HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

 • Buurtsportwerk organiseert gratis naschoolse sportactiviteiten. Doe mee!

  (23-01-2019)

  In de week van 14 januari zijn de buurtsportcoches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf gestart met naschoolse sportactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De kinderen kunnen het komende half jaar gratis meedoen op zeven verschillende locaties in de gemeente. 

 • Gemeenteraad denkt na over gaswinning

  (23-01-2019)

  Maandagavond discussieerde de gemeenteraad tijdens een werkbijeenkomst over gaswinning in Weststellingwerf. Gaswinning is een gespreksonderwerp omdat misschien het beleid op dit onderwerp wordt aangepast.

 • Word 'Gast van de raad'

  (22-01-2019)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf nodigt inwoners uit als gast van de raad op de maandagavonden dat er raadsvergaderingen zijn. De eerste keer is al op 28 januari aanstaande.

 • Gemeente Weststellingwerf trots op wereldkampioen Satu Ketellapper!

  (22-01-2019)

  Bij de felicitaties, de bloemen en de waarde-cheque die sportwethouder Jack Jongebloed vorige week aanbood aan wereldkampioene line-dance Satu Ketellapper uit Wolvega sprak hij namens de gemeente zijn trots uit. “Een wereldkampioen heb je niet snel binnen je gemeente, een prestatie waar we als Weststellingwerf dan ook uitermate trots op zijn”.

 • Verkoop stamhout op gemeentewerf

  (15-01-2019)

  Bij de reguliere snoei- en kapwerkzaamheden die het team Groen in bedrijf uitvoert, komt regelmatig stamhout vrij. Stamhout is na kloven en drogen geschikt voor de open haard.

 • Weststellingwerf wil nieuw beleid voor bestuurlijke toekomst

  (15-01-2019)

  Burgemeester doet verslag van rondje langs fracties

  Burgemeester André van de Nadort heeft met de fracties van de gemeenteraad gesproken over hoe zij de bestuurlijke toekomst van Weststellingwerf zien. De meerderheid van de fracties wil niet meer fuseren met andere gemeenten. Daarom is nieuw beleid nodig voor de bestuurlijke toekomst van Weststellingwerf.

 • Snelheidsdisplay gestolen in Steggerda

  (11-01-2019)

  De gemeente Weststellingwerf heeft een digitaal snelheidsdisplay. Dit display plaatsen we  op locaties waarvan burgers of plaatselijke belangen aangeven dat er te snel wordt gereden. Woensdag 9 januari heeft de gemeente het snelheidsdisplay geplaatst aan de Leemweg in Steggerda.

 • Informatieavond waterbodemsanering Schipsloot in Wolvega

  (10-01-2019)

  Wetterskip Fryslân organiseert donderdag 17 januari 2019 een informatieavond voor het project Waterbodemsanering Schipsloot. Wetterskip Fryslân en Ingenieursbureau Antea zijn aanwezig om het project toe te lichten en vragen te beantwoorden. De bijeenkomst start om 19.30 uur op de Gemeentewerf, Aan de Schipsloot 28 in Wolvega. Belangstellenden zijn van harte welkom!

 • Gemeente hijst vandaag regenboogvlag

  (10-01-2019)

  Bij verschillende gemeenten in Friesland wappert vandaag de regenboogvlag als statement in de maatschappelijke discussie die momenteel heerst over de Nashville-verklaring.

 • Nieuwe Nederlanders

  (09-01-2019)

  Dinsdag 8 januari gaf burgemeester André van de Nadort aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Rustige jaarwisseling in Weststellingwerf

  (08-01-2019)

  De jaarwisseling in Weststellingwerf is relatief rustig verlopen. Er waren geen ernstige persoonlijke ongelukken. Wel is er schade in de openbare ruimte. De totale schade (aanschaf en vervanging) wordt geschat op een bedrag tussen de 5.000 en 6.000 euro wat ongeveer gelijk is aan het schadebedrag van voorgaande jaren.

 • Woont u in het buitengebied? Kies dan nu voor glasvezel!

  (07-01-2019)

  Ongeveer driehonderd belangstellenden kwamen donderdag 3 januari naar de eerste informatieavond van Kabelnoord over de aanleg van glasvezel (snel internet) in het buitengebied van Weststellingwerf. Wethouder Jack Jongebloed opende de informatieavond en was blij met de grote opkomst. De gemeente werkt samen met alle Friese gemeenten en Provincie Fryslân aan een glasvezelnetwerk voor alle witte adressen. Witte adressen zijn adressen in het buitengebied waar nu geen snel internet mogelijk is.

 • Vuurwerk met jaarwisseling: zo houden we het gezellig én veilig

  (24-12-2018)

  Openingstijden rond oud en nieuw

  Op 24, 25 en 26 december, 31 december 2018 en 1 januari 2019 is het gemeentehuis gesloten. Het afvalbrengstation aan de Schipsloot is op 25, 26 december 2018 en 1 januari 2019 gesloten. Op 31 december is het afvalbrengstation geopend tot 12.00 uur.

 • Buurtsportwerk zorgt voor Peuterpret!

  (24-12-2018)

  Buurtsportwerk start op 23 januari met Peuterpret. Bij Peuterpret leren peuters verschillende vormen van bewegen en spelen. Gevarieerd bewegen is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Jong geleerd, oud gedaan!

 • Weststellingwerf adviseert negatief over gaswinning Noordwolde en De Blesse/Blesdijke

  (21-12-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om negatief advies te geven op winningsplannen van Vermilion Energy Netherlands B.V. voor gaswinning bij Noordwolde en De Blesse/Blesdijke. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor twee winningsplannen aan de gemeente om advies gevraagd. De gemeente Weststellingwerf wijst gaswinning niet af, maar kijkt kritisch naar nieuwe gaswinverzoeken en wil heldere en goede voorwaarden.

 • Snel internet in Weststellingwerf

  (21-12-2018)

  Snel internet is niet meer weg te denken. Ook zeker niet in een plattelandsgemeente als Weststellingwerf met een groot buitengebied. Snel internet draagt bij aan een goede leefbaarheid op het platteland. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen in de zorg, de agrarische sector, het onderwijs en de werkgelegenheid.

 • Weststellingwerf adviseert negatief over gaswinning Noordwolde en De Blesse/Blesdijke

  (21-12-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om negatief advies te geven op winningsplannen van Vermilion Energy Netherlands B.V. voor gaswinning bij Noordwolde en De Blesse/Blesdijke. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor twee winningsplannen aan de gemeente om advies gevraagd. De gemeente Weststellingwerf wijst gaswinning niet af, maar kijkt kritisch naar nieuwe gaswinverzoeken en wil heldere en goede voorwaarden.

 • Carbidschieten mag op 12 locaties in Weststellingwerf

  (20-12-2018)

  Traditiegetrouw wordt op enkele plaatsen in Weststellingwerf het jaar uitgeluid met carbidschieten.

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ontheffing van het verbod op schieten of in bezit hebben van carbid verleend aan enkele initiatiefgroepen. Op de volgende locaties mag men tussen oudejaarsdag 10.00 uur en nieuwjaarsdag 02.00 uur carbidschieten:

 • Gewijzigde data afvalinzameling rond kerst

  (20-12-2018)

  Met kerst halen we geen afval op.

  De inzameling van dinsdag 25 december doen we op zaterdag 22 december.

  De inzameling van woensdag 26 december doen we op zaterdag 29 december.

 • Een ambitieuze ondernemer gezocht voor kantinebeheer De Steense

  (19-12-2018)

  Gemeente Weststellingwerf zoekt een ondernemer die de ambitie heeft om van sportkantine De Steense een plek te maken waar sporters en bezoekers zich welkom voelen.

 • Aangepaste openingstijden december en januari

  (17-12-2018)

  In december en januari zijn het gemeentehuis en het afvalbrengstation op de volgende dagen gesloten of er zijn aangepaste openingstijden.

  Hieronder ziet u om welke dagen het gaat.

 • Water drinken steeds normaler in Weststellingwerf

  (14-12-2018)

  Weststellingwerf ook komende drie jaar JOGG-gemeente

  Het college van B&W heeft vrijdag 14 december besloten de samenwerkingsovereenkomst met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) met drie jaar te verlengen. De samenwerking met JOGG loopt sinds 2015. Uit evaluatie blijkt dat aandacht voor gezonde voeding zijn vruchten afwerpt. Kinderen in Weststellingwerf drinken meer water en minder suikerhoudende dranken.

 • College maakt kennis met gedeputeerde Sander de Rouwe

  (14-12-2018)

  Burgemeester en wethouders (B&W) van Weststellingwerf ontvingen vrijdagochtend gedeputeerde Sander de Rouwe van Provincie Fryslân voor een kennismaking. De onderwerpen ´retail´ en ´Bestemming Noordwolde´ stonden centraal. De gedeputeerde werd bijgepraat over lopende projecten, zoals het aantrekkelijk houden van het winkelgebied in Wolvega. In het project ´Bestemming Noordwolde´ is Provincie Fryslân een belangrijke partner.

 • Inloop herinrichting Stationsgebied goed bezocht

  (13-12-2018)

  Ruim veertig belangstellenden bezochten dinsdag de inloopbijeenkomst over de herinrichting van de Stationsweg en het stationsgebied. In januari start aannemer A. Faber in opdracht van de gemeente met het vernieuwen van de weg en de aanleg van een heel nieuw gebied voor het station. De bezoekers konden op tekeningen bekijken wat er precies gaat gebeuren en meedenken over de omleidingsroutes die nodig zijn.

 • Subsidie voor sportorganisaties

  (12-12-2018)

  Bent u van plan het komende jaar voor meer dan € 25.000,-- aan investeringen te doen voor de bouw of het onderhoud van uw sportaccommodatie of voor de aanschaf  of het onderhoud van sportmaterialen? Dan kunt u vanaf 1 januari 2019 gebruik maken van de Rijksregeling subsidie voor sportorganisaties.

 • 315 straatlantaarns krijgen led-verlichting

  (07-12-2018)

  In opdracht van gemeente Weststellingwerf is aannemer Heijmans infra deze week begonnen met het vervangen van straatverlichting. In totaal worden 315 straatlantaarns vervangen door led-verlichting.

 • Raad geïnformeerd over gaswinning Rottum

  (07-12-2018)

  Gisteravond is de gemeenteraad van Weststellingwerf door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geïnformeerd over gaswinning uit kleine gasvelden en in het bijzonder over de ontwikkeling van Rottum als nieuwe gaswinlocatie. Het college van B&W organiseerde de werkbijeenkomst zodat de raad met de informatie op een later moment besluiten kan nemen.

 • 12 en 13 december workshops en symposium in het Vlechtmuseum

  (07-12-2018)

  Vlecht het voort! Kom volgende week naar het tweedaagse evenement in het Vlechtmuseum en laat je onderdompelen in het vlechtambacht. Twee dagen vol workshops, lezingen en debatten voer de toekomst van het vlechten. Hiermee sluit het Vlechtmuseum het project 'Riet en Rotan revisited' en het Culturele Hoofdstadjaar af.

