeente Weststellingwerf ontving de fietsroute vandaag van Monique Plantinga namens initiatiefnemer de Friese Milieu Federatie. Vervolgens kreeg wethouder Rikkers een rondleiding bij zelfpluktuin Fruithof De Stuikrover van eigenaar Ruben Abma, een van de deelnemende streekvoedselproducenten.

 • Digitale controles op blauwe parkeerzones

  (27-07-2020)

  Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO-gemeenten) werken samen op het gebied van parkeercontroles. Voor het toezicht op de blauwe parkeerzones in de drie gemeenten gebruiken ze sinds kort digitale apparatuur. Hiermee kunnen ze sneller en efficiënter controleren of alle parkeerders de blauwe parkeerschijf goed gebruiken.

 • Pas op voor criminele investeerders

  (22-07-2020)

  Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, je diensten, je voertuig of zelfs je onderneming. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

 • Home-Start: zet jouw opvoedervaring in als vrijwilliger

  (21-07-2020)

  Lijkt het je leuk om je eigen (opvoed)ervaring in te zetten voor het begeleiden van een gezin in Weststellingwerf? Word vrijwilliger bij Home-Start!

 • Videoserie #14 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ronald Westenberg

  (16-07-2020)

  Videoserie #14

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ronald Westenberg is het veertiende deel van deze serie.

 • Inwoners Noordwolde denken mee met Bestemming Noordwolde

  (13-07-2020)

  In juni is er aan de inwoners van Noordwolde gevraagd om mee te de denken over de plannen en projecten voor de laatste fase van het project Bestemming Noordwolde. Deze fase start in januari 2021 en duurt tot en met 2023. 

 • Rijk en regio investeren € 30 miljoen in Regio Deal Zuidoost Friesland

  (13-07-2020)

  De regio is blij dat vandaag de Minister van LNV, Carola Schouten, bekend heeft gemaakt dat de Regio Deal Zuidoost Friesland is gesloten en het Rijk € 15 miljoen investeert. De overheden in de regio verdubbelen dit bedrag. De Regio Deal geeft een stevige impuls aan Zuidoost Friesland. Met de mienskip worden de dorpen en het unieke landschap nog sterker gemaakt. Zo blijft Zuidoost Friesland een fijne plek om te leven, te werken, te ontmoeten én te bezoeken, nu en in de toekomst.

 • Gemeenten Weststellingwerf en Westerveld zetten nieuwe methode in tegen eikenprocessierups

  (10-07-2020)

  De gemeenten Weststellingwerf en Westerveld houden zich al jaren bezig met biodiversiteit. Zo worden er bermen en bloemenweides op een natuurvriendelijke wijze gemaaid en ingezaaid met bloemenmengsels. Daarnaast zijn op verschillende plekken nestkasten en insectenhotels geplaatst en bloembollen geplant. Het doel is om de leefomgeving van de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups te verbeteren. Deze natuurlijke vijanden, zoals sluipvliegen, sluipwespen en bepaalde vogels, helpen bij het verminderen van het aantal eikenprocessierupsen. Hierdoor is er minder overlast voor mensen en dieren.

 • Videoserie #13 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Desiré Woudstra-Dooper

  (09-07-2020)

  Videoserie #13

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Desiré Woudstra-Dooper is het dertiende deel van deze serie.

 • Rachida en Magda fietsen veilig dankzij fietscursus van Buurtsportwerk

  (08-07-2020)

  Afgelopen vrijdag behaalden Rachida en Magda hun fietsdiploma. Rosé Buskermolen van Buurtsportwerk Weststellingwerf heeft de deelneemsters de afgelopen maanden begeleid. 

 • Dorp maakt plan voor Spokeplas

  (03-07-2020)

  De gemeente Weststellingwerf verstrekt een subsidie van €15.000 aan het Plaatselijk Belang De Eendracht uit Noordwolde voor het plaatsen van speeltoestellen bij de Spokeplas. Het Plaatselijk Belang heeft gezamenlijk met inwoners en ondernemers een plan opgesteld om de omgeving van de Spokedam aantrekkelijker te maken voor bezoekers en inwoners.

 • Beschut werk voor meer organisaties toegankelijk in Weststellingwerf

  (03-07-2020)

  Het afgelopen jaar heeft de gemeente Weststellingwerf samen met verschillende organisaties het beschut werk in een nieuwe jas gestoken. In een zogeheten ''Open House'' methode is er voor organisaties de mogelijkheid deel te nemen aan ons inkoop re-integratie contract. Daardoor hebben inwoners meer keus en dus kans op een passende werkplek.

 • Vanaf 7 juli werkzaamheden op enkele wegen in gemeente

  (03-07-2020)

  Vanaf dinsdag 7 juli gaat NWM (Nederlands Wegenmarkeerbedrijf) op de volgende wegen nieuwe wegmarkeringen aanbrengen:

 • Medipoint vanaf 1 juli leverancier Wmo-hulpmiddelen

  (02-07-2020)
  Vanaf 1 juli werkt de gemeente samen met Medipoint voor het leveren van Wmo-hulpmiddelen. Dit werd voorheen gedaan door HMC of Welzorg.
 • Gemeente Weststellingwerf verwijdert nesten eikenprocessierups

  (30-06-2020)

  De eikenprocessierups is ook dit jaar weer in veel bomen in onze gemeente te vinden. Gespecialiseerd bedrijven verwijderen in opdracht van de gemeente zo snel mogelijk de aangetroffen nesten met een speciale stofzuiger.

 • Weststellingwerf doet oproep aan Tweede Kamer over financiële tekorten

  (30-06-2020)

  Op donderdag 2 juli vindt van 13.00 tot 15.30 uur een overleg plaats tussen de vaste Kamercommissie Binnenlandse Zaken en de minister van BZK. Tijdens dit overleg staan de gemeentefinanciën op de agenda. Bestuurders uit het hele land willen duidelijk maken dat bij veel gemeenten financiële problemen aan de orde zijn. Tekorten in het sociaal domein, de aangekondigde herverdeling van het gemeentefonds en de financiële gevolgen van de corona-crisis leiden tot tekorten.

 • Start inventarisatie reclamebelasting 2020

  (29-06-2020)

  Voor het hebben van een openbare aankondiging in Wolvega die vanaf de openbare weg zichtbaar is, betalen ondernemers sinds 1 januari 2016 reclamebelasting. De opbrengst daarvan gaat naar de Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf en wordt gebruikt voor evenementen en activiteiten in Wolvega. Vanaf woensdag 1 juli 2020 worden de openbare aankondigingen geïnventariseerd voor de aanslagen in 2020. Dit betekent dat er onder meer foto’s worden gemaakt vanaf de openbare weg. De inventarisatie vindt plaats in opdracht van de gemeente Weststellingwerf.

 • Videoserie #12 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Afke Kester-Tamminga

  (25-06-2020)

  Videoserie #12

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Afke Kester is het twaalfde deel van deze serie.

 • Aangepaste zwemtijden voor zwembad De Dobbe

  (25-06-2020)

  Vanaf 1 juli zijn er aangepaste zwemtijden voor zwembad De Dobbe. Bezoekers kunnen in de ochtend baantjes komen zwemmen en er zijn dan 60 bezoekers welkom. In de middag en avond mogen bezoekers vrij zwemmen. Dan kunnen er 100 bezoekers komen zwemmen.

 • Campagne Friese Voetafdruk gelanceerd

  (19-06-2020)

  Onder het motto ‘Wij willen minder voetbalvelden’ hebben jeugdspelers van de Grouster Amateur Voetbal Club samen met Foppe de Haan op donderdag 18 juni de campagne Friese Voetafdruk gelanceerd. Een campagne van meerdere partijen waar de gemeente Weststellingwerf ook aan deelneemt. Met een humoristische insteek vragen zij aandacht voor een belangrijk onderwerp: de te grote ecologische voetafdruk. Iedereen heeft een stukje aarde nodig om van te leven. Beschikbaar is 1,6 hectare, we gebruiken echter bijna 5 hectare. Dat staat voor 8 voetbalvelden. De aarde wordt in een hoog tempo opgemaakt.

 • De Wegwijzer - een gids voor mensen met een laag inkomen

  (18-06-2020)

  Gemeente Weststellingwerf heeft een informatiegids Wegwijzer ontwikkeld. Deze gids is voor mensen met een laag inkomen. Je leest hierin welke hulp en ondersteuning er is, welke regelingen er zijn vanuit de gemeente, maar ook andere nuttige informatie. 

 • Videoserie #11 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Aukje Kroondijk

  (18-06-2020)

  Videoserie #11

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Aukje Kroondijk is het elfde deel van deze serie.

 • Videoserie #10 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Hans Visser

  (11-06-2020)

  Videoserie #10

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Hans Visser is het tiende deel van deze serie.

 • Phishingmail over gemeentelijke belastingen

  (10-06-2020)

  Een aantal inwoners van de gemeente Weststellingwerf ontvingen een e-mail van een "gerechtsdeurwaarder". Dit gaat om een phishing e-mail. 

 • Actuele cijfers coronavirus

  (04-06-2020)

  Wat is het verloop van het coronavirus?

 • Videoserie #9 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Marlene Postma

  (04-06-2020)

  Videoserie #9

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Marlene Postma is het negende deel van deze serie.

 • Help jij ons mee met het verbeteren van onze website?

  (31-05-2020)

  Was jij het niet eens met je belastingaanslag of woz waarde en heb je hiertegen een bezwaar ingediend? Wij zijn heel benieuwd hoe jij onze dienstverlening ervaren hebt, zodat we deze kunnen verbeteren. Mogen we daarom contact met je opnemen? Meld je aan via onderstaand formulier. Aanmelden kan t/m 23 juni.

 • Volop sportactiviteiten voor kinderen, ook voor niet-leden

  (29-05-2020)

  Veel sportaanbieders zijn in mei weer begonnen met buitenactiviteiten voor kinderen. Omdat sportaanbieders het belangrijk vinden dat alle kinderen lekker buiten bezig kunnen zijn stelt een groot aantal van hen activiteiten ook open voor kinderen die geen lid zijn. Het Buurtsportwerk en de gemeente maakten een overzicht van alle activiteiten waar ook niet-leden welkom zijn. 

 • Weststellingwerf blijft investeren ondanks onzekerheden

  (29-05-2020)

  Vandaag heeft het college van B&W de jaarstukken over 2019 en de voorjaarsnota 2020 beschikbaar gesteld aan de gemeenteraad. De stukken maken duidelijk dat het onzekere en financieel uitdagende tijden zijn. Het landelijke beeld van tekorten in het Sociaal domein is ook in Weststellingwerf te zien en lijkt zonder ingrijpen een structureel karakter te hebben. De onzekerheden worden versterkt door de coronacrisis. Alhoewel de exacte effecten nog niet duidelijk zijn, is het financieel perspectief vanaf 2020 minder rooskleurig geworden. 

 • Tijdelijke uitbreiding horecaterrassen

  (29-05-2020)

  Vanaf 1 juni 2020 om 12.00 uur mag de horeca weer open voor publiek. Horecaondernemers kunnen een aanvraag doen bij de gemeente om hun terras tijdelijk uit te breiden tot uiterlijk 19 oktober 2020.

 • Videoserie #8 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ton Mulder

  (28-05-2020)

  Videoserie #8

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ton Mulder is het achtste deel van deze serie.

 • Schade aan vuilniswagen door beton in grijze container

  (27-05-2020)

  Een van de vuilniswagens van de gemeente is kapot gegaan door brokken beton in een grijze container. Tijdens het legen van de grijze container heeft het beton flinke schade aan de zijbelader aangericht. De schade kan wel duizenden euro’s kosten.

 • Stop criminele weldoeners in de horeca

  (27-05-2020)

  Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar je loopt een groot risico als er vervolgens dit soort illegale activiteiten in jouw zaak plaatsvinden. Zo kun je juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in jouw pand of onder de vlag van jouw onderneming gepleegd worden. Je pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

 • Brief van de burgemeester

  (26-05-2020)

  Beste inwoners van Weststellingwerf,

  Het gaat langzaam de goede kant op met de bestrijding van het coronavirus. Omdat we ons aan de maatregelen houden, versoepelt het kabinet stapsgewijs de coronamaatregelen.

 • Bloemrijke bermen in Nijeholtwolde

  (26-05-2020)

  Op initiatief van inwoners werd afgelopen zaterdag een aantal bermen rond Nijeholtwolde ingezaaid. Wethouder Mariska Rikkers gaf het startsein van deze nieuwe fase van het project Bloemrijke Bermen en hielp mee met het inzaaien.  

 • Zwembaden vanaf 2 juni weer open

  (26-05-2020)
  Vanaf dinsdag 2 juni zijn de gemeentelijke zwembaden De Steense en De Dobbe weer open. In de zwembaden gelden de coronamaatregelen. Dit betekent:
  - Maximaal 30 personen tegelijkertijd naar binnen.
  - Mensen ouder dan 12 jaar houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  - Trek thuis je badkleding aan.
 • Meerderheid Friezen betrokken bij overstap schone energie

  (26-05-2020)

  Friese inwoners willen betrokken zijn bij de overstap naar schone energie in Friesland. Meer dan 90% van de mensen vulden dit in op de vragenlijst kiesvoorjelte.nl. In totaal gaven 3.061 mensen aan hoe zij betrokken willen zijn bij de energietransitie en wat ze erover weten. Friese overheden gebruiken de resultaten om inwoners te betrekken bij het maken van de Regionale Energie Strategie (RES). Hierin staat onder andere hoe Friesland elektriciteit wil opwekken uit wind- en zonne-energie.

 • Videoserie #7 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Gaby Thijssen

  (21-05-2020)

  Videoserie #7

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Gaby Thijssen is het zevende deel van deze serie.

 • Heb jij de aanslag gemeentelijke belastingen over 2020 al betaald?

  (20-05-2020)

  De aanslag gemeentelijke belastingen over 2020 met daarop de datum 29 februari 2020 heb je ontvangen via de post of in de digitale berichtenbox op Mijn Overheid.