 • 11 december inloopbijeenkomst herinrichting stationsgebied

  (07-12-2018)

  Gemeente Weststellingwerf pakt de Stationsweg en het gebied voor het stationsgebouw aan. Aannemer A. Faber is eind november begonnen met het aanleggen van een fietspad tussen de Welkoop en het station. In januari gaan de Stationsweg en het stationsgebied op de schop. Het verkeer moet dan tijdelijk omrijden. Dinsdag 11 december is er een inloopbijeenkomst waarin we u graag laten zien wat we gaan doen en welke omleidingsroutes we voorstellen. U heeft de mogelijkheid om mee te denken over de voorgestelde omleidingen.

 • Munnekeburen krijgt speeltuin

  (06-12-2018)

  Sinterklaas heeft de afgelopen weken veel kinderen verrast met cadeaus. Ook Munnekeburen is hij niet stilletjes voorbijgegaan: Midden in het dorp is sinds deze week een prachtige natuurlijke speeltuin verrezen.
  Dorpsbewoners hebben als echte Sinterklazen deze week keihard gewerkt om de speeltuin in te richten.

 • Nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (06-12-2018)

  Maandag 3 december gaf burgemeester André van de Nadort aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf. Onderstaande personen mogen zich nu Nederlander noemen:

  • mevrouw Fadumo Ibrahim Hussein uit Somalië en haar vier kinderen Nasro, Salma, Mukhtar, en Hamza.
   Zij wonen sinds 2009 in Nederland en sinds mei 2011 in Weststellingwerf.
  • De heer Nikola Dordevic, uit Bosnië Herzegovina. Hij woont sinds 2002 in Nederland en sinds 2011 in Weststellingwerf.
  • De heer Rakan Rustoum uit Syrië. Hij woont sinds 2013 in Nederland en sinds 2014 in Weststellingwerf.

 • De nieuwe Afvalapp is nu beschikbaar!

  (06-12-2018)

  Download nu de nieuwe Afvalapp. In deze app vindt u al uw afvalzaken op een rij. De app biedt veel handige functies zoals een reminder voor het legen van uw containers, een overzichtelijke scheidingswijzer, het aanvragen van een milieupas en het aanmelden van grof vuil om opgehaald te worden. En heeft u lege flessen of kleren die u niet meer gebruikt? Check de app voor de dichtstbijzijnde glas- of textielcontainer.

 • Fairtrade actie in Weststellingwerf genomineerd voor de Fair Award 2018

  (05-12-2018)

  Fairtrade gemeente Weststellingwerf is genomineerd in de landelijke top drie voor de Fairtrade Actie Award 2018 voor de leukste en fairste activiteit van 2018. 

 • Koloniegebied Steggerda gemarkeerd

  (04-12-2018)

  In samenspraak met de Maatschappij van Weldadigheid en de gemeente Weststellingwerf is Dorpsarchief Steggerda (DAS) er in geslaagd het vroegere Steggerdase 'koloniegebied' te markeren.

 • Ga in gesprek met politie in pop-up locatie

  (30-11-2018)

  De politie heeft in december een pop-up locatie in de Van Harenstraat in Wolvega. De politie gaat graag met de inwoners in gesprek. Maar ook de Vlechtwerkers van ons gebiedsteam is een paar keer aanwezig.

 • Burgemeester plant bloembollen met leerlingen van ‘t Holtpad

  (29-11-2018)

  De Kerkweg in Nijeholtpade krijgt een nieuw aanzien. De eiken langs de weg zijn in slechte staat en zijn gekapt. In overleg met inwoners van Nijeholtpade komen er in het voorjaar nieuwe bomen (sierperen en veldesdoorns).

 • De Westwijzer van november 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (28-11-2018)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  (28-11-2018)

  Heeft u hoge zorgkosten? Zoekt u een zorgverzekering met ruime vergoedingen?

 • Hulp bij geldzaken en financiële administratie

  (28-11-2018)

  Je geldzaken of administratie op orde houden is niet altijd even gemakkelijk. De gemeente Weststellingwerf en Humanitas Thuisadministratie werken samen om mensen te helpen met het regelen van hun geldzaken.

 • Echtpaar Koning 65 jaar getrouwd

  (27-11-2018)

  Op zondag 26 november zijn Rudolf Koning en Marietje Koning-Blum 65 jaar getrouwd. Burgemeester André van de Nadort kwam het echtpaar, beide 91 jaar, vrijdagmorgen feliciteren.

 • Leerlingen TjongerTalent debatteren met Tweede Kamerlid

  (27-11-2018)

  Leerlingen van de Toptalentklas van de Tjongerwerven kwamen maandag naar het gemeentehuis om te debatteren met Tweede Kamerlid Aukje de Vries. 

 • Friese overheden lanceren klimaatatlas

  (27-11-2018)

  Maandag 26 november is tijdens het Friese klimaatevent ‘Oer de grinzen’ de Friese klimaatatlas gelanceerd. De Friese klimaatatlas brengt in beeld wat de klimaatverandering betekent en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

 • Maandag 3 december landelijk NL-Alert controlebericht

  (26-11-2018)

  Op maandag 3 december 2018 zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

 • Handen op elkaar voor de Friese jeugd

  (23-11-2018)

  Op woensdag 21 november 2018 hebben alle Friese Gemeenten en zeven zorgaanbieders een convenant getekend om te komen tot een gezamenlijke aanpak voor hoogspecialistische jeugdhulp. Met veel Friese jeugd gaat het goed. Zij kunnen in goede gezondheid opgroeien en zich ontwikkelen. Maar voor de groep die aangewezen is op hoog specialistische jeugdhulp  is zeker nog ruimte voor verbetering. Daar slaan de gemeenten, Sociaal Domein Fryslân en zorgaanbieders de handen ineen. Deze bijzondere samenwerking van alle Friese gemeenten en zeven zorgaanbieders (Accare, Alliade / Reik, Ambiq, Elker-het Poortje, Fier, GGZ Friesland / Kinnik en Jeugdhulp Friesland) wordt onderstreept met de ondertekening van een convenant dat uniek is in Nederland.

 • Burgemeester Van de Nadort geeft kruiwagen vol knuffels voor kinderen in Roemenië

  (23-11-2018)

  Enkele weken geleden ontving burgemeester Van de Nadort een mooie brief van de zevenjarige Annabella Oostdam. Ze had een idee. Ze wil knuffels inzamelen voor kinderen in Roemenië en deze ook zelf brengen.  Annabella vroeg de burgemeester om haar uit te zwaaien. Het zou fijn zijn als hij ook een knuffel mee kon nemen als hij dit had. En dat heeft ze geweten, want de burgemeester is meteen zelf een inzamelingsactie begonnen op het gemeentehuis. Vanochtend vertrok Annabella vanaf de Tuindorpschool in Wolvega met al haar knuffels naar Roemenië. De burgemeester was er bij, met een kruiwagen vol knuffels!

 • Leerlingen Comprix College winnen prijs met project over 'Koloniën van Weldadigheid'

  (22-11-2018)

  In het publiekscentrum van het gemeentehuis in Wolvega is deze maand de tentoonstelling ‘200 Jaar Koloniën van Weldadigheid’ te zien. De gemeente daagde basisscholen in Weststellingwerf uit om een bijdrage te leveren, liefst zo creatief mogelijk. Leerlingen van het Comprix College kwamen met drie bijdragen als winnaar uit de bus. Zij mogen in het voorjaar van 2019, nog vóór de opening van het nieuwe bezoekerscentrum in Frederiksoord, de nieuwe experience gaan beleven en beoordelen.

 • Wethouder Jongebloed geeft startschot voor werkzaamheden stationsgebied

  (20-11-2018)

  De Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega worden opnieuw ingericht. Deze week start aannemer A. Faber uit Bolsward met de aanleg van een fietspad tussen het station en de Welkoop. Wethouder Jack Jongebloed gaf vanochtend symbolisch het startschot met een graafmachine. In januari begint de herinrichting van de rijbaan.

 • Gemeente Weststellingwerf organiseert open dag in 2019

  (19-11-2018)

  Nieuwjaarsreceptie vervalt

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het voorjaar van 2019 een open dag te organiseren voor inwoners. In het gemeentehuis zijn dan allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Het college wil met de open dag het contact tussen inwoners en gemeente versterken. Met de komst van de open dag vervalt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

 • Wees alert, inbrekers actief in Weststellingwerf!

  (16-11-2018)

  Afgelopen drie weken zijn er opvallend veel woninginbraken of insluipingen gepleegd in Weststellingwerf. Met name senioren zijn slachtoffer van de inbrekers. De inbraken vinden met name plaats in de middag, vroege avond en vaak via de achterzijde van de woning. De politie en gemeente vragen om extra alert te zijn op verdachte situaties en inbraken.  

 • ’t Buurthuus Noordwolde ontvangt staatssecretaris Blokhuis

  (14-11-2018)

  Maandag 12 november organiseerde GGD Fryslân een inspiratiemiddag ‘Preventie, Nuchter en Vitaal’. Iedereen in Friesland die werkt aan vitale en gezonde inwoners was welkom. De bijeenkomst werd georganiseerd in ’t Buurthuus in Noordwolde. En dat was niet zomaar. Want gemeente Weststellingwerf geeft met GGD Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar een impuls aan een gezonder Noordwolde.  Dit past bij het meerjarige programma Bestemming Noordwolde. Ook staatssecretaris Blokhuis was aanwezig . Hij merkte op dat alle initiatieven in Noordwolde en heel Friesland helemaal aansluiten bij het Nationaal Preventieakkoord, dat binnenkort wordt ondertekend.

 • Agrariërs volgen rijtraining

  (14-11-2018)

  Veertien chauffeurs van landbouwvoertuigen volgden zaterdag 9 november een rijtraining, speciaal voor hun sector. Gemeente Weststellingwerf organiseerde deze training voor hen. Weststellingwerf telt veel agrarische bedrijven en dus veel landbouwverkeer.

 • Aanbestedingsbeleid OWO-gemeenten in magazine ministerie

  (13-11-2018)

  De nieuwste uitgave van het digitale magazine ‘Beter Aanbesteden’ van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat over het traject Beter Aanbesteden. In het E-zine vertellen overheid, ondernemer en inkoper over wat zij hopen dat Beter Aanbesteden gaat opleveren.

 • Gemeente zoekt eigenaar dood minipaard

  (13-11-2018)

  Aan de Madenweg in Zandhuizen is afgelopen weekend een dood minipaard gevonden. Het dier lag in een greppel. Onduidelijk is wie de eigenaar is van het paardje.

 • Tentoonstelling over Koloniën van Weldadigheid te zien in gemeentehuis

  (09-11-2018)

  Ruim negentig belangstellenden waren vrijdagmiddag aanwezig bij de opening van de tentoonstelling 'Koloniën van Weldadigheid' in het gemeentehuis in Wolvega. Wethouder Jack Jongebloed trad even in voetsporen van Johannes van den Bosch, de stichter van de Maatschappij van Weldadigheid en opende de expositie. Daarna vertelde Douwe Huizing over het nieuwe 'Huis van Weldadigheid' dat in mei 2019 de deuren opent in Frederiksoord.

 • Weststellingwerf ondertekent handvest Charter for Walking

  (09-11-2018)

  Wethouder Jack Jongebloed ondertekende vrijdag het Charter for Walking, een internationaal handvest voor lopen. Ook Provincie Fryslân en andere Friese gemeenten zetten hun handtekening.

 • Werk aan de weg: tijdelijke afsluitingen

  (08-11-2018)

  Van woensdag 14 november tot en met donderdag 29 november asfalteren we een aantal wegen in Weststellingwerf. Sommige wegen worden tijdelijk gestremd om veilig te kunnen werken. Hier worden verkeersregelaars ingezet.

 • Leerlingen Dorpsschool De Blesse ontbijten met burgemeester op gemeentehuis

  (07-11-2018)

  Op 7 november brengen 16 leerlingen van Dorpsschool De Blesse een ontbijtje bij burgemeester Van de Nadort op het gemeentehuis. Samen geven ze het goede voorbeeld tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Zo´n 2.500 basisscholen en ruim 500.000 kinderen beginnen een week lang de dag met een gezond ontbijt. De kinderen en de burgemeester maken kennis met elkaar en wisselen van gedachten over gezond eten, goed ontbijten, sport en bewegen.

 • Koloniën van Weldadigheid herleven in gemeentehuis Wolvega

  (06-11-2018)

  De Maatschappij van Weldadigheid bestaat 200 jaar. De zeven koloniën die de maatschappij voortbracht, zijn onderweg om UNESCO Werelderfgoed te worden. Weststellingwerf is trots op dit cultureel erfgoed, dat voor een klein deel in onze gemeente ligt. Daarom staat de maand november in het teken van de Koloniën van Weldadigheid.

 • Omgevingsloket niet beschikbaar op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018

  (02-11-2018)

  In het weekend van 3 en 4 november 2018 vindt onderhoud plaats aan Omgevingsloket online (www.omgevingsloket.nl). Omgevingsloket is zaterdag 3 en zondag 4 november de hele dag niet beschikbaar. De verwachting is dat Omgevingsloket online maandagochtend 5 november weer beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, informeren wij u over de voortgang via www.infomil.nl/omgevingsloket

 • Zonneparken Noordwolde en Wolvega officieel geopend

  (02-11-2018)

  Burgemeester André van de Nadort opende vrijdag samen met 56 leerlingen van de Vensterschool in Noordwolde de zonneparken in Noordwolde en Wolvega. De zonneparken zijn gerealiseerd door Tautus. 

 • Stoffel Baas tijdelijk raadslid CDA

  (31-10-2018)

  Stoffel Baas uit Nijeholtpade is maandag geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor het CDA. Tot 3 februari vervangt hij raadslid Vera van der Zee die met zwangerschapsverlof is.

 • Gratis kennismakingscursus parazwemmen in De Steense

  (30-10-2018)

  In zwembad De Steense in Wolvega start in november een gratis kennismakingcursus parazwemmen. Mensen met een lichamelijke handicap kunnen onder professionele begeleiding kennis maken met parazwemmen.

 • Opening Zonneparken Wolvega en Noordwolde

  (30-10-2018)

  Op vrijdag 2 november worden de zonneparken in Wolvega en Noordwolde officieel geopend. Het afgelopen half jaar zijn de twee parken in Weststellingwerf gebouwd en inmiddels leveren ze volop groene energie.

 • Handelaren helpen heling voorkomen

  (26-10-2018)

  In oktober zijn  verschillende handelaren in tweedehands goederen gecontroleerd of zij zijn aangesloten bij en gebruik maken van het Digitaal Opkopers Register (DOR). Alle handelaren die vallen onder het DOR, hebben zich daar inmiddels aangemeld en registreren hun koopwaar ook in het register. Ten opzichte van de vorige controle in april van dit jaar is dit een absolute verbetering.

 • Kantine sportcomplex de Steense krijgt een nieuwe beheerder

  (24-10-2018)

  De gemeente Weststellingwerf zoekt een ondernemer die het beheer van de kantine in sportcomplex de Steense in Wolvega gaat verzorgen. Het contract met de huidige beheerder is met ingang van 1 augustus van dit jaar afgelopen.

 • Bezoek een duurzaam huis in Weststellingwerf

  (18-10-2018)

  Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning, maar weet u niet waar te beginnen? Huiseigenaren vertellen u graag meer over hun ervaringen. In het hele land openen duurzame huiseigenaren hun deuren tijdens de Duurzame Huizen Route op 3 en 10 november. In Weststellingwerf zijn twee woningen te bezoeken.
  Bekijk ze op www.duurzamehuizenroute.nl/weststellingwerf.

 • Nieuw asfalt op wegen: tijdelijke stremmingen

  (16-10-2018)

  In week 43 (22 – 26 oktober) brengt de gemeente op verschillende wegen in Weststellingwerf nieuw asfalt aan. Tijdens de werkzaamheden zijn wegen tijdelijk afgesloten. Dit geldt voor zowel doorgaand verkeer als aanwonenden. Fietsers kunnen er lopend met de fiets aan de hand langs. Ter plekke staan omleidingsroutes aangegeven.

 • Gemeente, politie, brandweer en CCV op schouw door de winkelstraat

  (12-10-2018)

  Hoe veilig is de winkelstraat in Wolvega? Die vraag stond donderdagavond centraal tijdens een KVO-schouw in het centrum. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. De gemeente, politie en brandweer liepen samen met de adviseur Veilig Ondernemen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid door de winkelstraten. Onderweg letten ze op zaken die invloed hebben op de veiligheid of het gevoel van veiligheid.

 • Gratis inleveren (grof) tuinafval in 2019

  (12-10-2018)

  Inwoners van Weststellingwerf kunnen vanaf 2019 hun (grof) tuinafval gratis inleveren op de gemeentewerf in Wolvega. Dit stellen burgemeester en wethouders (B&W) voor aan de gemeenteraad. Nu kost het brengen van (grof) tuinafval € 0,04 per kilo. Dit bedrag gaat, als het aan B&W ligt, naar nul.

 • Rijk en regionale overheden tekenen convenant voor Nedersaksische taal

  (11-10-2018)

  Nedersaksisch erkend als actuele taal

  Het Rijk en de overheden in Noord-Oost Nederland gaan zich inspannen om de Nedersaksische taal te behouden en het gebruik ervan te stimuleren. Op woensdag 10 oktober tekenden Maarten Schurink, secretaris-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken namens minister Ollengren, en de regionale bestuurders in Zwolle daarvoor het convenant voor de erkenning van de Nedersaksische taal. Daarmee spreken zij ook uit dat zij het Nedersaksisch erkennen als een wezenlijke, volwaardige en zelfstandige streektaal in Nederland.

 • Rudolf Norbert Rafi (14 jaar) krijgt Nederlanderschap

  (11-10-2018)

  Burgemeester André van de Nadort reikte donderdag een bewijs van bekendmaking van het Nederlanderschap uit aan de 14-jarige Rudolf Norbert Rafi.

 • College maakt kennis met dorpsbesturen

  (05-10-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders en nieuwe gemeenteraadsleden maakte woensdagavond kennis met de leden van de Vereniging Kleine Dorpen (VKD) Weststellingwerf en de lokale Plaatselijk Belangverenigingen.

 • Word jij fietscoach?

  (03-10-2018)

  Ben jij fit en actief, én wil je graag mensen met een buitenlandse afkomst leren fietsen? Dan is dit iets voor jou!

  Sport Fryslân en de Fietsersbond Fryslân zoeken vrijwilligers in Wolvega die de komende drie maanden minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn.

 • Weststellingwerf actief in de Week van de Veiligheid

  (02-10-2018)

  Maandag 8 oktober begint de Week van de Veiligheid. Deze week is niet zomaar gekozen, want met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de Week van de Veiligheid brengen de gemeente en hulpdiensten het thema veiligheid extra onder de aandacht.

 • Gemeente Weststellingwerf plaatst weer bladkorven

  (02-10-2018)

  De gemeente Weststellingwerf zet vanaf deze week opnieuw bladkorven neer in diverse dorpen. In totaal komen er 60 korven te staan, iets meer dan vorig jaar.

 • Weststellingwerf aan de slag met de samenleving

  (28-09-2018)

  Collegeprogramma 2018-2022: de kracht van Samen en Doen!

  Vandaag maakt het nieuwe college van burgemeester en wethouders haar plannen voor de komende vier jaar bekend. In dit collegeprogramma staan 41 opgaven waar het college met de raad en samenleving aan wil werken. Als het aan het college ligt, blijft het niet bij praten. Het college wil samen doen! Met het geld dat beschikbaar is en met de kracht, kennis en initiatieven uit dorpen, bedrijven en instellingen.

 • Weststellingwerfs muziekonderwijs wordt best practice voor Méér Muziek in de Klas

  (28-09-2018)

  Voor alle basisschoolkinderen in Friesland structureel muziekonderwijs. Dat is waar Méér Muziek in de Klas Lokaal voor gaat. Daarom tekende wethouder Roelof Theun Hoen samen met 7 andere vertegenwoordigers op 20 september  in de schouwburg De Lawei in Drachten een samenwerkingsconvenant. Het Weststellingwerfse model voor muziekonderwijs gaat verder dan het convenant nastreeft. De gemeente Weststellingwerf heeft namelijk besloten dat elk kind van 4 tot 18 jaar gelijke muziekonderwijskansen heeft.

 • Het WMO Burgerplatform zoekt nieuwe leden!

  (27-09-2018)

  Het WMO Burgerplatform bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de belangen van kwetsbare groepen in Weststellingwerf.

 • Tentoonstelling Koloniën van Weldadigheid in november

  (27-09-2018)

  Oktober is Maand van de Geschiedenis. De gemeente Weststellingwerf doet dat dit jaar anders.

 • Pas op voor modder op de weg!

  (27-09-2018)

  Het is oogsttijd dus er is weer veel landbouwverkeer op de weg. Deze voertuigen laten vaak modder achter op de weg.

 • De Westwijzer van september 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (26-09-2018)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente. De Westwijzer verschijnt iedere maand in de Stellingwerf.

 • Duurzame Huizenroute: stelt u uw woning open?

  (26-09-2018)

  Op zaterdag 3 en 10 november 2018 vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken. In Weststellingwerf zijn dat er twee. U kunt uw duurzame woning ook nog aanmelden.

 • Raadsvergadering van 24 september gaat verder op 25 september 2018

  (25-09-2018)

  In de raadsvergadering van maandagavond 24 september zijn niet alle agendapunten behandeld. Daarom vergadert de raad vanavond verder.