 • Kwaliteit zwemwater De Vlinderslag in Wolvega uitstekend

  (20-05-2020)

  De Vlinderslag is een officiële zwemwaterlocatie en ligt achter hotel van der Valk Wolvega, vlakbij de Lindewijk. De zwemvijver krijgt water uit de Linde wat vooraf wordt gezuiverd via een filter. Wetterskip Fryslân beoordeelt het zwemwater in De Vlinderslag met een uitstekend.

 • Burgemeester feliciteert jubilarissen

  (19-05-2020)

  Op maandag 18 mei werd meneer Buddingh uit Wolvega 101 jaar. En vandaag viert het echtpaar De Haan-Schoondorp uit Wolvega hun 70-jarig huwelijk. Zowel de jarige als het platina echtpaar kregen een felicitatiebrief van de burgemeester en bloemen. De burgemeester hoopt later persoonlijk op bezoek te gaan bij deze jubilarissen, wanneer de omstandigheden dat weer toelaten.

 • Gemeente Weststellingwerf rondt nieuwbouwproject ‘De Toekomst’ Steggerda af

  (15-05-2020)

  De bebouwing van de voormalige locatie van de melkfabriek in Steggerda is in 2019 afgerond, maar de openbare ruimte is nog niet klaar. Dit komt de uitstraling van de leefomgeving niet ten goede en zorgt voor overlast bij bewoners. Nu de gemeente de grond sinds kort in haar bezit heeft, kan en wil ze het gebied zo snel mogelijk veiliger en leefbaarder maken.

 • Zwembad De Steense en zwembad De Dobbe vanaf 2 juni weer open

  (15-05-2020)

  Wij zijn blij dat de zwembaden weer open mogen. Maar ook  in een zwembad gelden corona maatregelen. Zo mogen vanaf juni maximaal 30 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in het zwembad en blijft de 1,5 meter afstand voor volwassen van kracht. Momenteel werken wij aan de plannen om alles goed te organiseren. Duidelijk is in ieder geval dat de zwembaden op 2 juni open kunnen gaan! 

 • Videoserie #6 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Richard Bos

  (14-05-2020)

  Videoserie #6

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Richard Bos is het zesde deel van deze serie.

 • Felicitaties van de burgemeester voor jubilarissen

  (12-05-2020)

  Deze week zijn er drie bijzondere jubilea in Weststellingwerf: op maandag 11 mei was het echtpaar Dijkstra-De Jong uit Wolvega 70 jaar getrouwd en werd mevrouw Kemper-Mulder uit Wolvega 102 jaar. Op dinsdag 12 mei vierde het echtpaar Koetsier-Pronk uit Wolvega hun 65-jarig huwelijk. Vanwege de coronamaatregelen is een persoonlijk bezoek van burgemeester André van de Nadort nu niet mogelijk, maar felicitaties van de burgemeester waren er natuurlijk wel.

 • Videoserie #5 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Vera van der Zee

  (07-05-2020)

  Videoserie #5

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Vera van der Zee is het vijfde deel van deze serie.

 • Kabinet versoepelt coronamaatregelen stapsgewijs

  (07-05-2020)

  Gisteren maakte het kabinet bekend dat er stapsgewijs meer ruimte komt in het openbare leven. Het versoepelen van de maatregelen kan alleen wanneer het coronavirus onder controle blijft. Worden er weer veel mensen ziek? Dan gaan de stappen hieronder later in.

 • Raadsvergadering 6 mei live te volgen

  (06-05-2020)

  Vanwege de coronamaatregelen vindt raadsvergadering van woensdagavond 6 mei 2020 niet in de raadzaal maar online plaats. De vergadering is live te volgen via weststellingwerf.nl/live en begint om 19.30 uur.

 • Helpende handen van Weststellingwerf

  (05-05-2020)

  Deze coronatijd vraagt de inzet van iedereen. Van mensen in de zorg, van ouderen, van kinderen die niet naar school kunnen, van mensen die thuiswerken, van mensen die doorwerken om de samenleving draaiende te houden, van mensen die nu niet kunnen werken, van ondernemers die zorgen hebben om hun bedrijf, enz. enz.

 • Herdenkingen 4 mei gaan door zonder publiek

  (04-05-2020)

  De herdenkingen in Zeedijk/Spanga, Stadburen/Nijeholtwolde, Noordwolde, Oldeholtpade en Wolvega gaan door, maar zonder publiek. We vinden het belangrijk om ook dit jaar te herdenken. We doen de kranslegging op een sobere manier. Op elke locatie is een collegelid aanwezig. In Wolvega houdt burgemeester Andre van de Nadort een speech. We filmen de hele ceremonie.

 • Videoserie #4 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ruud Knol

  (30-04-2020)

  Videoserie #4

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ruud Knol is het vierde deel van deze serie.

 • Friezen voelen zich betrokken bij energietransitie

  (29-04-2020)

  Bijna 2.000 Friese inwoners hebben de online vragenlijst van de Regionale Energie Strategie ingevuld. In de afgelopen twee weken hebben ze aangegeven hoe zij betrokken willen worden bij de plannen voor schone energie in Friesland. Tot nu toe geeft meer dan de helft van de respondenten aan zich zorgen te maken over klimaatverandering en zich verantwoordelijk te voelen voor hun rol in de energietransitie. Inwoners van Friesland hebben nog een paar dagen de tijd om de enquête in te vullen.​ De online vragenlijst staat tot en met 3 mei online op kiesvoorjelte.nl.

 • Brief van de burgemeester

  (28-04-2020)

  Beste inwoners van Weststellingwerf,

  Koningsdag was dit jaar anders dan anders. Geen Koningsspelen, vrijmarkten en concerten in de open lucht. Alleen de vlag hing uit en we toostten thuis op de verjaardag van de Koning. Ook de herdenkingen en vieringen van 4 en 5 mei zijn aangepast. En toch zie ik veel saamhorigheid in onze gemeente.

 • Fryslân fan Boppen vliegt over gemeente Weststellingwerf

  (28-04-2020)

  Vanaf 15 april vliegen er drones boven Friesland. Deze drones leggen hoopvolle boodschappen van en door Friezen in coronatijd vast. Dit project is een initiatief van alle Friese burgemeesters en heet “Fryslân fan Boppen”. Tijdens Koningsdag vlogen de drones over gemeente Weststellingwerf. Inwoners konden zich inschrijven als ze mee wilden doen met de actie Fryslân fan Boppen. 

 • Tweede bestrijdingsronde tegen eikenprocessierups

  (27-04-2020)

  Nu even lawaai, in de zomer geen jeuk meer

  Dinsdag 14 april startte hoveniersbedrijf Roel Timmerman uit Uffelte in opdracht van de gemeente met een biologische bestrijdingsactie op ruim 4500 eiken in Weststellingwerf. De tweede bestrijdingsronde is van 27 april t/m 4 mei. Het bestrijden zorgt voor geluidsoverlast, maar hierdoor hebben we in de zomer zo min mogelijk last van de eikenprocessierups.

 • Op Koningsdag 2020 blijven kleedjes in de kast

  (26-04-2020)

  Koningsdag is elk jaar weer een groot feest, waarbij vele evenementen worden georganiseerd. Dit jaar wordt Koningsdag anders gevierd. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vieren we Koningsdag zoveel mogelijk thuis. Alle geplande evenementen op Koningsnacht en Koningsdag gaan niet door. Ook is het niet toegestaan om zelf spullen vanuit je tuin te verkopen of een mini vrijmarkt in de straat te organiseren.

 • Koninklijke onderscheiding voor Harm van der Meer

  (24-04-2020)

  Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit, Koning der Nederlanden worden er jaarlijks, op de laatste werkdag voor de verjaardag van de Koning, Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. In verband met de coronacrisis krijgt deze ceremonie dit jaar een iets ander karakter.

 • Videoserie #3 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Lukas van der Hoef

  (23-04-2020)

  Videoserie #3

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Lukas van der Hoef is het derde deel van deze serie.

 • Drones van project Fryslân fan Boppen vliegen volgende week boven Weststellingwerf

  (23-04-2020)

  Sinds vorige week vliegen er drones boven Friesland. Deze drones leggen hoopvolle boodschappen van en door Friezen in coronatijd vast. Dit project is een initiatief van alle Friese burgemeesters en heet “Fryslân fan Boppen”. Op maandag 27 april vliegen de drones over gemeente Weststellingwerf.

 • Gemeentehuis en afvalbrengstation gesloten

  (22-04-2020)

  In verband met Koningsdag en 4 en 5 mei zijn het gemeentehuis en het afvalbrengstation gesloten. 

 • Kabinet verlengt maatregelen corona

  (22-04-2020)

  Gisteren maakte het kabinet het vervolg van de maatregelen tegen het coronavirus bekend:

 • Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

  (20-04-2020)

  Door de COVID-19-maatregelen van het kabinet zijn de mogelijkheden om het rijbewijs te verlengen beperkt. Om te voorkomen dat mensen hierdoor in de problemen komen, heeft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) besloten dat er een tijdelijke oplossing komt: alle rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart, blijven geldig tot 1 juni 2020. Dat schrijft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De voorwaarden kunt u lezen in het nieuwsbericht van de rijksoverheid.

 • Videoserie #2 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - Ed de Vries

  (16-04-2020)

  Videoserie #2

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van raadslid Ed de Vries is het tweede deel van deze serie.

 • Hoe wil Friesland betrokken zijn bij de energietransitie?

  (16-04-2020)

  Friese inwoners kunnen de komende drie weken aangeven hoe zij betrokken willen worden bij de plannen voor schone energie in Friesland. Friese overheden willen de energievoorziening in Friesland verduurzamen en betrekken hier graag hun inwoners bij. Via de website kiesvoorjelte.nl kunnen inwoners een online vragenlijst invullen. Dat kan tot en met 3 mei aanstaande.

 • Extra steun uit Iepen Mienskipsfûns voor kleine initiatieven

  (16-04-2020)

  De provincie Fryslân stelt extra geld beschikbaar voor kleine eenzaamheids- en leefbaarheidsinitiatieven. Het geld is bedoeld voor kleine maatschappelijke initiatieven in Fryslân, die de leefbaarheid in wijk, dorp of stad tijdens de coronacrisis vergroten. Voorbeelden van kleine initiatieven zijn het uitdelen van tulpen aan inwoners of muziek maken in de tuin van verzorgingshuizen.

 • Besluitvorming raad verplaatst naar 17 april

  (16-04-2020)

  De raadsvergadering van vanavond is niet gestart. Vanwege de coronacrisis waren er geen raadsleden aanwezig en werd daarom de vergadering niet geopend en kon de raad dus geen besluiten nemen.

 • Dorpenfonds vergroot leefbaarheid en levendigheid in dorpen

  (15-04-2020)

  Subsidie voor maar liefst 21 initiatieven

  Het dorpenfonds ondersteunt initiatieven van inwoners in Weststellingwerf. Vanwege de goede ervaringen is het dorpenfonds in 2019 verhoogd naar €100.000,-. En met succes! Want dankzij de inzet en creativiteit van inwoners kregen maar liefst 21 projecten ondersteuning. De 23 plaatselijke belangen en wijkverenigingen kregen uit het dorpenfonds ook een werkbudget. In totaal leidde dit tot een investering van ruim €360.000,- in initiatieven die de leefbaarheid en levendigheid in de dorpen en wijken vergroten.

 • Raadsvergadering en raadscommissie op 16 april zonder publiek

  (15-04-2020)

  Donderdagavond zijn er twee raadsvergaderingen: 

 • Fietspont Oldemarkt-Oldetrijne vaart tijdelijk niet

  (14-04-2020)

  Op dit moment kan je de fietspont tussen Oldemarkt en Oldetrijne niet gebruiken. Deze is tijdelijk uit de vaart.

 • Burgemeester Van de Nadort geeft antwoord op vragen van kinderen

  (10-04-2020)

  Eind maart schreef burgemeester André van de Nadort een brief voor alle kinderen in Weststellingwerf. De brief is verstuurd naar alle basisscholen in de gemeente.

 • Rook- en stookverbod in Weststellingwerf

  (10-04-2020)

  Vanwege de aanhoudende droogte geldt vanaf vandaag een rook- en stookverbod in Weststellingwerf. Dit gebeurt op advies van de brandweer.

 • Videoserie #1 Iedereen kent wel een gemeenteraadslid - burgemeester André van de Nadort

  (09-04-2020)

  Videoserie #1

  Wat doet de gemeenteraad van Weststellingwerf? Wat vinden raadsleden belangrijk voor onze gemeente? Een groot aantal raadsleden heeft een filmpje gemaakt waarin zij dit vertellen. Het filmpje van burgemeester Van de Nadort als voorzitter van de gemeenteraad is het eerste deel van deze serie.

 • Op 15 april vlaggen voor de moed van toen en nu

  (09-04-2020)

  Op 12 en 13 april werd Weststellingwerf bevrijd. Helaas zijn de diverse vieringen van 75 jaar bevrijding in de gemeente vanwege de coronacrisis afgelast. De gemeente Weststellingwerf vindt het juist in deze moeilijke tijd belangrijk om te denken aan de moed en daadkracht van toen. En vraagt inwoners om, naast het gebruikelijke vlagvertoon op 4 en 5 mei, ook op woensdag 15 april de vlag uit te hangen. Zo kunnen we elkaar inspireren om ook nu samen sterk te staan. 

 • Inwoners ontvangen boek vanwege 75 jaar vrijheid

  (09-04-2020)

  Naar aanleiding van de bevrijding van Weststellingwerf op 12 en 13 april 1945, ontvangen alle huishoudens deze dagen het boek ‘Waarden van vrijheid’ in hun brievenbus. Het boek is een cadeau van de gemeente Weststellingwerf in het kader van 75 jaar bevrijding. In het boek staan verhalen van gewone mensen in ongewone situaties die in de oorlog hun vrijheid kwijtraakten. Burgemeester André van de Nadort: “Vanwege de coronamaatregelen zijn alle activiteiten om lokaal de bevrijding te vieren en te gedenken, afgelast. In deze tijd realiseren we ons misschien wel meer dan anders wat vrijheid betekent.”