 • Zaterdag 22 september: herdenking Geweldslachtoffers in Wolvega

  (24-09-2018)

  Op 22 september organiseerde de Stichting Herdenken Geweldslachtoffers in Wolvega haar jaarlijkse landelijke herdenking voor geweldslachtoffers in het Griffioenpark en op het plein voor het gemeentehuis. Honderden nabestaanden en genodigden, waaronder leden van het kabinet, herdachten in Wolvega slachtoffers van zinloos geweld. 

 • Opening van de Beleeftuin bij LindeStede

  (21-09-2018)

  Meriant opende donderdag 20 september de Beleeftuin bij LindeStede. De aansluitende thema-avond ‘Natuurbeleving & dementie’ in woonzorgcentrum BerkenStede stond in het teken van de positieve effecten van de natuur op de gezondheid. Het gevarieerde programma liet bezoekers kennis maken met de verschillende manieren van bewegen, de wonderen van de natuur en de werking van kruiden. De activiteiten werden gehouden vanwege Wereld Alzheimerdag op 21 september.

 • Buurtsportwerk breidt uit

  (18-09-2018)

  Buurtsportwerk groeit. Alle schoolbesturen in Weststellingwerf zijn nu partner van Buurtsportwerk. In 2018 zijn Stichting Matthijsje, De Tjongerwerven (De Adelaar en De Wegwijzer), Catent (Fredericusschool), Bisschop Möller Stichting (Sint Franciscusschool en Mgr. Scholtensschool) aangesloten. Door deze mooie uitbreiding tekenden alle partners op 18 september de samenwerkingsovereenkomst.

 • Afspraken over beveiliging Lindefestival

  (13-09-2018)

  Komend weekend zijn er mogelijk geen politieagenten op straat. Dat heeft te maken met de acties van de vakbonden voor een betere cao. Om te zorgen voor voldoende beveiliging op het Lindefestival in Wolvega komend weekend, heeft de organisatie van het Lindefestival gisteren samen met politie en gemeente overleg gehad.

 • Aandacht voor zwerfafval op Lindefestival. Schoon hè?

  (13-09-2018)

  Wie zaterdag 15 september over de Lindefestival-braderie loopt, kan ze zomaar tegenkomen. Lopende afvalbakken. Deze Walking Bins motiveren de bezoekers hun afval gescheiden in te zamelen en de omgeving schoon te houden.

 • Stichting Speelweek ontvangt subsidie

  (12-09-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de stichting Speelweek Wolvega te ondersteunen met een bijdrage van € 635,41. Het bedrag wordt gebruikt voor bekostiging van klein materiaal / knutselmateriaal dat voor de speelweek in de afgelopen zomervakantie is aangeschaft.

 • Uitnodiging projectenpitch Iepen Mienskipsfûns op 19 september

  (10-09-2018)

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf 17 september weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. De aanvraagperiode sluit op 12 oktober. Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. In deze subsidieronde wordt er ca. €390.000,- beschikbaar gesteld voor projecten in Zuidoost Fryslân.

 • Herdenkingstocht voor geweldslachtoffers in Wolvega

  (10-09-2018)

  Op zaterdag 22 september is de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in Wolvega. Honderden nabestaanden en genodigden, waaronder leden van het kabinet, herdenken dan in Wolvega slachtoffers van zinloos geweld. Vanaf 13.30 uur wordt een namenlint, met daarop namen van slachtoffers, door het centrum van Wolvega gedragen.  U bent van harte welkom om mee te lopen.

 • Wethouder Hoen opent tentoonstelling 'Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld'

  (07-09-2018)

  Donderdag 6 september was er in het kader van de Week van de Alfabetisering in de bibliotheek te Wolvega de opening van de tentoonstelling ‘Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld’. Raadsleden, betrokkenen en belangstellenden waren aanwezig om de opening bij te wonen en de tentoonstelling te bekijken. Wethouder Hoen opende de tentoonstelling.

 • Nieuwkomers verrassen de gemeente met streekgerechten tijdens de Week van de Alfabetisering

  (06-09-2018)

  Op donderdag 6 september verrasten zo’n 30 nieuwkomers de medewerkers van de gemeente Weststellingwerf met hun zelfgemaakte streekgerechten.

 • Weststellingwerf maait de bermen insectvriendelijk

  (06-09-2018)

  In de gemeente Weststellingwerf worden vanaf deze week de wegbermen weer gemaaid. Op sommige plaatsen worden echter bewust stukjes berm overgeslagen.

 • André van de Nadort één jaar burgemeester van Weststellingwerf

  (05-09-2018)

  Vandaag is het precies een jaar geleden dat André van de Nadort burgemeester werd van Weststellingwerf. Zijn eerste 100 dagen stonden in het teken van kennismaking, maar inmiddels is hij helemaal ingeburgerd.

 • Rook- en stookverbod is ingetrokken

  (30-08-2018)

  Het rook- en stookverbod dat burgemeester Van de Nadort op 20 juli in liet gaan, is vanaf vandaag niet meer van kracht. 

 • Samen met je buren zonnepanelen regelen?

  (30-08-2018)

  Kom naar de startbijeenkomst van Buurkracht!

  Vind jij ook dat er in jouw buurt meer zonnepanelen op de daken kunnen?

  Kom dan naar de startbijeenkomst van Buurkracht op 19 september! Samen met buurtgenoten ga je ontdekken hoe je samen op de ideale manier zonnepanelen kunt regelen.

 • Liander geeft uitleg over uitbreiding capaciteit onderstation Haulerweg

  (30-08-2018)

  Omdat er in de gemeente Weststellingwerf meer elektriciteit nodig is, is het noodzakelijk dat het onderstation aan de rand van het industrieterrein in Wolvega wordt uitgebreid. Op 10 september 2018 om 18.45 uur geeft Liander in de raadzaal van het gemeentehuis uitleg over de uitbreiding van het onderstation Haulerweg.  Belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt het gemeentehuis binnenkomen via de ingang aan de Rozenstraat.

 • Kerkweg in Nijeholtpade krijgt nieuwe bomenlaan

  (28-08-2018)

  Aan de Kerkweg in Nijeholtpade kapt de gemeente Weststellingwerf dit najaar 43 bomen. De (hoofdzakelijk) Amerikaanse eiken zijn in slechte staat. Inwoners van Nijeholtpade hebben meegedacht over de aanplant van nieuwe bomen. Op hun verzoek komen er sierperen en veldesdoorns terug aan de Kerkweg.

 • Locoburgemeester feliciteert 100-jarige mevrouw Heida

  (28-08-2018)

  Mevrouw Geertje Heida-Veenstra uit Wolvega vierde dinsdag 28 augustus haar honderdste verjaardag. Locoburgemeester Jack Jongebloed kwam haar namens het gemeentebestuur feliciteren en nam haar geboorteakte en een bos bloemen voor haar mee.

 • 50.000e bezoeker voor De Dobbe

  (24-08-2018)

  Openluchtzwembad De Dobbe ontving vandaag de 50.000e bezoeker. Dit bijzondere moment was een totale verrassing voor familie Leerling. Vader Menno kreeg een voucher overhandigd met een gratis familie abonnement voor het seizoen 2019!

 • Schade aan Lemsterweg: langzaam rijden

  (24-08-2018)

  Door de droge zomer is de Lemsterweg bij Munnekeburen over zo’n 800 meter gescheurd. De helft van de weg is daardoor niet begaanbaar. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, mag het verkeer er niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur. Dit staat ter plekke met borden aangegeven.

 • Open monumentendag 2018 in Weststellingwerf

  (22-08-2018)

  In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

 • Update droogte: rook- en stookverbod blijft van kracht

  (16-08-2018)

  Er is de afgelopen week veel regen gevallen. Voldoende om het watertekort voldoende aan te vullen. De waterkwaliteit in Friesland blijft wel een aandachtspunt. Op een aantal Friese officiële zwemplekken is de kwaliteit zelfs achteruit gegaan. Let er daarom goed op dat je alleen gaat zwemmen in gecontroleerde waterpartijen. Als het niet veilig is om te zwemmen, wordt dat ter plekke met borden aangegeven. Wij raden aan het advies op deze borden op te volgen!

 • DDoS-aanvallen op DigiD

  (02-08-2018)

  Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. Wij adviseren u in zo’n geval later opnieuw in te loggen. Onze excuses voor dit ongemak.

 • Veilig zwemmen in Weststellingwerfs natuurwater

  (02-08-2018)

  Het is mooi weer en dat nodigt uit om te gaan zwemmen in open water. Vanwege de warmte en droogte gaat de kwaliteit van het natuurwater achteruit! Kies daarom voor een locatie die wordt gecontroleerd.

 • Stroomkantpad weer open voor fietsers

  (02-08-2018)

  Deze zomer verbeteren we het fietspad langs de Linde. We zijn begonnen met het Stroomkantpad bij Wolvega (tussen de Steenwijkerweg en Sasbrug). Dit deel is vanaf zaterdag 3 augustus weer open voor fietsers.

 • Beregeningsverbod voor grasland vanwege droogte

  (26-07-2018)

  Door de aanhoudende droogte mogen agrariërs en inwoners van Fryslân vanaf donderdag 26 juli hun grasland niet meer beregenen met water uit sloten, kanalen en meren. Dit is een besluit van Wetterskip Fryslân. Ook mag er geen gebruik worden gemaakt van grondwater. Agrariërs mogen de overige gewassen nog wel tussen 22.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s ochtends beregenen.

 • Burgemeester geeft acht inwoners Nederlanderschap

  (24-07-2018)

  Op dinsdag 24 juli heeft burgemeester André van de Nadort aan acht inwoners het Nederlanderschap uitgereikt. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Zon, zee, strand… Geef inbrekers geen kans!

  (22-07-2018)

  De zomer is aangebroken en de vakantieperiode komt eraan. Maar let op! Dit is ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ramen open staan. De ideale gelegenheid voor inbrekers om uw huis binnen te sluipen. Dus gaat u met vakantie, neem dan voorzorgsmaatregelen.

 • Rook- en stookverbod in Weststellingwerf

  (20-07-2018)

  Vanwege de aanhoudende droogte geldt er vanaf vandaag een rook- en stookverbod in Weststellingwerf. Burgemeester André van de Nadort volgt hiermee het advies op Veiligheidsregio Fryslân.

 • Website gemeente op zaterdag 21 juli beperkt beschikbaar

  (20-07-2018)

  De gemeente Weststellingwerf krijgt een noodstroomaggregaat. Deze neemt de elektriciteitsvoorziening voor de ICT over wanneer de stroom onverwacht uitvalt.

 • Het blijft droog. Kans op brand neemt toe.

  (19-07-2018)

  Met de aanhoudende warmte neemt de kans op brand toe. We geven u graag wat tips om zorgvuldig om te gaan met vuur, om zo brand in de natuur of rondom huis te voorkomen. In droge periodes, zoals nu, ontstaat brand makkelijk en is moeilijk te blussen.

 • Speelland in een nieuw jasje

  (18-07-2018)

  Op het Nivon-kampeerterrein De Meenthe organiseert Speelland Noordwolde jaarlijks een vakantieweek voor de jeugd uit de Oosthoek van onze gemeente. Speelland Noordwolde draait al 53 jaar volledig op vrijwilligers en is een begrip in de streek. Met behulp van ongeveer 80 vrijwilligers worden kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 ondergedompeld in de natuur, beleven ze nieuwe avonturen en leren elkaar beter kennen.

 • Weststellingwerf in top 3 van op tijd betalende Friese gemeenten

  (17-07-2018)

  De OWO-gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland staan opnieuw in de top 5 van tijdig en snel betalende gemeenten van Friesland. Elk jaar worden gemeenten gevraagd hun gegevens openbaar te maken aan het Ministerie van Economische Zaken via de jaarlijkse Monitor Betaaltermijnen Overheid.

 • Afscheid logopediste Janke de Vries

  (17-07-2018)

  Na 40 jaar neemt Janke de Vries afscheid als preventief logopediste. In september gaat zij met pensioen. Wethouder Roelof Theun Hoen bedankte haar persoonlijk voor haar grote inzet, enthousiasme en betrokkenheid.

 • Nieuw wereldrecord elektrisch laden

  (16-07-2018)

  Vrijdagmiddag kwam vanuit Zuid-Holland een stoet elektrische auto’s naar Home Center in Wolvega om het wereldrecord elektrisch opladen te verbreken. En dat is gelukt, het wereldrecord is verbeterd is met 12 en kwam op totaal 85. Het oude record stond op 63.

 • Fossielvrije vloot vaart langs Driewegsluis

  (12-07-2018)

  Een fossielvrije vloot van tientallen vaartuigen voer donderdag langs de Driewegsluis, op weg naar het Tjeukemeer. In het kader van de Friese Elfwegentocht stond vandaag in het teken van fossielvrij varen.

 • Voorlopige planning aanleg glasvezel bekend

  (10-07-2018)

  Vandaag maakte Kabelnoord de voorlopige planning van de aanleg van glasvezel in Friesland bekend. Weststellingwerf is in 2019 aan de beurt. In het eerste kwartaal van 2019 inventariseert Kabelnoord welke adressen in het buitengebied een glasvezelaansluiting willen. Wanneer 60% van deze adressen meedoet, start de aanleg in Weststellingwerf in het derde kwartaal van 2019.

  Hieronder vindt u het persbericht van Kabelnoord

 • Elfwegentocht 2018, Weststellingwerf doet mee!

  (10-07-2018)

  Friesland staat in het teken van de Elfwegentocht. In de hele provincie reizen we tot en met zaterdag zoveel mogelijk zonder fossiele brandstof. Ook de gemeente Weststellingwerf doet mee.
  Een grote banner van 4.00 bij 5.00 meter laat een aantal duurzame ontwikkelingen in Weststellingwerf zien. De banner staat gedurende de Elfwegentocht op verschillende opvallende plekken in Wolvega.

 • Wethouder Hoen opent 'Hits & Bits' in De Hoeve

  (09-07-2018)

  Voor wat betreft culturele hoogstandjes staat De Hoeve als dorp misschien niet boven aan de ranglijst, maar er kan maar één dorp zijn in Friesland met de status “Cultureel Hoofddorp 2018” en dat is De Hoeve. Het dorp bruist van de activiteiten.

 • Weststellingwerf maait bermen extra

  (06-07-2018)

  Op verschillende plekken in Weststellingwerf worden deze week bermen gemaaid. Normaal gesproken maait gemeente Weststellingwerf haar bermen een keer per jaar, in september.

 • Vernieuwde werf biedt ruimte aan 40 nieuwe medewerkers

  (06-07-2018)

  Donderdag 5 juli opende wethouder Mariska Rikkers de vernieuwde gemeentewerf in Wolvega. De werf is uitgebreid met onder andere een nieuwe loods, instructieruimte en moderne kantine. Samen met medewerker Marcel Ziel verrichtte ze de officiële openingshandeling.

 • Burgemeester opent expositie Culturele Hoofdstad projecten in Weststellingwerf

  (06-07-2018)

  Burgemeester André van de Nadort verrichtte donderdagavond de opening van het Cultureel Hoofdstadproject in Weststellingwerf in de Kijkzaal in Wolvega.

 • Aanleg Zonnepark Wolvega gestart

  (03-07-2018)

  In Wolvega wordt gewerkt aan een zonnepark. Op industrieterrein Uitbreiding Schipsloot is gestart met het bouwen van stellages waarop 13.552 zonnepanelen komen te liggen. Zonnepark Wolvega is het tweede zonnepark in Weststellingwerf. De bouw en installatie van Zonnepark Noordwolde is bijna klaar. Hier start het opwekken van groene energie binnenkort!

 • Afvalbrengstation sluit donderdag 5 juli eerder

  (03-07-2018)

  In verband met een feestelijke opening van de vernieuwde gemeentewerf, is het afvalbrengstation donderdag 5 juli vanaf 15.00 uur gesloten.

  Wij zijn u op vrijdag 6 juli vanaf 08.30 uur graag weer van dienst.

 • Voorbereidingen Dag Herdenken Geweldslachtoffers in volle gang

  (02-07-2018)

  Burgemeester en voorzitter WOW nemen boek in ontvangst

 • Koloniën van Weldadigheid stap dichterbij UNESCO Werelderfgoed

  (30-06-2018)

  De Koloniën van Weldadigheid worden dit jaar geen UNESCO Werelderfgoed. UNESCO erkent de Werelderfgoedwaardigheid van de Koloniën, maar heeft aan Nederland en België gevraagd het nominatiedossier aan te passen en opnieuw in te dienen. Dit is nu precies 200 jaar na de oprichting van de eerste Kolonie in Nederland en 25 jaar na de afschaffing van de wet op de landloperij in België. De Koloniën van Weldadigheid zijn ’s werelds eerste, meest grootschalige en langst functionerende voorbeelden van landbouwkoloniën om armoede te bestrijden. Ze zijn voorlopers van onze verzorgingsstaat. Ruim een miljoen Nederlanders en Belgen hebben voorouders in de Koloniën van Weldadigheid.

 • Weststellingwerf wil welzijnstaken anders organiseren

  (26-06-2018)

  De gemeente Weststellingwerf wil het welzijnswerk anders organiseren, zodat het beter aansluit  bij wat lokaal nodig is. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten de huidige subsidierelatie met Timpaan Welzijn met ingang van 1 juli 2019 te beëindigen.

 • Geen treinen van, naar en via Zwolle van 30 juni t/m 15 juli

  (26-06-2018)

  ProRail werkt de eerste helft van juli aan grote verbeteringen rond station Zwolle. Hierdoor rijden er 16 dagen geen treinen op alle trajecten van, naar en via Zwolle. Het verbeterwerk start zaterdag 30 juni en duurt tot en met zondag 15 juli. Vanaf maandag 16 juli rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

 • Voorlichting na brand

  (22-06-2018)

  Een kleine groep genodigden heeft donderdagavond 21 juni  de brandpreventiebijeenkomst  ‘Voorlichting na brand’ bijgewoond.  De bijeenkomst werd georganiseerd door de brandweer Fryslân en de gemeente naar aanleiding van de woningbrand op 21 mei aan de Hardewijk in Noordwolde.

 • Werkzaamheden Grindweg in Munnekeburen

  (22-06-2018)
 • Nieuwe groep vrijwilligers ontvangen Home-Start certificaat

  (22-06-2018)

  Op 1 september 2017 startte het project Home-Start in Zuidoost-Friesland. Bij Home-Start zetten vrijwilligers zich in om jonge gezinnen te ondersteunen bij de opvoeding. Woensdag 20 juni ontvingen 6 nieuwe vrijwilligers in Wolvega het certificaat voor deelname aan de voorbereidingscursus. Inmiddels zijn er 18 vrijwilligers actief in Oost-, Weststellingwerf en Opsterland. Gezinnen die behoefte hebben aan ondersteuning, kunnen zich hiervoor gratis aanmelden.

 • Burgemeester fietst Nationale Buitenspeeldag open

  (15-06-2018)

  Op woensdag 13 juni heeft burgemeester van de Nadort de Nationale Buitenspeeldag in Wolvega geopend door aan te komen fietsen op een speciale bakfiets, vol met sport- en spelmateriaal. Inwoners uit de Meulepolle organiseren de Buitenspeeldag samen met Timpaan Welzijn en het Buurtsportwerk.

 • Burgemeester opent Kringloopwinkel 'De Veurdele'

  (15-06-2018)

  Burgemeester André van de Nadort opende vrijdagmiddag de Kringloopwinkel ‘De Veurdele’ in Noordwolde. De kringloopwinkel is verhuisd van de Molenstraat naar de Hellingstraat, naast de brandweerkazerne.

  Op 10 april werd de nieuwe locatie in gebruik genomen en waarna de eerste klanten binnenkwamen. Aan de achterkant van het gebouw kunnen goederen worden ingebracht. Ook kunnen door vrijwilligers bruikbare spullen worden opgehaald.

  De openingstijden zijn op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 • Scholieren debatteren over groene speelruimte

  (08-06-2018)

  Veertien leerlingen van het Comprix College hielden donderdagmiddag een politiek debat in de raadzaal in het gemeentehuis in Wolvega. Raadsgriffier Janneke Kampinga wil het functioneren van de gemeenteraad en de politiek meer naar buiten brengen. De deelnemers zijn leerlingen van groep acht uit de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en Opsterland en volgen één dag per week een talentenopleiding. Comprix is de onderwijsorganisatie voor openbaar basisonderwijs in de OWO gemeenten.

 • Heb je vragen over de opvoeding en de drukte in je gezin?

  (07-06-2018)

  Krijg een steuntje in de rug van Home-Start

  Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Want, is de les van ons programma, als het met de ouders goed gaat, maken de kinderen een goede start in hun leven. Steuntje in de rug nodig? Laat van je horen!
   

 • Vlinderslag en Zuiderpark aangewezen als nieuwe alcoholverbodsgebieden

  (07-06-2018)

  Eind mei heeft het college van burgemeester en wethouders het Aanwijzingsbesluit alcoholverbodsgebieden Weststellingwerf 2018 vastgesteld. Hierin zijn de Vlinderslag, de omgeving  van het Van der Valk hotel en het Zuiderpark in Wolvega als nieuwe gebieden aangewezen waar een alcoholverbod geldt. Sinds 1999 geldt al een alcoholverbod voor de gebieden centrum Wolvega, algemene begraafplaats Wolvega en Wolvega-Zuid, gebied begrensd tussen Lycklamaweg, Drafsportlaan en de spoorlijn in Wolvega, recreatiegebied Spokeplas in Noordwolde en het centrumgebied Noordwolde.  

 • Vijf nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (07-06-2018)

  Op 7 juni heeft burgemeester André van de Nadort aan vier nieuwe Nederlanders de bevestiging van de verkrijging van het Nederlanderschap overhandigd. Ook kreeg één nieuwe Nederlander de bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap.