 • Opvang van kinderen buiten normale openingstijden

  (08-04-2020)

  Ouders van kinderen in cruciale beroepen kunnen buiten de normale openingstijden van scholen en kinderopvangorganisaties een beroep doen op 24/7 noodopvang. 

 • Europees Erfgoedlabel voor de Koloniën van Weldadigheid

  (07-04-2020)

  De Europese Commissie heeft op 31 maart tien erfgoederen bekroond die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis en cultuur van Europa en/of in de opbouw van de Europese Unie. Deze erfgoederen krijgen het European Heritage Label. De Koloniën van Weldadigheid worden ook bekroond met dit label. De Oost- en Westvierdeparten in de gemeente Weststellingwerf maken deel uit van de Koloniën van Weldadigheid.

 • Gemeente pakt eikenprocessierups aan

  (07-04-2020)

  De gemeente Weststellingwerf gaat de eikenprocessierups preventief te lijf. Dinsdag 14 april start hoveniersbedrijf Timmerman uit Uffelte in opdracht van de gemeente met een biologische bestrijdingsactie op ruim 4500 eiken in Boijl, Oosterstreek, Noordwolde, Zandhuizen, Vinkega, Steggerda, De Blesse, Blesdijke, De Hoeve, Oldeholtpade, Nijeholtpade, Ter Idzard,  Oldeholtwolde, Nijeholtwolde, Wolvega, Sonnega en Oldetrijne.

 • Kuunderbrêge nieuwe naam brug over de Tjonger

  (03-04-2020)

  Kuunderbrêge is de nieuwe naam voor de brug over de Tjonger in Langelille. Vorig jaar is de nieuwe brug officieel geopend door wethouders Jack Jongebloed (gemeente Weststellingwerf) en Jos Boerland (gemeente De Fryske Marren). Bij de opening is een prijsvraag opgezet voor een nieuwe naam om de brug nog herkenbaarder te maken. Uit ongeveer 35 naamsuggesties van inwoners hebben de gemeenten unaniem gekozen voor Kuunderbrêge.

 • Eerste patiënt met coronavirus uit Weststellingwerf overleden

  (02-04-2020)

  Tot onze spijt delen we mee dat voor het eerst een inwoner van Weststellingwerf is overleden na besmetting met het coronavirus COVID-19. Ons medeleven gaat uit naar familie en nabestaanden. 

 • Recreatievoorzieningen deels gesloten

  (01-04-2020)

  Alle sanitaire voorzieningen op campings en jachthavens zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast worden bruggen en sluizen bediend volgens de bedientijden die in het winterseizoen gelden.

 • Eerstvolgende raadsvergadering is op 16 april

  (31-03-2020)

  Vanwege het coronavirus zijn alle activiteiten van de raad afgelast. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op 16 april. 

 • Noodverordening van kracht

  (27-03-2020)

  De burgemeester kan met de noodverordening optreden tegen inwoners en ondernemers die zich niet houden aan de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

 • Samen door de coronacrisis

  (25-03-2020)

  Gemeente roept inwoners op om verantwoordelijkheid te blijven nemen

  Maandagavond nam de rijksoverheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen maken duidelijk dat de coronacrisis lang gaat duren. De inzet van iedereen is nodig om de strijd tegen het virus te kunnen winnen. Tot nu toe worden de regels in Weststellingwerf goed nageleefd en is het hier rustig. Maar het virus gaat onze deur niet voorbij. De gemeente roept inwoners daarom op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

 • Opening zwembad De Dobbe uitgesteld

  (25-03-2020)

  Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de opening van het zwembad op zaterdag 2 mei uitgesteld tot in ieder geval 1 juni 2020. De voorverkoop dagen voor een abonnement voor zwembad De Dobbe van 14 t/m 19 april gaan niet door.

 • Brief van de burgemeester aan kinderen

  (25-03-2020)

  Wees een held

  Jij weet vast al veel over het coronavirus. Want dat is toch de reden dat jij niet naar school kunt. En je even niet op bezoek kunt bij opa en oma. De minister-president vertelde in zijn toespraak dat we in Nederland bijna allemaal het coronavirus gaan krijgen. Vooral mensen die ouder zijn dan 70 kunnen erg ziek worden. Als jij het virus krijgt, ben je waarschijnlijk alleen maar verkouden.

 • In 2030 vier keer zoveel schone energie in Fryslân

  (25-03-2020)

  Over tien jaar wekt Fryslân tenminste vier keer zoveel schone energie op met zonnepanelen en windmolens. Dit plan leggen alle Friese gemeenten, provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân aan hun volksvertegenwoordigers voor. Met grote, al bekende projecten komt de Friese elektriciteitsproductie dan op 2,3 TWh. De totale opgave voor Nederland is 35 TWh aan schone energie op land. Het huidige energieverbruik moet tegelijkertijd flink worden teruggedrongen. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord en krijgt vorm in de Regionale Energie Strategie (RES).

 • Paasvuren gaan niet door

  (23-03-2020)

  Na de aangescherpte maatregelen van het kabinet, mogen de paasvuren niet door gaan. Alle evenementen worden verboden tot 1 juni (ipv 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

 • Vanaf 23 maart: gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken

  (20-03-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het gemeentehuis in Wolvega vanaf 23 maart 2020 tot in ieder geval 6 april 2020 alleen nog op afspraak te bezoeken. 

 • OWO-gemeenten steunen samen ondernemers

  (20-03-2020)

  Extra maatregelen bij lokale belastingen en heffingen

  Ondernemers zitten in zwaar weer door de coronacrisis. Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. Om ondernemers in deze moeilijke tijden tegemoet te komen nemen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) maatregelen op het gebied van belastingen en heffingen om hun lokale ondernemers te ondersteunen.

 • Brief van de burgemeester

  (19-03-2020)

  Beste inwoners en ondernemers van Weststellingwerf,

  Afgelopen weekend werd duidelijk dat de crisis rond het coronavirus er niet eentje is die zomaar voorbij gaat. De maatregelen van het kabinet voor het bedwingen van het virus zijn ingrijpend. Musea, horeca, zwembaden, sport- en fitnessclubs zijn gesloten t/m 6 april. Ook scholen en kinderdagverblijven zijn dicht. De maatregelen hebben grote gevolgen op ons dagelijkse leven. Voor de een betekent het een periode van ziekte, eenzaamheid of hard werken. Anderen kunnen hun werk niet doen en verliezen hun inkomsten.

 • Voorstel B&W Weststellingwerf: houd kantine van sportcomplex De Steense in eigen beheer

  (18-03-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om de exploitatie van de kantine van Sportcomplex De Steense in eigen beheer te houden. In september 2019 werd besloten voor een periode van 1 jaar de exploitatie in eigen beheer te nemen en nu stelt zij dus voor dit voort te zetten.

 • De raadsvergadering van 30 maart 2020 gaat niet door

  (18-03-2020)

  Vanwege de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, gaat de raadsvergadering op 30 maart 2020 niet door.

 • Eiland Driewegsluis afgesloten

  (18-03-2020)

  Tijdens de stormen van de afgelopen weken zijn er veel bomen omgewaaid, ook op het eiland bij de Driewegsluis. Deze bomen liggen op de grond of staan scheef tegen andere bomen. Hierdoor zijn er gevaarlijke situaties ontstaan. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, hebben wij de toegang tot het eiland afgesloten. De fietspaden op het eiland blijven wel open.

 • De algemene commissievergadering van 16 maart 2020 gaat niet door

  (13-03-2020)

  Als gemeente volgen wij de landelijke maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Daarom komt de algemene commissievergadering van 16 maart 2020  te vervallen. 

  Het raadsvoorstel inzake Vaststellen bestemmingsplan Langelille - Recreatiepark De Driesprong wordt opgenomen als bespreekstuk voor de raadsvergadering van 30 maart 2020.

 • Grote belangstelling voor loting onderhoud bedrijventerreinen in Wolvega

  (13-03-2020)

  Op de  bedrijventerreinen in Wolvega staan nog enkele percelen op De Plantage, Uitbreiding Schipsloot en Noord West III te koop. Om deze braakliggende percelen netjes en representatief te houden, onderhouden lokale agrariërs dit. Al vanaf 2013 is het onderhoud en beheer van niet-verkochte percelen in handen van lokale agrariërs. Elke 3 jaar worden er nieuwe overeenkomsten gesloten. 

 • Otterrasters langs Steenwijkerweg

  (12-03-2020)

  Langs beide kanten van de Steenwijkerweg bij Wolvega zijn de afgelopen weken otterrasters geplaatst. Otters kunnen nu niet meer op de drukke weg komen. De rasters leiden otters en andere dieren naar een oversteekplaats bij De Linde. Zo kunnen ze veilig van het ene naar het andere natuurgebied komen.

 • Ben jij of ken jij de eigenaar / bestuurder van deze auto?

  (12-03-2020)

  Bij controlewerkzaamheden door de politie en de  gemeente Weststellingwerf is een auto zonder kentekenplaten gevonden. De auto stond aan de Heerenveenseweg ter hoogte met de kruising Sleeswijklaan te Wolvega. Het is een groene Honda Civic,  5-deurs, hatcback.

 • Burgemeester ontvangt vinder eerste kievitsei

  (11-03-2020)

  Het eerste kievitsei van Weststellingwerf is gevonden op dinsdag 10 maart om 08.56 uur. Voor het tweede jaar op rij vond Klaas Stapensea het eerste kievitsei in de gemeente.

 • Bedrijven uit Weststellingwerf doen mee aan Afvalestafette

  (10-03-2020)

  Vandaag startte in Weststellingwerf de Afvalestafette, een keten van ondernemingen die de handen uit de mouwen steekt om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Het eerste bedrijf dat met de afvalgrijper en vuilniszak op pad gaat om een geselecteerd gebied schoon te maken is Visspecialist Van der Schuit in Wolvega. Zij geven het Afvalestafette-pakket, met daarin hulpstukken voor een goede opschoonactie, daarna binnen enkele dagen door aan een andere onderneming. 

 • De toekomst van Wolvega-centrum draait om visie en samenwerking

  (10-03-2020)

  De gemeente Weststellingwerf werkt samen met ondernemers en inwoners aan een compact en aantrekkelijk winkelgebied in Wolvega. Over een jaar moet er een centrumplan en uitvoeringsagenda liggen. Je leest meer over de samenwerking en de plannen in bijgaand artikel van de Stellingwerf.

 • Onderhoud aan de riolering in Oldeholtpade en Wolvega

  (09-03-2020)

  Waar werken wij aan de rioleringen?

  In week 11 en 12 gaat de gemeente Weststellingwerf werken aan de rioleringen in Oldeholtpade en Wolvega.

 • Loden leidingen in gemeente Weststellingwerf

  (05-03-2020)

  Hoe staat het met loden waterleidingen in de gemeente Weststellingwerf?

  Het kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit, veilig om te drinken en de gezondste keuze. Soms kan er lood in kraanwater voorkomen.

 • Collegebezoek aan LTO Weststellingwerf

  (04-03-2020)

  Op dinsdagmiddag 3 maart had het college van Weststellingwerf de jaarlijkse ontmoeting met het bestuur van LTO Weststellingwerf. Het college werd hartelijk ontvangen op de boerderij van de familie Bergman  in Oldetrijne.

 • Nieuwe speerpunten voor veiligheidsbeleid

  (03-03-2020)

  De gemeenteraad heeft op 2 maart 2020 het integraal veiligheidsbeleid voor de komende vier jaren vastgesteld. Hierin staan de belangrijke veiligheidsonderwerpen waar de gemeente aan gaat werken: brandpreventie, diefstal, zorg, ondermijning en verkeer.

 • Gastvrij Weststellingwerf: help jij nieuwkomers op weg?

  (27-02-2020)

  Nieuwkomers hebben soms begeleiding en ondersteuning nodig. Denk aan hulp bij de administratie, het wegwijs maken in de buurt of het inrichten van een woning. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger nieuwe Nederlanders op weg helpen? Kom dan langs op de informatieavond en maak het verschil.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

  (27-02-2020)

  Op 29 februari 2020 ontvangen inwoners van Weststellingwerf de aanslag gemeentelijke belastingen. Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de onroerendezaakbelasting en afvalstoffenheffing.

 • IkPas is goed bevallen in gemeentehuis

  (14-02-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders deed in januari mee met de campagne IkPas. Zij hebben de hele maand januari hun alcoholgebruik op pauze gezet. Zij riepen collega’s en inwoners op om ook mee te doen. Januari is voorbij dus het is tijd om de balans op te maken. Deden er veel mensen mee in de gemeente en hoe is dat bevallen?

 • Zuiderweg in Noordwolde tijdelijk afgesloten

  (14-02-2020)

  Maandag 17 februari voeren wij vanaf 07.00 uur snoeiwerkzaamheden uit langs de Zuiderweg in Noordwolde. Hiervoor is het noodzakelijk het deel van de Zuiderweg tussen de Nieuweweg en Elsweg voor het doorgaande verkeer af te sluiten. Aanwonenden en hulpdiensten kunnen (met enige vertraging) hun percelen bereiken. We verwachten dat stremming tot en met vrijdag 21 februari 16.00 uur duurt. 

  Wij vragen uw begrip voor het ongemak.

 • Poelier Kamperman neemt na 45 jaar afscheid van markt Noordwolde

  (14-02-2020)

  Marktkoopman Kees Kamperman nam vandaag afscheid van de markt in Noordwolde. Hij is deze week 68 jaar geworden en het is tijd om het rustiger aan te gaan doen. Al vanaf zijn 23e is Kamperman als poelier te vinden op de weekmarkt in Noordwolde. Wethouder Jack Jongebloed kwam speciaal naar de weekmarkt om Kamperman te bedanken voor de 45 jaar dat hij in weer en wind zijn plek innam.