 • Weststellingwerf krijgt als eerste Friese gemeente het landelijke keurmerk Meldcode

  (06-06-2018)

  De gemeente vindt het belangrijk om signalen van kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld in een vroeg stadium te signaleren. Daarvoor wordt een meldcode gebruikt dat houvast biedt bij het zetten van de juiste stappen om het geweld te stoppen. Weststellingwerf kreeg vandaag, als eerste Friese gemeente, het keurmerk Meldcode uitgereikt door de Landelijke Vakgroep Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling (LVAK).

 • Rijbewijs vanaf 26 mei 2018 geschikt voor inloggen met DigiD

  (06-06-2018)

  Vanaf 26 mei zijn rijbewijzen standaard geschikt om in de toekomst in te loggen met DigiD op websites van overheid, zorg en pensioenfondsen.

 • Burgemeester hijst eerste vlag 'Wolvega 800 jaar' in top

  (06-06-2018)

  Wolvega bestaat dit jaar 800 jaar. De oudste bron waarin het dorp wordt genoemd, stamt uit 1218. Burgemeester André van de Nadort nam woensdagochtend de eerste vlag in ontvangst van de organisatie die festiviteiten organiseert rond dit jubileum.

 • Voorlichting na brand op 21 juni in ’t Buurthuus

  (06-06-2018)

  Op donderdagavond 21 juni houden gemeente Weststellingwerf en Brandweer Fryslân een brandpreventiebijeenkomst ‘Voorlichting na brand´. Aanleiding hiervoor is een brand op 21 mei 2018 in een woning aan de Hardewijk in Noordwolde. De bijeenkomst vindt plaats in ´t Buurthuus in Noordwolde.

 • Hulp nodig bij uw papier- en invulwerk? De Papierwinkel helpt!

  (04-06-2018)

  Krijgt u een brief, maar begrijpt u niet wat er staat? Wilt u kwijtschelding aanvragen voor bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen?

 • Algemene commissievergadering van 18 juni vervalt

  (04-06-2018)

  De algemene commissievergadering van 18 juni 2018 komt te vervallen.

 • Portefeuilleverdeling nieuw college

  (01-06-2018)

  Gisteravond zijn de nieuwe wethouders Jack Jongebloed, Roelof Theun Hoen, Hanneke Zonderland en Mariska Rikkers benoemd en beëdigd. Waar gaan zij zich mee bezighouden?

 • Beleidsregels aanpak heling vastgesteld

  (01-06-2018)

  Donderdag 31 mei is de beleidsregel aanpak heling inwerking getreden. In de beleidsregel is te lezen hoe de gemeente de regels over het Digitaal Opkopers Register (DOR) handhaaft. Handelaren in tweedehands goederen in Weststellingwerf zijn verplicht om hun koopwaar te registreren in het DOR.

 • Opening natuurgebied Wolvega en nieuw 'Roodbaardpad'

  (01-06-2018)

  De inrichting van het natuurgebied ten zuiden van Wolvega is klaar. Vrijdag 1 juni openden de samenwerkende partijen al puzzelend het gebied en onthulden de winnaars de naam van het nieuwe wandelpad: het 'Roodbaardpad'. ’s Middags was er nog een open middag voor de mensen uit Wolvega en omgeving.

 • Weststellingwerf heeft nieuw bestuur

  (31-05-2018)

  In een extra raadsvergadering zijn vanavond de nieuwe wethouders, raadsleden en duo-commissieleden benoemd en geïnstalleerd. Daarmee is zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf compleet en start de bestuursperiode 2018-2022.

 • Onderzoek naar mobiele bereikbaarheid Weststellingwerf

  (29-05-2018)

  In de gemeente Weststellingwerf is de mobiele dekking buitenshuis over het algemeen goed. Dat is de conclusie van Agentschap Telecom naar aanleiding van het onderzoek naar mobiele dekking en bereikbaarheid in deze gemeente.

 • Raadsvergadering op 31 mei 2018

  (29-05-2018)

  Donderdagavond 31 mei 2018 bent u van harte welkom bij de extra raadsvergadering. Het wordt een bijzondere vergadering, omdat in deze vergadering de wethouders, nieuwe raadsleden en duo-commissieleden worden geïnstalleerd.

 • Opening Kijkhut voor niet-bestaande vogels van de Rottige Meente

  (25-05-2018)

  Op 27 mei wordt de 'Kijkhut voor de niet-bestaande Vogels van de Rottige Meente' van beeldend kunstenaar O.C. Hooymeijer officieel geopend door Lennart van der Meulen, directeur VPRO, en Frans Kloosterman, wethouder Gemeente Weststellingwerf. De bijeenkomst vindt plaats in Spanga en start om 15.00 uur.

  De ‘Kijkhut voor niet-bestaande vogels van de Rottige Meente’ is onderdeel van het randprogramma van Opera Spanga, in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Natuurpark de Rottige Meente en Opera Spanga staan samen centraal in het thema ´Cultuur & natuur’ van het culturele jaar, mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Weststellingwerf. 

 • VVD, CDA en WB sluiten coalitieakkoord voor Weststellingwerf

  (25-05-2018)

  'Samen werken, gewoon doen'

  VVD, CDA en Weststellingwerfs Belang (WB) hebben in het coalitieakkoord ‘Samen werken, gewoon doen’ hun ambities voor Weststellingwerf voor de komende vier jaar beschreven. Daadkracht, Netwerk en Ambitie – kortweg DNA - vormt de rode draad van het vandaag gepresenteerde coalitieakkoord. De coalitiepartijen kiezen voor een open, benaderbare en laagdrempelige bestuursstijl, dichtbij de samenleving. Dit betekent dat initiatieven de ruimte krijgen en dat de eigen kracht van dorpen en wijken gekoesterd wordt.

 • Project Buurtbemiddeling Weststellingwerf gestart

  (23-05-2018)

  Woensdag 23 mei zijn de gemeente, politie Zuidoost Friesland, Woon Friesland, Scala Welzijn en Woningstichting Weststellingwerf gestart met een proef voor buurtbemiddeling in de gemeente Weststellingwerf. Burgemeester André van de Nadort: “Deze samenwerking draagt er aan bij dat alle inwoners van Weststellingwerf in hun eigen buurt prettig kunnen wonen.”

 • Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

  (23-05-2018)

  Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht, op verzoek van bewoners en andere betrokkenen.De vlucht is niet bedoeld om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien. Het doel is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een representatief vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren.

 • Met huishoudboekje op orde nieuwe bestuursperiode in

  (18-05-2018)

  Weststellingwerf houdt €  800.000,- over

  Vandaag biedt het college van B&W van de gemeente  Weststellingwerf de Jaarstukken 2017 aan de raad aan. Hierin legt het college verantwoording af over het laatste boekjaar van de bestuursperiode 2014-2018. Wethouder Financiën Jack Jongebloed: “Wij zijn erg tevreden met de behaalde resultaten uit het Collegeprogramma 2014-2018 ‘Vitaal en Verbindend - Iedereen telt mee in Weststellingwerf’. We hebben binnen het beschikbare budget succesvol gewerkt aan onder meer stabiele woonlasten, verlaging van de schulden en uitvoering van onze ambities.”

  Ondanks een incidenteel tekort binnen het Sociaal domein sloot Weststellingwerf 2017 af met een positief rekeningresultaat van bijna € 800.000,-.

 • Kandidaat-wethouders nieuw college Weststellingwerf bekend

  (17-05-2018)

  De kandidaat-wethouders van het nieuwe college van burgemeesters en wethouders (B&W) in de gemeente Weststellingwerf zijn bekend. Het nieuwe college wordt gevormd door Weststellingwerfs Belang, CDA en VVD. In het nieuwe college leveren het CDA en Weststellingwerfs Belang beide één wethouder en de VVD twee wethouders. De totale formatieomvang van het college zal 3,2 fte gaan bedragen.

 • Wethouder Kloosterman bezoekt 100-jarige

  (15-05-2018)

  Anna Kemper-Mulder uit Wolvega vierde vrijdag 11 mei haar honderdste verjaardag. Namens het gemeentebestuur kwam wethouder Frans Kloosterman haar feliciteren.

 • Omgevingsvisie ligt ter inzage, uw mening telt!

  (15-05-2018)

  Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. Het ontwerp van de omgevingsvisie is nu klaar. De volgende stap is dat de gemeenteraad de omgevingsvisie vaststelt. Voordat dit kan, wil de raad van zoveel mogelijk mensen horen hoe zij denken over de tot nu toe gemaakte keuzes. De omgevingsvisie is namelijk van en voor iedereen in Weststellingwerf.

  Wat vindt u ervan? Geef uw mening uiterlijk op 20 juni 2018

 • Vernieuwing fietspad langs de Linde gestart

  (09-05-2018)

  Deze week is gestart met de werkzaamheden om het fietspad langs de Linde te verbeteren. Het fietspad wordt vernieuwd en verbreed. Eerst wordt het Stroomkantpad aangepakt. Dit is het deel vanaf de Steenwijkerweg tot aan de Sasweg. Dit deel van het fietspad is sinds deze week tot aan medio juli niet toegankelijk, maar er is een omleidingsroute. Fietsers kunnen via de Nijksweg naar de Sasbrug fietsen en daar hun route langs de Linde vervolgen.

 • Wethouder Trompetter dient ontslag in

  (08-05-2018)

  Vanochtend heeft demissionair wethouder Cor Trompetter aan burgemeester Van de Nadort laten weten dat hij met onmiddelijke ingang ontslag neemt als wethouder van de gemeente Weststellingwerf.

  Meer informatie over de beweegredenen van Cor Trompetter vindt u in onderstaande brief van Cor Trompetter aan burgemeester Van de Nadort.

  Daaronder vindt u de brief met een verklaring van Jack Jongebloed aan de gemeenteraad.

 • Burgemeester spreekt op herdenking

  (07-05-2018)

  Tijdens de nationale herdenking op 4 mei werd er in de gemeente Weststellingwerf twee minuten stilte gehouden op de Algemene begraafplaatsen in Wolvega, Noordwolde, Nijeholtwolde en aan de Zeedijk onder Spanga. In Noordwolde legde wethouder Frans Kloosterman namens de gemeente een krans en in Nijeholtwolde en Spanga was wethouder Cor Trompetter aanwezig. In Wolvega herdacht burgemeester Andre van de Nadort de gevallenen met het leggen van een krans. Hieronder leest u zijn speech.

 • Onderzoek minimaregelingen en schuldhulpverlening

  (30-04-2018)

  De gemeente laat binnenkort een onderzoek doen naar minimaregelingen en schuldhulpverlening. In april versturen we naar 500 inwoners een vragenlijst.

 • Geef je op voor de cursus ‘Gezond zwanger’

  (30-04-2018)

  Er komt van alles op je af als je ontdekt dat je zwanger bent. Vanaf dat moment wordt je leven voor altijd anders. En ook dat van je eventuele partner en familie. Reden om je goed voor te bereiden op de komst van je baby.

 • Buurtbemiddeling Weststellingwerf zoekt vrijwilligers

  (30-04-2018)

  Een burenruzie kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine ergernis kan, als er niets uitgesproken wordt, uitgroeien tot een conflict.

 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups

  (26-04-2018)

  De gemeente Weststellingwerf gaat de eikenprocessierups preventief te lijf. Deze week start hoveniersbedrijf Timmerman uit Uffelte in opdracht van de gemeente met een biologische bestrijdingsactie in Boijl, De Blesse, De Hoeve, Oldeholtpade, Nijeholtpade, Nijeholtwolde, Noordwolde, Wolvega, Steggerda en Munnekeburen.

 • Zwembad De Dobbe opent later

  (26-04-2018)

  Openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde opent niet zaterdag, maar dinsdag 1 mei. Vanwege een technisch mankement in het pompsysteem wordt de opening drie dagen uitgesteld.

 • Noordwolde zet rotan in de etalage

  (26-04-2018)

  In de komende weken wordt er een Rotan Route gerealiseerd in de winkelstraat in Noordwolde. Zo’n 30 ondernemers stellen hun etalage beschikbaar voor rotan objecten van het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde.

 • Nationale Herdenking 4 mei

  (25-04-2018)

  Op vrijdag 4 mei is de Nationale Herdenking van burgers en militairen die sinds 10 mei 1940 in het belang van de vrijheid van ons land zijn gevallen.

 • De Westwijzer van april 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (25-04-2018)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente.

 • Afval scheiden? Natuurlijk!

  (25-04-2018)

  De gemeente Weststellingwerf zamelt afval zoveel mogelijk gescheiden in om het te kunnen hergebruiken.

 • Verkopers van alcohol gaan samen voor 100% alcoholvrij onder de 18

  (25-04-2018)

  Gisteren kwamen zo’n 50 vertegenwoordigers van horeca, sportkantines, dorpshuizen, cafetaria, slijterijen en supermarkten uit Weststellingwerf bij elkaar in het gemeentehuis in Wolvega. Daar spraken zij met de gemeente over NIX18 en het belang van het terugdringen van alcoholgebruik onder minderjarigen. Aan het einde van de avond was iedereen het met elkaar eens: we gaan samen werken aan 100% alcoholvrij onder de 18 jaar.  

 • Kunstwerk ´Mens & Dier’ op nieuwe plek

  (24-04-2018)

  Aan de Drafsportlaan, nabij de rennersingang van de drafbaan, is het kunstwerk ‘Mens & Dier’ herplaatst.

 • Steeds meer handelaren bekend met Digitaal Opkopers Register

  (19-04-2018)

  Eind maart en begin april zijn verschillende handelaren in tweedehands fietsen, telecom en sieraden gecontroleerd of zij zijn aangesloten bij en gebruik maken van het Digitaal Opkopers Register (DOR). Zeven van de twaalf handelaren hebben zich aangemeld bij het DOR en  vier van de zeven registreren ook daadwerkelijk hun koopwaar in het DOR.

 • Start inventarisatie reclamebelasting 2018

  (18-04-2018)

  Sinds 1 januari 2016 betalen ondernemers binnen de bebouwde kom van Wolvega reclamebelasting.

 • In april en mei zijn er aangepaste openingstijden

  (18-04-2018)

  Het gemeentehuis en afvalbrengstation is in april en mei gesloten op de volgende dagen:

 • VVD en CDA gaan samen op zoek naar coalitiepartner(s)

  (17-04-2018)

  Op donderdagavond 12 april heeft de VVD verslag gedaan van de verkennende gesprekken die zij met alle partijen heeft gevoerd over de vorming van een nieuwe coalitie.  Op advies van de VVD gaan CDA en VVD samen bekijken met welke partijen zij verder in gesprek gaan voor de coalitievorming.

 • Burgemeester op bezoek bij basisschool Matthijsje

  (11-04-2018)

  Burgemeester André van de Nadort bracht dinsdag een bezoek aan basisschool Matthijsje in Oosterstreek. Het schoolbestuur liet de burgemeester het bijzondere gebouw en terrein zien. Er werd gesproken over het onderwijsconcept van de school. En de burgemeester nam vervolgens een kijkje bij alle klassen.

 • Recordopbrengst schoonmaakdag door 1500 leerlingen

  (10-04-2018)

  Bijna 1500 leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs en vrijwilligers van twee plaatselijk belangen ruimden vrijdag 23 maart een recordhoeveelheid zwerfafval op in Weststellingwerf. In bermen, perkjes, parken en velden ruimden ze bijna 8 kuub afval op, dat is vergelijkbaar met ongeveer 33 volle huisvuilcontainers.

 • Station Wolvega krijgt Stellingwerfse naam

  (10-04-2018)

  In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 dragen dit jaar alle Friese NS-stations in de NS-reisplanner hun Friese naam. Allemaal, uitgezonderd station Wolvega, dat  in plaats van de Friese naam ‘Wolvegea’ de Stellingwerfse naam ‘Wolvege’ krijgt. Het idee komt  van de NS en is door de provincie Fryslân enthousiast ontvangen.

 • VVD doet verslag en brengt advies uit over verdere verloop coalitievorming

  (10-04-2018)

  Afgelopen week hebben Roelof Theun Hoen en Jack Jongebloed van de VVD verkennende gesprekken gevoerd met de andere zes partijen van de raad: SDW, CDA, GroenLinks, Weststellingwerfs Belang, Blijf Stellingwarfs en D66. De gesprekken gingen over het nieuw te sluiten coalitieakkoord en de mogelijke samenstelling van een nieuw te vormen coalitie en college.

 • Verkennende gesprekken over coalitievorming

  (05-04-2018)

  Op vrijdag 6 april vinden er verkennende gesprekken plaats tussen de VVD en de andere raadsfracties.  Tijdens de eerste openbare duidingsbijeenkomst op 29 maart waren de meeste partijen van mening dat de VVD het voortouw moest nemen om een nieuwe coalitie te vormen. De VVD heeft alle partijen die nu in de raad zitten voor een informatieronde uitgenodigd.

 • Onderzoek minimaregelingen en schuldhulpverlening

  (04-04-2018)

  De gemeente laat binnenkort een onderzoek doen naar minimaregelingen en schuldhulpverlening. In april versturen we naar 500 inwoners een vragenlijst.

 • Voorverkoop abonnementen zwembad De Dobbe start op 17 april

  (04-04-2018)

  Openluchtzwembad De Dobbe gaat weer open! De voorverkoop van abonnementen start op 17 april.

 • Installatie nieuwe raad Weststellingwerf

  (29-03-2018)

  In de raadsvergadering van donderdag 29 maart 2018 zijn de 21 leden van de nieuwe gemeenteraad van Weststellingwerf geïnstalleerd. Hiervoor legden zij een eed of een belofte af. Burgemeester Van de Nadort sprak de raad toe.  Zijn toespraak vindt u onder de foto's op deze pagina.

 • Afscheid raadsleden en installatie nieuwe raad

  (28-03-2018)

  Op maandagavond 26 maart 2018 is afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden:

  Jan Clevering, Teun Stoker, Anne Marie Menger, Gertrud van Leeuwen, Geppie Jorritsma, Albert van den Berg en Peter Ernst

 • De Westwijzer van maart 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (28-03-2018)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente.

 • U kunt weer gratis GFT-compost ophalen

  (27-03-2018)

  De gemeente wil haar inwoners bedanken voor het gescheiden aanbieden van gft-afval en groenafval. Een bedankje in de vorm van compost!

 • Hulp bij het aanvragen van kwijtscheldingen

  (26-03-2018)

  Onlangs heeft u de aanslagen voor 2018 ontvangen in verband met de gemeentelijke heffingen (gemeente Weststellingwerf) en de waterschapsbelastingen (Noordelijk Belastingkantoor). Kunt u de heffingen niet betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor kwijtschelding.

 • Spreeuwen zorgen voor overlast

  (26-03-2018)

  Op de algemene begraafplaats in Wolvega zorgt een groep van duizenden spreeuwen voor overlast. Door de grote hoeveelheid vogelpoep is er sprake van stankoverlast en zijn de graven vervuild.

 • Installatie nieuwe raad op donderdag 29 maart

  (26-03-2018)

  In de raadsvergadering van donderdag 29 maart 2018 worden de leden van de nieuwe gemeenteraad van Weststellingwerf geïnstalleerd. Hiervoor leggen zij een eed of een belofte af.

 • Bijeenkomst over coalitie- en collegevorming op donderdag 29 maart

  (26-03-2018)

  Donderdagavond 29 maart 2018 is er om 20.45 uur een openbare bijeenkomst in de raadzaal waarin gesproken wordt over de coalitie- en collegevorming in Weststellingwerf. Op deze bijeenkomst zal aan de verschillende partijen gevraagd worden hoe zij tegen het proces van coalitie- en collegevorming aankijken.

  U bent van harte welkom. Het is ook mogelijk om de bijeenkomst live te volgen.

  Bekijk hieronder de uitnodiging voor deze bijeenkomst die Cor Trompetter namens SDW aan de lijsttrekkers heeft gestuurd:

 • Wethouder Jack Jongebloed geeft startsein voor gemeentelijke schoonmaakdag

  (23-03-2018)

  Op vrijdagmorgen begon de achttiende gemeentelijke schoonmaakdag. Ditmaal was de start bij CBS De Adelaar in Wolvega. Wethouder Jack Jongebloed gaf samen met Marit Ensing het startsein. Het was Marit Ensing van groep 8 die de burgemeester tijdens zijn 100 dagen kennismaking benaderde om iets aan het zwerfvuil te doen. Zij mocht samen met de wethouder het startsein geven. Vervolgens gingen rond 1500 leerlingen in heel Weststellingwerf op pad om zwerfvuil op te ruimen. Dit aantal ligt flink hoger dan voorgaande jaren.

 • Uitslag raadgevend referendum in Weststellingwerf

  (22-03-2018)

  De uitslag van het raadgevend referendum in Weststellingwerf is bekend.

 • College geeft advies aan ministerie over gaswinning Rottum

  (22-03-2018)

  Vermilion wil een nieuwe gaswinlocatie realiseren in Weststellingwerf. Deze beoogde locatie met de naam ‘Rottum’ ligt achter het perceel Kooiweg 22 te Nijeholtwolde.

 • Burgemeester ontvangt vinder eerste kievitsei

  (22-03-2018)

  Het eerste kievitsei van Weststellingwerf is gevonden. Rommert Dijkstra uit Langelille vond dit ei dinsdag om 11.40 uur aan de Lindedijk ter hoogte van Spanga.

 • Burgemeester geeft vijf inwoners Nederlanderschap

  (20-03-2018)

  Op donderdag 15 maart heeft burgemeester André van de Nadort vijf inwoners het Nederlanderschap uitgereikt. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Verkiezingsdebat vanavond om 20.00 uur | Volg het debat live

  (19-03-2018)

  Het verkiezingsdebat van de VKD, LTO Noord Afd. Weststellingwerf, Agrarische Jongeren Friesland, Vereniging voor Bedrijfsvoorlichting en de Agrarische Natuur Vereniging begint om 20.00 uur vanavond.