 • € 15 miljoen voor Regio Deal Zuidoost Friesland

  (14-02-2020)

  De gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Weststellingwerf en Wetterskip Fryslân en de Provincie Fryslân zijn opgetogen dat de ministerraad vandaag de regio Zuidoost Friesland heeft gekozen als één van de regio’s waarmee zij een Regio Deal wil sluiten. Het Rijk draagt € 15 miljoen bij aan de leefbaarheid in Zuidoost Friesland.

 • Gemeenteraad bezoekt afvalverwerkingsinstallatie Omrin

  (13-02-2020)

  Op vrijdag 7 februari heeft de gemeenteraad van Weststellingwerf een werkbezoek gebracht aan de afvalverwerkingsinstallatie van Omrin in Heerenveen. Tijdens een rondleiding langs de diverse machines en vergistingssilo’s werd de verwerkingsroute van het huishoudelijk restafval gevolgd.

 • Voedselbank Weststellingwerf en gemeente helpen samen inwoners met geldzorgen

  (11-02-2020)

  Geldzorgen, schulden of een laag inkomen maken het moeilijk om rond te komen en voldoende geld te hebben voor boodschappen. De Voedselbank Weststellingwerf helpt inwoners met een voedselpakket. Van supermarkten, een bakker en inzamelingsacties ontvangt de Voedselbank producten om de voedselpakketten te vullen. Verse groenten zitten hier vaak niet bij. 

 • Hulpmiddelen via Wmo opnieuw aanbesteed

  (11-02-2020)

  In 2017 sloten de gemeenten Heerenveen, Opsterland, Oost- en Weststellingwerf gezamenlijk een overeenkomst voor de levering van de Wmo-hulpmiddelen. Het toen afgesloten contract wordt niet verlengd. 

 • Officiële starthandeling aanleg glasvezelnetwerk Noordwolde en Noordwolde Zuid

  (10-02-2020)

  Op 6 februari hebben KPN-regiodirecteur Jeroen van der Jagt en wethouder Jack Jongebloed het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordwolde en Noordwolde Zuid. Zij deden dat door zelf de eerste meters te graven. In totaal gaat het  om 22,5 km glasvezelkabel.

 • Ben jij of ken jij de eigenaar van dit drijvend huisje/losgeslagen vaartuig?

  (06-02-2020)

  De gemeente Weststellingwerf heeft in de Schipsloot in Wolvega een drijvend huisje/losgeslagen vaartuig gevonden. De gemeente Weststellingwerf is op zoek naar de eigenaar.

 • Drie nieuwe Nederlanders na Naturalisatieceremonie

  (04-02-2020)

  In de raadszaal te Wolvega vond vandaag een Naturalisatieceremonie plaats. Burgemeester André van de Nadort heeft aan drie ingezetenen van onze gemeente het Nederlanderschap verleend.

  Na het afleggen van de eed of belofte, werden de officiële documenten overhandigd.

 • Gezamenlijk beleid voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving

  (04-02-2020)

  De colleges van de drie OWO-gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben hun eerste gezamenlijke beleidsplan voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) vastgesteld. De drie gemeenten werken samen om de kwaliteit en klantgerichtheid te verbeteren en de kosten en kwetsbaarheid te verminderen. Het nieuwe beleid helpt om dit nog beter te doen.

 • Recreatieondernemers opgelet!

  (03-02-2020)

  Bied je tegen vergoeding overnachtingen aan, dan betaal je toeristenbelasting. Denk hierbij aan overnachtingen in een hotel, via Airbnb of op een camping.

 • NPO Radio 1 podcast over It Petgat bij Blesdijke

  (30-01-2020)

  Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid presenteert NPO Radio 1 en Omroep Max ‘Verstilde Verhalen’ achter 12 oorlogsmonumenten uit alle delen van het land. Aflevering 1 van deze podcast gaat over It Petgat bij Blesdijke. Een oud-kampbewaker vertelt over zijn werk in dit Joodse strafkamp in 1942.

 • Indrukwekkende Holocaust herdenking met veel bezoekers

  (29-01-2020)

  Veel inwoners en andere belangstellenden kwamen maandagavond 27 januari naar de herdenking in het gemeentehuis. Bij het tijdelijke Holocaust monument LEVENSLICHT herdachten zij de Holocaustslachtoffers.

 • Vanavond Holocaust herdenking in het gemeentehuis

  (27-01-2020)

  In de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega staat het tijdelijke Holocaust monument LEVENSLICHT. Hier is vanavond om 19.00 uur een openbare herdenking van de Holocaustslachtoffers. Inwoners, ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

 • Geluidsontheffing voor seismisch onderzoek

  (22-01-2020)

  Het college van B&W verleent een geluidsontheffing aan Vermilion voor het uitvoeren van seismisch onderzoek in Slijkenburg, Scherpenzeel, Munnekeburen en  Langelille. Het onderzoek geeft Vermilion een (3D-)beeld van de ondergrond.

 • Bezoek het Holocaustmonument ‘Levenslicht’

  (22-01-2020)

  De gemeente Weststellingwerf herdenkt met andere Nederlandse gemeenten eind januari de Nederlandse Holocaustslachtoffers. In de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega staat vanaf vandaag het Holocaustmonument LEVENSLICHT.

 • Nationale voorleesdagen gestart met voorleesontbijt

  (22-01-2020)

  Vanmorgen ontbeet wethouder Roelof Theun Hoen met 25 enthousiaste peuters bij kinderopvang De Kinderkei in Wolvega. Vandaag zijn de nationale voorleesdagen gestart met het voorleesontbijt. 

 • Koloniën van Weldadigheid mogelijk werelderfgoedstatus in 2020

  (21-01-2020)

  Het aangepaste nominatiedossier voor de inschrijving van de Koloniën van Weldadigheid op de werelderfgoedlijst van UNESCO is klaar. Het dossier is op 20 januari in België overgedragen aan de  Vlaamse minister Mattias Diependaele en de Nederlandse minister Ingrid van Engelshoven. Dit gebeurde in de Vlaamse Weldadigheidskolonie Wortel. Wethouder Jack Jongebloed was namens Weststellingwerf en de provincie Fryslân bij de overdracht aanwezig. Mattias Diependaele dient het dossier nu mede namens de Nederlandse minister in voor internationale besluitvorming door UNESCO. Dit besluit wordt in juli 2020 verwacht.

 • Weststellingwerf herdenkt Holocaustslachtoffers

  (13-01-2020)

  Monument en herdenking in het gemeentehuis

  De gemeente Weststellingwerf herdenkt met andere Nederlandse gemeenten eind januari de Nederlandse Holocaustslachtoffers. In de publiekshal van het gemeentehuis in Wolvega staat van 22 januari t/m 2 februari 2020 het tijdelijke Holocaustmonument LEVENSLICHT. Op maandag 27 januari, op Holocaust Memorial Day, is er ’s avonds bij dit monument een openbare herdenking.

 • Weststellingwerf werkt mee aan 100% zwerfafvalvrij Friesland

  (10-01-2020)

  De gemeente Weststellingwerf zet zich in voor een 100% zwerfafvalvrij Friesland. De gemeente gaat intensief samenwerken met Circulair Friesland, Omrin, NederlandSchoon, De Friese Milieu Federatie én andere Friese gemeenten.

 • De geboorte van je kindje doorgeven? Dat kan gewoon online!

  (09-01-2020)

  Hoera, een baby! De geboorte van je kind is een heel bijzonder moment. Maar je moet ook een aantal dingen regelen, zoals de geboorteaangifte van je kindje. Gelukkig kan dit in het nieuwe jaar helemaal digitaal!

 • Aanleg glasvezel in volle gang!

  (07-01-2020)

  Het belang van snel internet groeit snel. Maar de aanleg en het beheer hiervan is geen overheidstaak, zoals riolering, het elektriciteitsnet, het gasnet en het drinkwaternet. De aanleg van een netwerk voor snel internet, zoals glasvezel, laten we over aan de vrije markt. Bedrijven bepalen hoe ze met hun bestaande netwerk omgaan en of ze het de moeite waard vinden om dit netwerk te verbeteren of een nieuw netwerk aan te leggen.

  Weststellingwerf krijgt een glasvezelnetwerk in het buitengebied en de kernen Wolvega en Noordwolde. “Wij zijn blij dat veel adressen binnen onze gemeente, ook die waar nu nog een trage en onstabiele internetverbinding is, binnenkort een glasvezelaansluiting krijgen. Snel internet wordt steeds belangrijker. Niet alleen ondernemers, maar ook inwoners hebben steeds vaker snel internet nodig, bijvoorbeeld voor zorg of school. En dit geldt uiteraard ook voor onze agrariërs en de maatschappelijke organisaties in onze gemeente. Snel internet is een must”, zegt wethouder Jack Jongebloed.

 • Vanaf 1 januari nieuwe Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg

  (03-01-2020)

  Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg in (Wvggz) in. Deze wet regelt het opleggen van verplichte zorg en opnames bij mensen met een psychiatrische stoornis. De gemeente heeft hier een rol in en krijgt een aantal nieuwe taken. Het college van B&W heeft besloten om de GGD Fryslân ook een aantal taken te laten uitvoeren. Zij hebben hiervoor de benodigde kennis en expertise. De gemeente doet dit samen met andere Friese gemeenten. 

 • Het college van B&W drinkt een maand lang geen alcohol: doe jij ook mee met IkPas?

  (30-12-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders doet mee met de campagne IkPas. Dit betekent dat zij de hele maand januari hun alcoholgebruik op pauze zetten. Samen met inwoners uit  de gemeente willen zij de uitdaging aangaan om deze periode niet te drinken.  Word bewust van de keuze: wel of geen alcohol?

 • Geen weekmarkten rond de feestdagen

  (20-12-2019)

  Vanwege de feestdagen is er op de vrijdagen 27 december en 3 januari geen weekmarkt in Noordwolde.
  In Wolvega zijn er geen weekmarkten op woensdag 25 december (Eerste Kerstdag) en woensdag 1 januari (Nieuwjaarsdag).
   

 • Nijeholtpade en gemeente Weststellingwerf starten unieke samenwerking

  (19-12-2019)

  Op woensdag 18 december ondertekenden de gemeente Weststellingwerf en het dorp Nijeholtpade de Maatschappelijke overeenkomst Nijeholtpade. In deze overeenkomst staan 12 projecten waar de gemeente en het dorp de komende twee jaar samen aan werken. De projecten variëren van de zichtbaarheid van de gebiedsteams tot de aanpak van de Hoofdweg. 

 • Andere inzameldata voor afval door feestdagen

  (19-12-2019)

  In verband met de feestdagen zijn er aangepaste inzameldata voor het afval.

 • Carbidschieten mag op elf locaties

  (18-12-2019)

  Traditiegetrouw wordt op enkele plaatsen in Weststellingwerf het jaar uitgeluid met carbidschieten. Het college van burgemeester en wethouders geeft toestemming aan een aantal aanvragers om op in totaal elf locaties carbid te mogen schieten vanaf oudejaarsdag 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur carbidschieten.

 • Zorgverzekering AV Frieso: hoge zorgkosten en laag inkomen

  (18-12-2019)

  Heeft u hoge zorgkosten en een laag inkomen? Misschien is onze collectieve zorgverzekering van AV Frieso iets voor u.

  De gemeente betaalt mee aan de premie én u krijgt een korting van De Friesland Zorgverzekeraar. Of u nu veel zorg nodig heeft of minder in 2020, de AV FRIESO is er in twee varianten: AV FRIESO COMPLEET met ruime vergoedingen, waaronder de eigen bijdrage voor WMO en de AV FRIESO COMPACT (met de belangrijkste vergoedingen voor als u minder zorg verwacht komend jaar). Iedereen is welkom, er is geen sprake van medische selectie. Ook kunt u uw eigen risico in termijnen betalen.

  Meer informatie over onze collectieve zorgverzekering kunt u hier vinden. 

 • Projectenpitch Iepen Mienskipsfûns op 15 januari

  (17-12-2019)

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk of dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf maandag 13 januari weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns. De aanvraagperiode sluit op donderdag 6 februari (17.00 uur). Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân lokale initiatieven uit te voeren.

 • Weststellingwerf viert 75 jaar bevrijding

  (17-12-2019)

  Subsidie beschikbaar voor lokale initiatieven

  Komend jaar vieren we dat we alweer 75 jaar in vrijheid leven. Rond 12 april 1945 werd Weststellingwerf en omgeving bevrijd en kwam ook hier een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn er rond deze datum diverse lokale initiatieven om de bevrijding te vieren. De gemeente stimuleert dit en nodigt dorpen en wijken uit om op eigen wijze stil te staan bij dit belangrijke moment in onze geschiedenis.

 • Hellingstraat in Noordwolde afgesloten op 17 en 18 december

  (17-12-2019)

  Volgende week dinsdag 17 en woensdag 18 december is vanwege boom rooi- en plantwerkzaamheden de Hellingstraat in Noordwolde, tussen de Buitenburen en de Schapendrift/Jokweg afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

  De weg blijft voor hulpdiensten wel toegankelijk, maar er kan enige hinder zijn. 
 • Burgemeester André van de Nadort begroet twee nieuwe Nederlanders op Naturalisatiedag

  (16-12-2019)

  Maandag 16 december 2019 gaf burgemeester André van de Nadort aan twee nieuwe inwoners het Nederlanderschap. 

 • LFB leert over democratie

  (13-12-2019)

  Leden van de LFB - de Landelijke Federatie Belangenbehartiging voor en door mensen met een verstandelijke beperking - kregen maandagavond in het gemeentehuis in Wolvega uitleg over democratie.

 • Gemeente gebruikt afgevallen blad voor natuur

  (11-12-2019)

  Nu het blad van de bomen is gevallen, vangen we zoveel mogelijk op voor hergebruik. Blad hergebruiken klinkt misschien vreemd. Maar afgevallen bladeren hebben nuttige functies!

 • Fietspad Kerkeweg Langelille weer open

  (11-12-2019)

  Gemeente Weststellingwerf heeft het fietspad langs de Kerkeweg bij Langelille hersteld. Fietsers kunnen er weer veilig langs.

 • Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten

  (11-12-2019)

  De gemeente draagt bijna €15.000 bij uit het Dorpenfonds 2019 aan drie bijzondere projecten. Boijl viert in 2020 haar 700-jarig bestaan, dorpshuis De Bult zet in op een nog betere verbinding naar het omniveld en Steggerda gaat de strijd aan met de Eikenprocessierups.

 • Wat kun jij doen met (regen)water? Denk mee!

  (04-12-2019)

  Ons klimaat verandert. Regenbuien worden heftiger. De riolering kan die grote hoeveelheden water niet in één keer aan. Daar moeten we ons op aanpassen. Denk jij met de gemeente mee?
  Gemeente Weststellingwerf wil weten hoe bewust haar inwoners zijn van water. Dat gaat van het opvangen van regenwater tot het goed omgaan met het riool. Met een enquête meten we dit ‘waterbewustzijn’. Alle inwoners mogen meedoen aan de enquête. De uitkomst gebruiken we voor ons Gemeentelijk rioleringsplan.

 • Werkzoekenden bezoeken bedrijven tijdens Inspiratietour

  (03-12-2019)

  Met twee bussen reden de werkzoekenden door Zuid- Oost Friesland en bezochten ze organisaties in verschillende branches. Op deze manier maakten ze kennis met een voor hen onbekend werkterrein en zagen ze de mogelijkheden van kansberoepen in de sectoren techniek, horeca, logistiek, productie, bouw en zorg. 

 • Zuidoost Friesland vraagt € 25 miljoen voor Regio Deal

  (02-12-2019)

  Het Rijk wil Regio Deals sluiten om in regio’s de brede welvaart te versterken. De gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, en  Weststellingwerf, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân hebben samen een voorstel ingediend voor een ‘Regio Deal Zuidoost Friesland: samen vitaal en veerkrachtig’.

 • Burgemeester neemt uniek fotoboek over Weststellingwerf in ontvangst

  (29-11-2019)

  Burgemeester André van de Nadort nam vrijdagochtend het fotoboek ‘Weststellingwerf op z’n mooist’ in ontvangst. Dit fotoboek bevat 100 foto’s die natuurfotograaf Philip Friskorn uit Oldemarkt maakte in Weststellingwerf. Hij maakte de foto’s tijdens zijn rondzwervingen door alle dertig kernen in de gemeente. Hilda Knol uit Steenwijk schreef teksten bij alle 100 foto´s.
   

 • 'Stiekm Trots' nieuwe campagne voor Weststellingwerf

  (27-11-2019)

  Een groep van ruim 80 ondernemers, afvaardiging van verenigingen en bekende Stellingwervers is dinsdagavond door een wat vreemde uitnodiging samen gekomen in de raadszaal van het gemeentehuis. Het bleek te gaan om het delen van een idee om Weststellingwerf op de kaart te zetten. Een kleine club van afgevaardigden van alle ondernemersverenigingen en vanuit gemeente heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een initiatief en wilde op deze avond proeven of aanwezigen hier mee verder zou willen. De campagne 'Stiekm Trots' is enthousiast ontvangen en zet alle seinen op groen om nu met een grotere groep 'Stiekm' meer mensen van buiten de gemeentegrenzen te laten zien hoe leuk Weststellingwerf is.

 • Afsluiting project ‘Dorp, landschap en biodiversiteit’

  (25-11-2019)

  Plantdag Oosterstreek en buitengebied Noordwolde

  Wethouder Hanneke Zonderland plantte zaterdagochtend 23 november, samen met groencommissieleden uit Oosterstreek en Noordwolde, een lindeboom voor het dorpshuis in Oosterstreek. Dit was de afsluiting van het project ‘Dorp, landschap en biodiversiteit’. Inwoners van beide dorpen konden beplanting bestellen om hun omgeving groener te maken. Deze planten haalden ze zaterdag op.

 • Gastvrij Weststellingwerf: help jij nieuwkomers op weg?

  (25-11-2019)

  Nieuwkomers hebben soms begeleiding en ondersteuning nodig. Denk aan hulp bij de administratie, het wegwijs maken in de buurt of het inrichten van een woning. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger nieuwe Nederlanders op weg helpen? Kom dan langs op de informatieavond en maak het verschil.

 • Meer tijden om te trouwen in Weststellingwerf

  (22-11-2019)

  Gemeente Weststellingwerf biedt meer tijdstippen aan om te trouwen. Nu kun je nog alleen trouwen op maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Daar komt vanaf 1 januari 2020 elke dag een uur bij. Kies je ervoor om op een locatie naar eigen keuze te trouwen, dan is er vanaf het nieuwe jaar geen tijdslimiet meer. Het moment voor gratis huwelijken verschuift van woensdag- naar dinsdagochtend.

 • Nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (18-11-2019)

  Maandag 18 november 2019 gaf burgemeester André van de Nadort aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Gemeente en CCW trakteren ondernemers op Powerontbijt

  (15-11-2019)

  Vrijdag 15 november is het de Dag van de Ondernemer. Voor de gemeente Weststellingwerf en de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) aanleiding om alle ondernemers in de gemeente te bedanken en trakteren. Meer dan 100 ondernemers uit Weststellingwerf schoven om 07.00 uur aan voor een Powerontbijt bij Van der Valk Hotel Wolvega.

 • Ondernemers leren veilig omgaan met internet

  (15-11-2019)

  Ongeveer 25 ondernemers woonden donderdagavond de Cyber-to-go-roadshow bij die de gemeente organiseerde samen met Stichting Cybersafety Noord-Nederland, het Friesland College en Parkmanagement Wolvega. 

 • Weststellingwerf actief in Week tegen Kindermishandeling

  (15-11-2019)

  Kindermishandeling is een ingewikkeld en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november) de verhalen van professionals, ouders en kinderen centraal. Ook in Weststellingwerf. Theatergroep KEI-Hart geeft een voorstelling aan de leerlingen van de bovenbouw van basisschool De Velden in Noordwolde-Zuid.

 • Aanhoudingen in Noordwolde mede dankzij Meld Misdaad Anoniem

  (12-11-2019)

  Politie treedt op tegen ondermijnende criminaliteit

  Vandaag is de politie opgetreden tegen ondermijnende criminaliteit. In Noordwolde zijn drie mannen aangehouden die worden verdacht van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De handelsvoorraad van een autobedrijf in Steenwijk is in beslag genomen. De drie mannen lieten waarschijnlijk meer dan 50 transportbusjes op bestelling stelen om ze vervolgens uit elkaar te halen en verkopen.

 • We legen de gft-container ook in de winter twee keer per maand

  (12-11-2019)

  In de wintermaanden leegt de gemeente uw gft-container weer twee keer per maand. Dat betekent dat we in december in plaats van één keer, zoals op de afvalkalender staat, twee keer langskomen voor een leging.

 • Bijeenkomst over democratie voor mensen met licht verstandelijke beperking

  (12-11-2019)

  Tijdens ‘Democratie leeft!’ leren mensen met een licht verstandelijke beperking hoe de democratie werkt. Iedereen heeft te maken met politiek, maar hoe werkt dat dan precies? Jouw mening telt net zo goed als die van een ander. Wat zou jij bijvoorbeeld doen als je de baas was?

 • Weststellingwerf eerste Friese gemeente met lokaal sportakkoord

  (08-11-2019)

  Weststellingwerf heeft als eerste gemeente in Friesland een lokaal akkoord sport en bewegen. FC Wolvega, Korfbalvereniging SCO, Stichting Comprix, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en de gemeente zetten donderdag 7 november samen een handtekening onder het akkoord. Dit akkoord laat de gezamenlijke ambitie zien om alle inwoners met plezier te laten sporten en bewegen.

 • Verlies verwerk je samen

  (07-11-2019)

  Bij verlies van een dierbare is het fijn dat je wordt gehoord. Door hier met anderen over te praten kan het je helpen het verlies een plaatsje te geven. We bieden een plek waar je steun en herkenning vindt.

 • Dienst in bedrijf geeft voorlichting aan statushouders over kansberoepen

  (07-11-2019)

  Het re-integratiebureau van de gemeente, Dienst in bedrijf, begeleidt mensen naar werk of school. We willen dat iedereen zo kort mogelijk een uitkering heeft. Daarom bieden we trajecten aan die passen bij de persoon, maatwerk noemen we dat. Voor de groep statushouders was het tot nu toe lastig om werk te vinden. Voor deze groep willen we als Dienst in bedrijf daarom zoveel mogelijk de obstakels wegnemen die er in de praktijk zijn. Dat kan een taalachterstand zijn, onbekendheid met de Nederlandse cultuur en manier van werken, maar het kunnen ook vooroordelen zijn waar ze tegenaan lopen. Onderdeel in deze aanpak van Dienst in bedrijf is de voorlichting ‘Kansrijke Beroepen’. Dit jaar zijn er al vijf bijeenkomsten geweest en hebben 35 mensen deze voorlichting gevolgd.

 • Herinrichting Steenwijkerweg De Blesse kan starten

  (06-11-2019)

  Het college van B&W heeft het projectplan voor de herinrichting van de Steenwijkerweg, de Markeweg en de Spoorlaan in De Blesse vastgesteld. Dat betekent dat de plannen verder vorm kunnen krijgen. Doel is om deze wegen veiliger te maken en een dorpsere uitstraling te geven.

 • Gemeente herstelt fietspad Kerkeweg Langelille

  (05-11-2019)

  Gemeente Weststellingwerf gaat het fietspad langs de Kerkeweg bij Langelille herstellen. In juni vielen er in een zware storm tien bomen om, waardoor fietspad beschadigd raakte.

 • Spreekuur voor hulp bij belastingaangifte en toeslagen

  (31-10-2019)

  Heb je hulp nodig bij belastingaangifte en toeslagen? Kom dan naar het gratis spreekuur op dinsdag 5 november van 13.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis in Wolvega.

 • Powerontbijt voor alle ondernemers in Weststellingwerf

  (30-10-2019)

  Ondernemers zorgen voor onze banen, een leefbare gemeente en sponsoren ons verenigingsleven. Ze ondernemen voor eigen rekening en risico en nemen hun verantwoordelijkheid. Dat verdient waardering! 15 november is landelijk de Dag van de Ondernemer. Gemeente Weststellingwerf en de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) organiseren deze dag een powerontbijt voor álle ondernemers in deze gemeente.
   

 • Gemeente blij met aangepaste dienstregeling NS

  (29-10-2019)

  Vanaf 15 december zijn treinreizigers vanuit Wolvega sneller in Zwolle en de Randstad. In de nieuwe dienstregeling heeft NS de wens van Friese gemeenten, waaronder Weststellingwerf en de provincie Fryslân verwerkt en is de overstaptijd verkort. Daarnaast zet de NS nieuwe snellere Sprinters in.

 • College wil voormalig burgemeesterswoning monumentenstatus geven

  (29-10-2019)

  Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf willen de voormalige burgemeesterswoning aan de Hoofdstraat Oost 52 in Wolvega op de gemeentelijke monumentenlijst plaatsen. Dit betekent dat het cultuurhistorische gebouw behouden blijft voor de toekomst.

 • Bladeren in de bladkorf. Overig tuinafval gratis naar de werf.

  (22-10-2019)

  Op verschillende plekken in de gemeente staan weer bladkorven. De gemeente Weststellingwerf zamelt op deze manier de bladeren in die van gemeentelijke bomen vallen. Omwonenden mogen de bladeren daar in doen. De gemeente voert het blad af naar een bedrijf dat het gebruikt als bodemverbeteraar.

 • Woensdag 23 oktober niet mogelijk om reisdocument aan te vragen

  (21-10-2019)

  Op woensdag 23 oktober kunt u geen paspoort of identiteitskaart aanvragen bij de gemeente. We vervangen namelijk de apparatuur om de reisdocumenten te maken. Een rijbewijs of ander product kunt u deze dagen wel aanvragen.

 • Wethouder Jongebloed checkt fietsverlichting

  (18-10-2019)

  Wethouder Jack Jongebloed trapte donderdagmorgen een verlichtingsactie af op de Lycklamaweg in Wolvega. Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en de politie deed hij een verlichtingscontrole.

 • Proostmoment voor afronding inkoop re-integratiediensten

  (18-10-2019)

  Donderdag 17 oktober proostte de gemeente met de aanbieders op een succesvolle afronding van de inkoop re-integratie. Wethouder Mariska Rikkers trapte deze feestelijke gelegenheid af in de raadszaal in gemeentehuis Wolvega. Samen hieven we het glas op de toekomstige samenwerking. De aanbieders en gemeente maakten na de toost uitgebreid kennis op de speeddate markt. 

 • Aandacht voor brandveiligheid en winkeldiefstal tijdens de Week van de Veiligheid

  (17-10-2019)

  In de Week van de Veiligheid heeft gemeente Weststellingwerf in samenwerking met de brandweer, politie, Het Friesland College en Stichting Cyber Safety Noord-Nederland diverse activiteiten georganiseerd. 

 • Basisschoolkinderen op zoek naar de oorsprong van voedsel

  (14-10-2019)

  Zou het niet prachtig zijn als kinderen weer zouden weten waar ons voedsel precies vandaan komt? Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Weststellingwerf zocht de samenwerking met verschillende organisaties in de gemeente en daar is de Menukaart Voeding uit ontstaan. Organisaties uit de buurt bieden activiteiten aan waarbij basisschoolleerlingen van alles kunnen ontdekken over voeding. JOGG-Weststellingwerf deelt de komende weken op alle basisscholen in de gemeente de Menukaart Voeding uit.

 • Raadscommissies op 14 oktober en 18 november zijn anders dan anders

  (11-10-2019)

  Dit jaar staan er nog twee algemene raadscommissies gepland. Op verzoek van de Werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing worden deze twee vergaderingen als pilot anders ingericht. De veranderingen moeten helpen de discussie te verbeteren en meer verschil brengen tussen de raadscommissie en de raadsvergadering. De raadscommissie is om voorstellen te bespreken. De raadsvergadering is voor besluitvorming.

 • Hoe komt het lokaal Sport Akkoord Weststellingwerf tot stand?

  (11-10-2019)

  FC Wolvega, Korfbalvereniging SCO, Stichting Comprix, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en de gemeente willen zoveel mogelijk mensen met plezier laten sporten en bewegen. Zij willen in een lokaal sportakkoord vastleggen hoe zij dit gaan doen. Op 16 oktober bespreken de partijen het concept. Dan wordt duidelijk wie van de partijen straks daadwerkelijk het lokaal sportakkoord ondertekenen.

 • Cyber-to-go-roadshow voor ondernemers in Wolvega

  (10-10-2019)

  De gemeente nodigt ondernemers op de bedrijventerreinen in Wolvega uit voor een Cyber-to-go-roadshow. In het Motip Dupli Experience Center leren ze hun digitale weerbaarheid te versterken. De roadshow is op 14 november.

 • Vijf inwoners krijgen Nederlanderschap

  (04-10-2019)

  Vijf inwoners van Weststellingwerf mogen zich vanaf vandaag ook Nederlander noemen.

 • College hanteert bestuurlijke principes informatiebeveiliging

  (02-10-2019)

  De gemeente werkt veel met (persoons)gegevens van andere overheidsorganisaties, (keten)partners, burgers, inwoners, medewerkers, bedrijven en instellingen. De gemeente moet daarom veilig en zorgvuldig omgaan met deze gegevens en zich houden aan de regels.

  Vanaf 2020 moet de gemeente voldoen aan de nieuwe regels voor informatiebeveiliging. De regels staan in de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Ook zijn er voor gemeenten bestuurlijke principes voor informatiebeveiliging opgesteld.

 • Onderhoud dorpshuizen ook komende jaren geregeld

  (02-10-2019)

  Wethouder Roelof Theun Hoen en Stichting Harten 10 hebben opnieuw een prestatieovereenkomst getekend. Met de verlenging van deze overeenkomst zorgt Stichting Harten 10 ook de komende vier jaar voor het onderhoud van de dorpshuizen in Weststellingwerf.
   

 • Twaalfde verkeersmarkt in Weststellingwerf

  (30-09-2019)

  Vanochtend opende wethouder Jack Jongebloed de twaalfde verkeersmarkt in Weststellingwerf in de Rank in Wolvega. Deze markt is eens in de twee jaar en duurt een week. 

 • Succesvolle open dag krijgt een vervolg

  (30-09-2019)

  De open dag van Weststellingwerf op 18 mei van dit jaar was een groot succes. Daarom krijgt de open dag een vervolg. De gemeente wil eens in de vier jaar een open dag te organiseren met tussendoor een kleinere activiteit. Zodat er ongeveer elke twee jaar iets bijzonders te doen is waarbij het contact tussen inwoners en gemeente centraal staat.

 • Weststellingwerf beëindigt eigenaarschap Caparis

  (30-09-2019)

  Raad akkoord met plan voor herstructurering Caparis

  De gemeenteraad van Weststellingwerf is vanavond akkoord gegaan met het plan voor herstructurering van het SW bedrijf Caparis. Dat betekent dat Weststellingwerf met ingang van 1 januari 2020 geen eigenaar van Caparis NV meer is. Het besluit past bij de visie van de gemeente op het Sociaal domein. Inwoners die nu met een SW-indicatie bij Caparis werken, blijven dat gewoon doen. Hiervoor sluit de gemeente met Caparis een dienstverleningsovereenkomst.

 • Weststellingwerf neemt maatregelen in begroting

  (27-09-2019)

  Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders de Najaarsnota 2019 en de Programmabegroting 2020-2023 aangeboden aan de gemeenteraad. Net als andere gemeenten in Nederland heeft Weststellingwerf een fors financieel tekort op het Sociaal domein. Maatregelen zorgen ervoor dat de tekorten ombuigen naar positieve cijfers in 2022 en 2023.

 • Goed idee?! Deze kinderen doen er wat mee!

  (25-09-2019)

  Tijdens de open dag op 18 mei 2019 deelden bezoekers ideeën voor hun buurt of wijk met ons. Dit leverde interessante gesprekken en goede adviezen op, ook van onze jongeren. Al snel bleek dat zij goede ideeën hebben om Weststellingwerf nog mooier, leuker en gezonder te maken. De drie mooiste ideeën beloonden wij afgelopen week met een geldbedrag van €250.

 • Doe mee aan de Duurzame Huizen Route

  (25-09-2019)

  Waar begin je met het verduurzamen van je woning? Steeds meer mensen zijn op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende maatregelen om een goede keuze te kunnen maken voor hun woning. Een goed voorbeeld helpt daarbij.

  Op zaterdag 2 en 9 november openen huiseigenaren in heel Nederland daarom hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Doe jij mee en stimuleer je anderen om hun woning ook te verduurzamen? Meld je woning aan en deel jouw duurzame woonverhaal via duurzamehuizenroute.nl.

 • Cleanup Day Weststellingwerf groot succes

  (24-09-2019)

  Burgemeester André van de Nadort gaf zaterdagmorgen 21 september de aftrap van de World Cleanup Day 2019 in Weststellingwerf. De leden en familie van de Lionsclub Wolvega e.o. gingen met hesjes, grijpers, handschoenen en zakken op pad rond Wolvega. Dat bracht maar liefst 20 zakken vol zwerfvuil en vooral plastics op.

 • Echtpaar Maarssen 65 jaar getrouwd

  (24-09-2019)

  In de bloementuin van Orchideeënhoeve in Luttelgeest (NOP) werd maandagmiddag het 65 jarig huwelijk gevierd van Thomas Maarssen (94) en Anne Maarssen – Hoogendam (87), woonachtig in Spanga.

 • Gratis naschoolse sport- en spelactiviteiten

  (23-09-2019)

  De buurtsportcoaches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf organiseren de komende drie maanden naschoolse sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. In de maanden september tot en met december kunnen kinderen gratis komen spelen, sporten en bewegen in een gymzaal in de buurt.

 • Brandweerman Geert de Jong benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (23-09-2019)

  Op vrijdagavond 20 september werd door burgemeester André van de Nadort een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan brandweerman Geert de Jong uit Wolvega. De uitreiking vond in bijzijn van zijn echtgenote Marjan de Jong plaats op de kazerne in Wolvega.

 • Lokaal sportakkoord krijgt vorm

  (19-09-2019)

  De gemeente werkt momenteel hard aan het opstellen van een lokaal sportakkoord voor Weststellingwerf. Sleutelwoorden daarbij zijn samenwerking en energie. “We hebben inmiddels diverse enthousiaste partijen gevonden, waarmee we van start zijn gegaan”, vertelt Ilse Sjonger, beleidsmedewerker Sport en Bewegen. Op 8 november moet het akkoord op tafel liggen.

 • Open Monumentendag goed bezocht

  (18-09-2019)

  De  Open Monumentendagen op 14 en 15 september trokken ook dit jaar weer veel publiek. Ook molen Windlust in Wolvega opende haar deuren en werd goed bezocht.

 • Oogsttijd: houd rekening met modder op de weg

  (17-09-2019)

  Het is oogsttijd. Dat betekent dat er veel landbouwverkeer op de weg is. Deze voertuigen kunnen nog wel eens modder op de weg achterlaten, met gladde wegen tot gevolg. 

 • Sportieve cursussen voor volwassenen tijdens de Nationale Sportweek

  (16-09-2019)

  De buurtsportcoches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf starten tijdens de Nationale Sportweek met sportieve cursussen voor volwassenen. Van 20 tot en met 29 september kunnen volwassenen meedoen aan cursussen voetbal, karate, tafeltennis, tennis, streetbasketbal en fietsen in een groep.    

 • Eerste woningen Wolvega worden aangesloten op glasvezel

  (16-09-2019)

  Enige tijd geleden is KPN NetwerkNL begonnen met het aanleggen van glasvezel in Wolvega. Binnenkort worden de eerste woningen voorzien van een glasvezelaansluitpunt. Daarvoor komt de glasvezelmonteur van KPN NetwerkNL bij u langs op een afgesproken datum.

 • Home-Start: zet jouw opvoedervaring in als vrijwilliger

  (13-09-2019)

  Lijkt het je leuk om je eigen (opvoed)ervaring in te zetten voor het begeleiden van een gezin in Weststellingwerf? Word vrijwilliger bij Home-Start!

 • Wegwerkzaamheden op N351

  (12-09-2019)

  De provincie Overijssel gaat groot onderhoud uitvoeren op de N351 tussen Slijkenburg en Kuinre. Dit betekent dat de weg is afgesloten van 16 september 2019 tot 25 januari 2020.

 • Spectaculaire veiligheidsdag in Wolvega

  (10-09-2019)

  Op woensdagmiddag 18 september 2019 vindt de veiligheidsdag plaats. Als vervolg op de succesvolle 112-dag uit 2018, wordt dit jaar op een andere locatie nóg groter uitgepakt. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn de hulpdiensten aanwezig op het sportveld van FC Wolvega (Kruistraat 3-5 in Wolvega).

 • Open monumentendag 2019 in Weststellingwerf

  (04-09-2019)

  In het weekend van 14 en 15 september 2019 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. In Weststellingwerf zijn 13 monumenten opengesteld, waaronder kerken, molens en een stelpboerderij. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

 • Financiële bijdrage voor FC Wolvega

  (03-09-2019)

  Het college van B&W heeft aan de raad voorgesteld om FC Wolvega een bijdrage van € 400.000 te geven voor het uitvoeren van hun Masterplan: het inrichten en opknappen van Sportpark Molenwiek. De bijdrage is bedoeld voor de aanleg van onder meer een kunstgrasveld, verlichting en dug outs op en rond het hoofdveld en het opknappen van de entree. De raad neemt op 30 september een besluit over het voorstel.

 • Projectenpitch Iepen Mienskipsfûns, 18 september 2019

  (03-09-2019)

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf 16 september weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. De aanvraagperiode sluit op 11 oktober. 

 • Samenwerking gemeente, Motip en Unique zorgt voor banen

  (30-08-2019)

  Al een aantal maanden werken gemeente Weststellingwerf, Motip Dupli en Unique intensief samen. In hun gezamenlijke project werven ze statushouders voor een opleidingstraject tot lijn- of machine operator. Motip ervaart de krapte op de arbeidsmarkt en zet daarom regelmatig werknemers uit Zuid Europa in. Maar om binding met de gemeente te houden, werft Motip ook graag lokaal kandidaten. En daar helpt Dienst in bedrijf, het re-integratiebedrijf van de gemeente, graag bij. Dienst in bedrijf betrekt ook omliggende gemeentes bij dit project.

 • Nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (29-08-2019)

  Donderdag 29 augustus gaf loco-burgemeester Hanneke Zonderland aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Liander onderzoekt volgende week storing lichtmasten Ir. Lelylaan, Bachstraat, Beethovenstraat en Puccinistraat

  (27-08-2019)

  Al enige tijd branden de lichtmasten aan de Ir. Lelylaan, Bachstraat, Beethovenstraat en Puccinistraat niet. De gemeente heeft deze storing doorgegeven aan de netbeheerder Liander.

 • Burgemeester bezoekt Speelland

  (23-08-2019)

  Burgemeester André van de Nadort was vrijdagochtend te gast op Speelland Noordwolde. Hij mocht de slotdag van de speelweek officieel openen. 

 • Sportcomplex De Steense is rookvrij

  (21-08-2019)

  Sportcomplex De Steense is vanaf nu rookvrij. Samen met de vaste gebruikers, zoals de sportverenigingen, staat gemeente Weststellingwerf achter het initiatief ‘op weg naar een rookvrije generatie’.  Vanuit de rookvrije generatie moet rookvrij opgroeien vanzelfsprekend zijn.  Ze doen er van alles aan om de omgeving van sportclubs, speeltuinen en schoolpleinen rookvrij te krijgen.

 • Verkeershinder spoorwegovergang Lycklamaweg donderdag 22 augustus

  (21-08-2019)

  Op donderdag 22 augustus is er verkeershinder ter hoogte van de spoorwegovergang op de Lycklamaweg in Wolvega. De weg wordt tijdelijk voor de helft afgesloten. Er worden verkeersregelaars ingezet. De verwachting is dat de hinder de hele dag zal duren. Aannemer A. Faber gaat dan een gekleurde coating aanbrengen op het wegdek. Dezelfde werkzaamheden vinden plaats op het fietspad bij het station.

 • Rekenkameronderzoek vergunningverlening in Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland

  (20-08-2019)

  De drie samenwerkende gemeenten voegden in 2015 hun afdelingen vergunningverlening samen om klantvriendelijker, tegen lagere kosten en met een betere kwaliteit te werken, terwijl de kwetsbaarheid van de afdeling af zou nemen. Uit onderzoek blijkt dat na vier jaar deze doelen niet zijn bereikt. De vergunningen verlenen de gemeente overigens wel op tijd en volgens de regels. 

 • Kunstenaar Cato Donker ontwerpt poëzieborden in Noordwolde

  (08-08-2019)

  In Noordwolde is tot en met 21 augustus een expositie over de ‘Hemelse Luchten van Noordwolde’ te zien. De officiële opening werd donderdagmorgen verricht door wethouder Hanneke Zonderland samen met de kunstenaar Cato Donker uit Noordwolde. Zij schreef in 2016 poëzie over de ‘Hemelse Luchten van Noordwolde’. Daaruit is een poëzieroute ontstaan met acht poëzieborden, waarop luchten en poëzie zichtbaar zijn. Zij fotografeerde luchten in Noordwolde en gebruikte deze als inspiratie voor haar poëzieborden.

 • Friesland koploper in het scheiden van plastic afval

  (07-08-2019)

  In Weststellingwerf helpen we het milieu graag een handje. Door bij te dragen aan het doel van de rijksoverheid om afval om te zetten in grondstoffen. Ook jij kan hier iets aan doen. Samen halen we alles er uit!

  Gooi bijvoorbeeld keukenafval in de groene container en niet bij het restafval. Dat is belangrijk want bijna de helft van ons keukenafval belandt in de vuilnisbak en wordt verbrand. Zonde! Van gft-(groente-, fruit- en tuin)afval dat je in de groene container gooit, wordt biogas en compost gemaakt.

 • Gemeenten onderzoeken fietsen in Zuidoost Fryslân

  (06-08-2019)

  De gemeenten Weststellingwerf, Ooststellingwerf, Opsterland, Heerenveen en Smallingerland hebben in maart van dit jaar samen fietsambities vastgesteld. Om fietsen in de regio Zuidoost Fryslân in de toekomst comfortabeler, sneller en aantrekkelijker te maken, loopt er nu een onderzoek.

 • Sportcomplex De Steense heeft kantinebeheerder

  (02-08-2019)

  De werving- en selectieprocedure voor de kantinebeheerder voor het sportcomplex De Steense is afgerond. Deze week tekenden de gemeente en de nieuwe medewerker de overeenkomst. De gemeente neemt de kantine in eigen beheer.

 • Burgemeester sluit café in Noordwolde

  (02-08-2019)

  De gemeente Weststellingwerf sluit vrijdag 2 augustus het café De Olde Voart in Noordwolde voor één maand. Reden voor de sluiting zijn meerdere overtredingen op het gebied van de Drank- en Horecawet, de Algemene plaatselijke verordening (Apv) en verstoringen van de openbare orde en veiligheid.

 • Uitreiking boek bij premiere Opera Spanga

  (30-07-2019)

  In de zinderende hitte overhandigde burgemeester André van de Nadort het eerste exemplaar 'Opera in het weiland' aan acteur en operaliefhebber Edwin Rutten. Opera Spanga bestaat al 30 jaar en daarom tijd voor een boek over de historie hiervan. 

 • Tijdelijk niet mogelijk om reisdocument aan te vragen en af te halen

  (25-07-2019)

  Op maandag 29 juli kunt u geen paspoort of identiteitskaart aanvragen bij de gemeente. Ook kunnen we die dag geen paspoorten en id-kaarten uitreiken. We vervangen namelijk de apparatuur om de reisdocumenten te maken. Hierdoor kunt u op vrijdag 26 juli geen spoedaanvraag voor een reisdocument doen. Een rijbewijs of ander product kunt u deze dagen wel aanvragen.

 • Hitteplan | Houd het hoofd koel

  (23-07-2019)

  De komende dagen wordt het uitzonderlijk warm. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Daarom heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanochtend om 10.00 uur het nationaal Hitteplan in werking gezet.

 • Doe je ook mee met Burendag?

  (22-07-2019)

  Op 28 september is het Burendag. We vinden het belangrijk dat buurtbewoners met elkaar in contact komen. Buurten worden leuker, socialer én veiliger als je elkaar leert kennen en er voor elkaar bent.

 • Wegversmalling in Oosterstreek

  (19-07-2019)

  Tijdelijke wegversmallingen moeten de snelheid binnen de bebouwde kom van Oosterstreek remmen. Een verkeerswerkgroep van bewoners heeft er samen met de gemeente en Veilig Verkeer Nederland voor gezorgd dat er tijdelijke verkeersremmers zijn geplaatst aan de Oosterstreek.

 • Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Wolvega

  (17-07-2019)

  KPN NetwerkNL is in Wolvega gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. De eerste schop is op 17 juli aan Lindenoord in de grond gegaan en het convenant is getekend. KPN NetwerkNL verwacht dat het graafwerk ongeveer 17 weken duurt.

 • Acht nieuwe Nederlanders na naturalisatieceremonie

  (12-07-2019)

  Dinsdag 9 juli gaf burgemeester André van de Nadort aan acht inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf. Onderstaande personen mogen zich nu Nederlander noemen:

  • De heer Mahmud Shaer en zijn zoon Khaled
  • De heer Fadi Al Mawed, en zijn zoon Mohammad Nour en dochter Rand
  • De heer Abdullah Iessa en zijn zoon Youkan en dochter Emmely
 • Boek over 30 jaar Opera Spanga

  (12-07-2019)

  Opera Spanga viert het 30-jarig bestaan met Pagliacci van Leoncavallo en Il Tabarro van Puccini. Beide opera’s gaan over vrouwelijke ontrouw met veel verrassingen. De vrouwen worden niet gedreven door lust, maar door de dringende behoefte zichzelf opnieuw uit te vinden. De voorstelling wordt gespeeld in een halfopen tent in Spanga en is te zien van 25 juli t/m 10 augustus.

 • Vishandel na 60 jaar van de weekmarkt

  (10-07-2019)

  Vishandel Van der Schuit in Wolvega stopt op de weekmarkt in Wolvega. Vanaf het begin van de registratie van de weekmarkt in 1932 was Van der Schuit daar aanwezig. De 75-jarige Anne van der Schuit stond 60 jaar met de kraam op de weekmarkt en stopt er nu mee. Reden voor wethouder Jack Jongebloed om daar samen met marktmeester Frans Tolman op gepaste wijze bij stil te staan.

 • Omrin en gemeente blijven inzetten op betere afvalscheiding

  (10-07-2019)

  ‘Word ook een Afvaltopper!’ Met deze kreet kiezen Omrin en een groot aantal gemeenten in Friesland en Groningen een nieuwe insteek voor de campagne ‘Samen halen we alles eruit’. Met de campagne willen we de bewustwording bij alle inwoners vergroten om huishoudelijk afval goed te scheiden.

 • Weststellingwerf adviseert negatief over proefboring op gaswinlocatie ‘Blesdijke’

  (09-07-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders adviseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om niet mee te werken aan een vergunning voor een proefboring door Vermilion Energy Netherlands B.V. op gaswinlocatie ‘Blesdijke’. Het ministerie heeft de gemeente voor de aanvraag omgevingsvergunning om advies gevraagd. 

 • Zwemles in zwembad De Steense verandert

  (08-07-2019)

  In zwembad De Steense in Wolvega kunnen kinderen vanaf vier jaar hun zwem-ABC halen. In september start het nieuwe seizoen en dan verandert de duur van de zwemlessen. Je kunt dan kiezen uit 1 x per week 60 minuten les of 2 x per week 45 minuten les. Eerder was dit 25 minuten. De kosten gaan naar € 6,15 voor 1 x 60 minuten per week en € 9,25 voor 2x 45 minuten per week.
   

 • Veelgestelde vragen over de eikenprocessierups

  (05-07-2019)
 • Evenement organiseren? Leen een ID-reader!

  (05-07-2019)

  Het evenementenseizoen is volop aan de gang. Als evenementenorganisator wil je een vlotte en effectieve doorstroom van je bezoekers. Om leeftijdscontroles gemakkelijker te laten verlopen, kun je een ID-reader lenen van de gemeente.

 • Home-Start: vrijwilliger aan het woord

  (05-07-2019)

  Home-Start biedt ondersteuning aan gezinnen. Vrijwilligers zijn het gezicht van Home-Start en vertegenwoordigen het project binnen en buiten de gezinnen.

 • Op weg naar een lokaal sportakkoord

  (04-07-2019)

  Maandagavond 1 juli zijn de eerste stappen gezet naar een lokaal sportakkoord voor Weststellingwerf. Het lokale sportakkoord wordt een vertaling van het Nationale Sportakkoord dat minister Bruno Bruins in de zomer van 2018 sloot. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. 

 • Gemeente opent eerste nieuwe deel van fietspad langs de Linde

  (04-07-2019)

  Weststellingwerf staat bekend om de prachtige fietsroutes door de natuur. Op een mooie zomerdag is het langs de Linde gezellig druk met fietsers. Gezinnen fietsen naar de Driewegsluis om lekker te gaan lunchen of rusten uit op een bankje aan het water. Om deze fietsroute aantrekkelijk te houden, investeert de gemeente in verbreding van paden en vervanging van bruggen. Voorop staat dat het kenmerkende idyllische karakter van het fietsgebied gewaarborgd blijft.

 • College fietst mee met Fiets4Daagse Wolvega

  (03-07-2019)

  Burgemeester, wethouders en de gemeentesecretaris van de gemeente Weststellingwerf fietsten dinsdag mee met de eerste dag van Fiets4Daagse Wolvega. 

  De Fiets4Daagse van Wolvega wordt dit jaar voor de 45e keer gehouden. Op dinsdagmorgen startten de deelnemers met vrolijke klanken van draaiorgel Grote Dorus vanaf sportcentrum De Steense. De fietsers kunnen kiezen uit een afstand van 40 of 60 kilometer.

 • Weststellingwerf helpt inwoners om schulden te voorkomen door deelname project Amargi

  (03-07-2019)

  De gemeente wil sneller in contact komen met inwoners met betalingsachterstanden en geldzorgen. Dan kunnen we eerder hulp bieden en schulden voorkomen. Daarom nemen we deel aan het project Amargi van Coöperatie Goede Gieren.

 • Wethouder en gedeputeerde openen vernieuwd stationsgebied

  (03-07-2019)

  Wethouder Jack Jongebloed en gedeputeerde Avine Fokkens openden woensdagmiddag onder toeziend oog van omwonenden en ondernemers het vernieuwde stationsgebied in Wolvega. Het afgelopen half jaar zijn het plein voor het stationsgebouw en de Stationsweg volledig vernieuwd.

 • Het blijft droog. Kans op brand neemt toe.

  (01-07-2019)

  Met de aanhoudende warmte neemt de kans op brand toe. We geven u graag wat tips om zorgvuldig om te gaan met vuur, om zo brand in de natuur of rondom huis te voorkomen. In droge periodes, zoals nu, ontstaat brand makkelijk en is moeilijk te blussen.

 • Verhuisbericht Papierwinkel Wolvega

  (28-06-2019)

  Papierwinkel Wolvega verhuist 2 juli van de Rabobank naar de Bibliotheek Wolvega.

 • Wolvega krijgt glasvezel

  (28-06-2019)

  KPN NetwerkNL legt in Wolvega een glasvezelnetwerk aan. Komt uw woning in aanmerking voor glasvezel, dan heeft u daarover bericht gehad.

  Binnenkort komt er een glasvezelvoorbereider van KPN NetwerkNL bij u langs, om te kijken naar de beste plaats voor het aansluitpunt in de woningen. Dit duurt tot half juli.
  Daarna begint de aanleg. KPN moet graven om de kabel vanuit de straat naar uw woning te trekken. Uw tuin of bestrating blijft daarbij nagenoeg heel. Op een vooraf afgesproken moment installeert KPN het glasvezelaansluitpunt in uw meterkast.

 • Gemeente gaat kantine De Steense zelf beheren

  (27-06-2019)

  Het college van B&W besloot deze week om de exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense in eigen beheer te nemen. De gemeente neemt deze zomer een beheerder in dienst. De verenigingen en andere gebruikers van De Steense kunnen dan vanaf 1 september, als het nieuwe sportseizoen begint, in de sportkantine terecht.

 • Kiosk Spokeplas gaat weer open

  (27-06-2019)

  Deze zomer is de kiosk bij de Spokeplas weer open. Staatsbosbeheer, Dagbesteding Spokedam en de gemeente Weststellingwerf zetten zich hier samen voor in.

 • Vrijdag tijdelijk niet alle online diensten bereikbaar

  (26-06-2019)

  Vrijdag 28 juni werken we aan onze website. Daardoor kunt u  tussen 13.00 uur en 15.00 uur niet alle online diensten gebruiken. Excuses voor het ongemak!

 • Handelaren van tweedehands goederen gecontroleerd

  (24-06-2019)

  In mei zijn twaalf handelaren in tweedehandsgoederen gecontroleerd of zij zijn aangesloten bij het Digitaal Opkopings Register (DOR). Ook is er gecontroleerd of de handelaren gebruik maken van het DOR.

 • Nieuwe landschapsvisie voor Zuidoost Friesland

  (21-06-2019)

  De regio Zuidoost Friesland heeft vanaf vandaag een nieuwe landschapsvisie.
  In het kader van de Streekagenda Zuidoost Fryslân hebben de gemeenten Heerenveen, Opsterland, Ooststellingwerf, Smallingerland en Weststellingwerf samen met de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân een inspirerend en overzichtelijk visiedocument voor de regio opgesteld: de ‘Landschapsvisie Zuidoost Friesland 2018-2028’.
   

 • Echtpaar Kromkamp koninklijk onderscheiden

  (20-06-2019)

  Burgemeester André van de Nadort reikte donderdagmiddag twee Koninklijke onderscheiding uit. Piet Kromkamp (71) en echtgenote Annie Kromkamp-Huisman (72) uit Wolvega zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 • Fietspad en bruggetjes in Lindewijk Wolvega geopend

  (14-06-2019)

  Donderdagmiddag werd in de Lindewijk in Wolvega een fietspad en twee bruggetjes geopend.

 • Eikenprocessierups: wat kunt u doen?

  (14-06-2019)

  Eikenprocessierupsen zijn actief in eikenbomen. Na contact met de brandharen kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

 • Gemeenteraad stelt negatief beleid gaswinning vast

  (13-06-2019)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft nieuw beleid vastgesteld voor gaswinning. In de notitie ´Gaswinning in Weststellingwerf´staat de raad negatief tegenover nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gaswinning.

 • Gemeenten in Zuidoost Friesland zorgen samen voor meer Rustpunten

  (12-06-2019)

  De gemeenten in Zuidoost Friesland openden op 12 juni een rustpuntennetwerk in de Friese Wouden. Namens gemeente Weststellingwerf was Roelof Theun Hoen bij de opening aanwezig. 
  Het rustpuntennetwerk is één van de negen deelprojecten van het Koepelproject ErVaren en Turf. Het is een aanvulling op het gastvrijheidspalet in de regio. Rustpunten zijn kleinschalig, er is sprake van zelfbediening en vertrouwen naar de gasten dat er ook wordt afgerekend.
   

 • Weststellingwerf blijft investeren ondanks financiële tegenvaller jeugdzorg

  (07-06-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorjaarsnota 2019/kadernota 2020-2023 beschikbaar gesteld aan de gemeenteraad. Net als andere gemeenten heeft ook Weststellingwerf een financieel tekort op jeugdzorg. Ondanks deze tegenvaller blijft de gemeente investeren.

 • Stationsweg en stationsgebied vernieuwd: omrijden niet meer nodig

  (06-06-2019)

  Het vernieuwen van de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega is bijna klaar. Omrijden is niet meer nodig, alle wegen zijn weer open voor al het verkeer.

  De komende weken zetten we de laatste puntjes op de i: op het nieuwe plein voor het station komt verlichting en in de bestrating wordt de gulden snede aangebracht, die ook in de architectuur van het stationsgebouw zit.

 • Weststellingwerf adviseert negatief over gaswinning Oldelamer

  (06-06-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om negatief advies te geven op het winningsplan van Vermilion Energy Netherlands B.V. voor gaswinning bij Oldelamer. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor dit winningsplan aan de gemeente om advies gevraagd.
   

 • Overlast en schade door noodweer

  (05-06-2019)

  Het noodweer van dinsdagavond heeft in de hele gemeente voor overlast gezorgd. Er zijn veel bomen omgewaaid en er liggen veel takken op de grond. De gemeente is vannacht al begonnen om  bomen en takken weg te halen. Ook vandaag wordt hier nog hard aan gewerkt. Weggebruikers moeten dus nog steeds rekening houden met overlast.

 • College loopt mee met Pieter Stuyvesant Kuiertocht

  (03-06-2019)

  Zaterdag 1 juni vond de negende editie van de Pieter Stuyvesant Kuiertocht plaats. Ook het college van Weststellingwerf liep mee.

 • Kom meer te weten over inbraakpreventiemaatregelen

  (03-06-2019)

  Op zaterdag 15 juni geeft Weststellingwerf samen met de politie voorlichting over inbraakpreventie. De zomervakantie komt er namelijk aan. Veel mensen gaan dan van huis weg. Voor inbrekers de kans om toe te slaan.

 • Munnekeburen pakt Grindweg aan

  (29-05-2019)

  Door lekkage aan de waterleiding moest Vitens de waterleiding aan de Grindweg in Munnekeburen vervangen. Vervelend voor de bewoners, maar die zagen al snel kansen om hiermee hun straatbeeld te vernieuwen en de snelheid van het verkeer te remmen.

 • Burgemeester bezoekt 65-jarig echtpaar

  (29-05-2019)

  Burgemeester André van de Nadort bracht dinsdag een bezoek aan echtpaar Jeep Kuipers (90) en Loltje Kuipers-Talsma (93). Zij vierden hun 65-jarig huwelijk. De burgemeester bracht een felicitatiebezoek en overhandigde een boeket bloemen en het fotoboekje 'Wolvegram' met historische foto's van Wolvega.

 • Gemeente, politie en horeca ondertekenen Horecaconvenant 2019-2021

  (28-05-2019)

  Maandag 27 mei ondertekenden horecaondernemers en burgemeester André van de Nadort het horecaconvenant 2019-2021. In het convenant staan afspraken tussen de gemeente, politie, lokale horeca en Koninklijke Horeca Nederland die moeten zorgen voor een gezellig, veilig en aantrekkelijk uitgaansgebied in Weststellingwerf.

 • Werk aan het spoor

  (24-05-2019)

  Komend weekend en volgend weekend kan verkeer niet over de spoorwegovergang in de Lycklamaweg. Er staan borden met een omleidingsroute. De Stationsweg is weer open voor verkeer.

  ProRail werkt aan het spoor tussen Heerenveen en Steenwijk. Deze twee weekenden is de spoorwegovergang aan de beurt. De stremming begint en eindigt op:

  • zaterdag 25 mei 00.00 uur tot en met maandag 27 mei 04.00 uur
  • zaterdag 1 juni tot en met maandag 3 juni 04.00 uur.

  Reist u in deze periode met de trein, kijk dan op www.ns.nl voor actuele reisinformatie.

 • Naschoolse sport- en spelactiviteiten vóór de zomervakantie

  (24-05-2019)

  Ook in juni kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar na schooltijd sporten en spelen met het buurtsportwerk in Weststellingwerf. Bij mooi weer kan dat dan heerlijk op de 7 buitenaccommodaties.

  De buurtsportcoaches zorgen elke keer voor een verrassende sport- en spelactiviteit zoals tafeltennis, James Bondspel, voetbal in de kooi, street basketbal, beebal, frisbee, touwtje springen en hinkelen.

 • Burgemeester opent natuurbelevingspad

  (24-05-2019)

  Burgemeester André van de Nadort opende vrijdagmiddag samen met Hanny Welles-Visser het educatief Natuurbelevingspunt bij de Linde in Nijeholtpade. Zij onthulden een infobord, waarop de historie en huidige beleving staat.

  Daar kan met name de (school)jeugd in contact komen met de natuur in de eigen omgeving. Het punt werd gerealiseerd op de plek waar voor de oorlog een zwembad in de Linde was. Hanny Welles-Visser is tantezegger van de toenmalige ‘badmeester’ Johannes Visser. Hierna ging burgemeester met Mirthe en Roel met een netje ‘vissen’ op waterdiertjes, een educatieve bezigheid.

 • Bekijk de video van de open dag hier

  (23-05-2019)

  Afgelopen zaterdag bezochten meer dan 1500 mensen onze open dag. Wat een mooie gelegenheid om met inwoners in contact te komen! Veel enthousiaste en positieve reacties van de bezoekers waren dan ook het resultaat van deze middag. Bekijk hieronder de video van de open dag!

 • Terugkijken op een fantastische open dag!

  (21-05-2019)

  Afgelopen zaterdag bezochten meer dan 1500 mensen de open dag.  Wat een mooie gelegenheid om met de inwoners in contact te komen.  Veel enthousiaste en positieve reacties van de bezoekers waren dan ook het resultaat van deze middag.

  Proef de sfeer nog een keer en bekijk hier de foto’s!

 • Spoorwegovergang Lycklamaweg twee weekenden dicht voor verkeer

  (17-05-2019)

  ProRail werkt eind mei tot begin juni aan het spoor tussen Meppel en Leeuwarden.

  Twee weekenden is de spoorwegovergang in de Lycklamaweg gesloten voor verkeer.

  • zaterdag 25 mei 00.00 uur tot en met maandagochtend 27 mei 04.00 uur
  • zaterdag 1 juni 00.00 uur tot en met maandagochtend 3 juni 04.00 uur
 • Schoolkorfbaltoernooi Weststellingwerf groot succes

  (17-05-2019)

  Afgelopen woensdag vond in Noordwolde het schoolkorfbaltoernooi van Weststellingwerf plaats. Wethouder Jack Jongebloed opende het toernooi.

 • Fietspad langs de Linde bijna klaar

  (16-05-2019)

  Het fietspad langs de Linde, tussen de Steenwijkerweg en de Driewegsluis is bijna helemaal vernieuwd. Inmiddels is de Driewegsluis weer goed bereikbaar via het fietspad.

 • Wethouder Rikkers geeft startsein actie ‘Doneer een schoolhek’

  (14-05-2019)

  Wethouder Mariska Rikkers heeft vandaag het startsein gegeven voor de actie ‘Doneer een schoolhek’ van Jeugdzorg Friesland. Ze onthulde het eerste spandoek bij basisschool De Velden in Noordwolde.

 • Beleef het op de open dag van de gemeente!

  (13-05-2019)

  Op zaterdag 18 mei legt gemeente Weststellingwerf de rode loper uit. Op deze open dag is er van 13.00 – 17.00 uur van alles te beleven. In en rond het gemeentehuis in Wolvega zijn activiteiten voor jong en oud. Alle inwoners zijn van harte welkom!

 • Weststellingwerf sluit boekjaar 2018 positief af

  (10-05-2019)

  De jaarstukken 2018 van de gemeente Weststellingwerf staan online! Met een rekeningresultaat van € 52.000 heeft de gemeente het boekjaar 2018 positief afgesloten. Met de jaarstukken legt het college van burgemeester en wethouders financiële verantwoording af aan gemeenteraad en samenleving over het eerste jaar van de bestuursperiode 2018-2022.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen al betaald?

  (08-05-2019)

  Eind februari zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen verzonden.

 • Weststellingwerf geeft negatieve zienswijze op plannen voor uitbreiding gaswinning Noordwolde

  (08-05-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Weststellingwerf geeft een negatieve zienswijze  op het ontwerp-instemmingsbesluit van het ministerie voor het winningsplan Weststellingwerf. Het winningsplan is opgesteld door Vermilion Energy Netherlands B.V.
  Eerder adviseerden B&W negatief op deze ontwikkeling. Dat leidde niet tot het afwijzen van het winningsplan. Het college blijft bij haar standpunt dat het ministerie niet moet instemmen met het winningsplan.

 • Hoe fit ben jij? Doe mee aan de gratis fittest!

  (07-05-2019)

  Ben je tussen de 18 en 75 jaar? En heb je een chronische aandoening of een lichamelijke beperking waardoor je niet kan of durft te bewegen? Doe dan mee aan de gratis fittest van Buurtsportwerk Weststellingwerf.

 • Update werkzaamheden stationsgebied Wolvega: kruising Sleeswijklaan weer open

  (07-05-2019)

  De kruising Sleeswijklaan/Stationsweg is weer open voor verkeer. Vanuit de Sleeswijklaan kan verkeer linksaf het vernieuwde deel van de Stationsweg op. 
   

 • Nieuwe Nederlanders maken kennis met de Nederlandse tafeletiquette en taal

  (03-05-2019)

  Vrijdag 3 mei organiseerde initiatiefneemster Rita van der Werff samen met Van der Valk hotel in Wolvega en Timpaan een integratielunch voor zo’n 15 nieuwe Nederlanders. Tijdens de integratielunch maakten de nieuwe Nederlanders kennis met de Nederlandse tafeletiquette. Tegelijk oefenen ze met elkaar de Nederlandse taal en maken ze kennis met werken in de horeca.

 • Negen nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (03-05-2019)

  Vrijdag 3 mei kregen negen nieuwe Nederlanders de bekendmaking van hun Nederlanderschap van de burgemeester.

 • Word Gast van de raad op 13 mei

  (01-05-2019)

  Altijd al willen weten hoe de gemeenteraad werkt? Word Gast van de Raad!

 • Buurtsportwerk organiseert gratis naschoolse sport- en spelactiviteiten

  (01-05-2019)

  Sinds januari organiseren de buurtsportcoches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf naschoolse sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Ook in de maand mei kunnen kinderen gratis meedoen op zeven verschillende locaties in de gemeente. 

 • Nationale Herdenking op 4 mei

  (29-04-2019)

  Bij de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we burgers en militairen die vanaf 10 mei 1940 voor de vrijheid van ons land zijn omgekomen. In Weststellingwerf worden hiervoor herdenkingsbijeenkomsten gehouden in Wolvega, Nijeholtwolde en aan de Zeedijk onder Spanga en Noordwolde.

 • Inbrekers actief in Weststellingwerf: wees alert

  (29-04-2019)

  Afgelopen maand zijn er opvallend veel woninginbraken gepleegd in Weststellingwerf. De meeste inbraken zijn gepleegd bij mensen die meerdere dagen niet thuis waren. 

 • Fietstunnel 'De Koele' in Oldeholtpade krijgt nieuw uiterlijk

  (26-04-2019)

  Leerlingen van obs De Striepe in Oldeholtpade geven fietstunnel ´De Koele´ een nieuw uiterlijk. Vrijdagochtend startte het project met een workshop van graffiti-artiesten van stichting Aerosol Art Drachten. Wethouder Jack Jongebloed gaf het startsein.

 • Gemeente en Van Kerkvoorde beëindigen overeenkomst voor exploitatie kantine De Steense

  (26-04-2019)

  De gemeente en Van Kerkvoorde hebben besloten om de overeenkomst voor exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense te beëindigen. Per 1 april was de exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense officieel gegund aan Van Kerkvoorde Vlees & Catering. Bij Van Kerkvoorde ontstond kort na de gunning onduidelijkheid over de overeenkomst. Deze week gingen Van Kerkvoorde en de gemeente hierover in gesprek. Beide partijen hadden de uitkomst graag anders gezien, maar zien beëindiging van de overeenkomst als enige oplossing. 

 • Nederlands leer je het snelst op de werkvloer

  (17-04-2018)

  Succesvolle stage nieuwkomer Raghda bij woningcorporatie Accolade

  In oktober 2017 namen 16 nieuwkomers deel aan de VIP-training (Vluchtelingen Investeren In Participeren) in Wolvega. Met een eigen vrijwillige arbeidscoach leerden zij de lokale arbeidsmarkt kennen. Burgemeester Van de Nadort was arbeidscoach voor de 31-jarige Raghda Kaskeen uit Syrië. Zij loopt inmiddels stage bij woningcorporatie Accolade in Heerenveen. We namen een kijkje bij Accolade om te zien hoe het met haar gaat.

 • Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

  (04-04-2018)

  Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in Weststellingwerf. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zette Dienst in Bedrijf daarom zo'n 10 werkgevers die zich enthousiast inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

 • Gemeenteraad Weststellingwerf draagt André van de Nadort voor als nieuwe burgemeester

  (29-05-2017)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt André van de Nadort binnenkort benoemd als eerste burger van Weststellingwerf, als opvolger van de per 1 juli vertrekkende Gerard van Klaveren.