 • Vmbo-Beroepenfeest On Stage

  (15-03-2018)

  Burgemeester Van de Nadort heeft woensdag 7 maart tijdens het vmbo-Beroepenfeest On Stage de prijs voor het mooiste visitekaartje uitgereikt aan Rens Lukkes, leerling van het Linde College in Wolvega. Rens kreeg deze prijs omdat hij zijn kwaliteiten op zijn visitekaartje liet zien, met daarbij het spreekwoord “Niet geschoten is altijd mis”.

 • Wie bedenkt een naam voor het nieuwe wandelpad in Wolvega-Zuid?

  (14-03-2018)

  Er wordt al volop gewandeld in het natuurgebied Wolvega-Zuid. Zowel op het onverharde pad als op het nieuwe (betonnen) wandelpad.  Dit wandelpad, dat loopt vanaf de Spoorlaan tot aan het ‘Zwarte Weggetje’, heeft nog geen naam. Daarom organiseren wij een prijsvraag. Doe mee!

 • Wethouder Jongebloed hangt samen met leerlingen Triade nestkastjes op

  (14-03-2018)

  Twaalf leerlingen van SBO De Triade in Wolvega hingen woensdagochtend 14 maart samen met wethouder Jack Jongebloed en leden van Vogelwacht Wolvega e.o. nestkastjes op in park De Nieuwe Aanleg en op de algemene begraafplaats. Ze hingen dertig nestkastjes op voor verschillende soorten vogels, zoals kool- en pimpelmezen, boomklevers, mussen en gekraagde roodstaarten.

  De kastjes zijn opgehangen om meer verschillende soorten vogels aan te trekken (biodiversiteit).

 • Aanvragen van een schuldregeling bij de gemeente

  (08-03-2018)

  Het aanvragen van een schuldregeling kan voor inwoners van de gemeente Weststellingwerf niet meer rechtstreeks bij de Kredietbank Nederland. U kunt daarvoor terecht bij het gebiedsteam van de gemeente.

 • Informatieavond UNESCO nominatie Koloniën van Weldadigheid

  (06-03-2018)

  Hoe betrekken we inwoners van dit prachtige gebied bij de mogelijke UNESCO werelderfgoedstatus? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de informatieavond.

  Deze informatiebijeenkomst is speciaal voor de inwoners van de Koloniën. Tijdens deze avond gaan we graag met u in gesprek over de manier waarop u betrokken wilt worden bij de mogelijke* UNESCO status van dit gebied. De avond wordt samen met de gemeente Weststellingwerf en de gemeente Steenwijkerland georganiseerd.

  *In juli 2018 vergadert het Werelderfgoedcomité tijdens het congres in Bahrein. Op dat moment besluit UNESCO over de eventuele toekenning van een Werelderfgoedstatus aan de Koloniën van Weldadigheid.

 • Weststellingwerf in de bres voor verbetering dienstregeling NS

  (06-03-2018)

  In december 2017 is de nieuwe dienstregeling van de NS in werking getreden. Deze nieuwe dienstregeling betekent voor reizigers vanuit Wolvega richting Zwolle een langere reistijd. Burgemeester en wethouders van Weststellingwerf vinden deze ontwikkeling onacceptabel en willen een correctie van de dienstregeling.

 • Aandacht voor vragen over gaswinning

  (05-03-2018)

  Vermilion Energy Netherlands B.V. heeft kort geleden haar huidige activiteiten en toekomstplannen op het gebied van gaswinning besproken met wethouder Cor Trompetter. Vermilion wint (produceert) aardgas op een aantal locaties in Weststellingwerf. Wethouder Trompetter vroeg in het gesprek om aandacht voor de diverse vragen die inwoners hebben over het winnen van gas.

 • Voorbereidende werkzaamheden Stationsweg

  (01-03-2018)

  In de loop van dit jaar worden de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega opnieuw ingericht. De eerste voorbereidende werkzaamheden starten deze week.

  Langs de Stationsweg wordt een aantal bomen gekapt. Naar verwachting start Aannemerij & bomenrooierij P. Veenstra uit Nijensleek hier vrijdag mee. De kapwerkzaamheden zullen één tot twee dagen duren. Tijdens het kappen, staat er een grote kraan op de Stationsweg, waardoor het verkeer af en toe misschien even moet wachten.

 • Bent u gescheiden en heeft u kinderen?

  (28-02-2018)

  Kies voor een spel- en praatgroep en help uw kind!

  Als ouder wilt u niet dat uw kind last heeft van uw scheiding. Want kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt hen. Bij de spel- en praatgroep KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) leren kinderen de scheiding te begrijpen en een plekje te geven.

 • De Westwijzer van februari 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (28-02-2018)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf.

 • Inloopbijeenkomst Beekdal Linde | U bent van harte welkom!

  (28-02-2018)

  Op woensdag 28 maart organiseert de gebiedscommissie Beekdal Linde een inloopbijeenkomst over de hermeandering van De Lende en de natuurinrichting in het gebied.

 • Sloop voormalig Bornego College gaat van start

  (28-02-2018)

  In november 2017 zijn de laatste statushouders vertrokken uit het voormalige Bornego College in Wolvega. Kort daarna is aangekondigd dat het pand wordt gesloopt. De sloop start in de week van 5 maart.

 • Elf VIP’s delen succes met ondernemers

  (23-02-2018)

  Van de 16 nieuwkomers in Weststellingwerf die sinds oktober meedoen aan de VIP–training (Vluchtelingen Investeren in Participeren), zijn al 11 deelnemers succesvol aan de slag. Elke VIP-deelnemer heeft met een eigen vrijwillige arbeidscoach de lokale arbeidsmarkt leren kennen. Op dinsdag 20 februari was er een terugkomdag voor de deelnemers, arbeidscoaches en bedrijven uit de regio.

 • Ondernemersavond over inkoop en aanbesteding goed bezocht

  (23-02-2018)

  De gemeente Weststellingwerf en de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) organiseerden woensdagavond in Hotel Holland Inn in Wolvega een ondernemersavond met het thema: ‘Hoe werkt inkopen vanuit de gemeente en hoe je succes vergroot met de kansen van de circulaire economie’. Er waren ruim 70 ondernemers uit Weststellingwerf aanwezig.

 • Uitstel uitbreiding Lelystad Airport - Colleges: “Kou is nog niet uit de lucht”

  (22-02-2018)

  De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met ten minste een jaar uitgesteld. Dat maakte minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat woensdag bekend. Gemeenten De Fryske Marren en Weststellingwerf zijn blij dat de minister met haar besluit begrip toont voor de vertrouwensbreuk die gedurende het proces is ontstaan tussen het ministerie en de inwoners van betrokken gemeenten. Maar de kou is zeker niet uit de lucht. Beide wethouders maken zich nog steeds grote zorgen over de toekomst.

 • Officiele start aanleg zonneparken Noordwolde en Wolvega

  (20-02-2018)

  Dinsdag 20 februari ondertekenden wethouder Frans Kloosterman van de gemeente Weststellingwerf en Stefan Pieters van Zonnepark Noordwolde B.V. en Zonnepark Wolvega B.V.  symbolisch de huurovereenkomst van de grond voor de zonneparken in Wolvega en Noordwolde.

 • Eerste fase aanpak fietspad langs de Linde dit jaar van start

  (16-02-2018)

  In de Investeringskalender 2017-2027 is de aanpak van het fietspad langs de Linde opgenomen. De voorbereidingen voor dit project zijn inmiddels zover gevorderd, dat er zicht is op concrete uitvoering in de eerste fase: het gedeelte vanaf de Steenwijkerweg tot aan de Driewegsluis.

 • Zaken doen met de digitale overheid? De Bibliotheek helpt!

  (14-02-2018)

  Voor steeds meer overheidszaken zoals aangifte doen bij de politie, uw pensioen bekijken, en zorgdeclaraties indienen bij de zorgverzekeraar heeft u de computer nodig. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de bibliotheek. De bibliotheek heeft computer-, internet- en printvoorzieningen en biedt cursussen om te leren omgaan met de digitale overheid. Het gebruik van de computers en de cursus is gratis. Ook wanneer u geen lid bent  van de bibliotheek kunt u hier gebruik van maken.

 • Gemeente en Commerciële Club Weststellingwerf organiseren samen ondernemersavond

  (13-02-2018)

  Commerciële Club Weststellingwerf en de gemeente Weststellingwerf organiseren samen een ondernemersavond op woensdag 21 februari 2018. Centraal staan de thema´s: hoe werkt inkopen vanuit de gemeente? En het vergroten van succes met de kansen van de circulaire economie en samenwerking in de keten.

 • College B&W: nieuwbouw geen optie voor toekomstige schoollocatie Steggerda-De Blesse

  (13-02-2018)

  Schoolbestuur Comprix heeft de gemeenteraad meegedeeld dat het besluit tot fusie van de openbare basisscholen Triangel in Steggerda en Dorpsschool De Blesse wordt uitgesteld. In de verklaring van Comprix wordt aangegeven dat een nieuw gebouw wenselijk is. Burgemeester en wethouders hebben -als reactie op uitstel van de fusie- de schoolbesturen Comprix en Catent laten weten dat nieuwbouw wat hen betreft niet aan de orde is.

 • Gemeenteraden geïnformeerd over de aanleg van glasvezel

  (08-02-2018)

  Woensdagavond 7 februari zijn de raadsleden van de gemeenten Opsterland, Oost- en Weststellingwerf geïnformeerd over de plannen voor de aanleg van glasvezel naar alle zogenaamde witte adressen in Friesland. Witte adressen zijn die adressen (meestal in de buitengebieden) zonder een snelle internetverbinding.

 • Weststellingwerf en De Fryske Marren blijven pleiten voor uitstel uitbreiding Lelystad Airport

  (06-02-2018)

  In een ontmoeting met minister Cora van Nieuwenhuizen hebben wethouders Durk Durksz van De Fryske Marren en Cor Trompetter van Weststellingwerf nogmaals gepleit voor uitstel van de uitbreiding van Lelystad Airport. Ze zaten maandag met de minister om tafel op Lelystad Airport, samen met bestuurders uit Flevoland.

 • Weststellingwerf zet met elektrische auto’s nieuwe stap in duurzaamheidsambitie

  (05-02-2018)

  Gemeente Weststellingwerf heeft twee nieuwe dienstauto’s aangeschaft. De auto’s rijden 100% elektrisch. Hiermee zet Weststellingwerf een nieuwe stap in de richting van haar duurzaamheidsambitie.

 • Subsidie provincie voor sloop of herbestemming panden

  (02-02-2018)

  Provincie Fryslân stelt € 2 miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor het herbestemmen of slopen van panden in het stedelijk-/dorpsgebied in Friesland.

  Hiermee wil de provincie een impuls geven aan - en behoud van - de kwaliteit van aantrekkelijke woon- en leefgebieden in de steden en dorpen van Friesland. De regeling staat open voor iedereen, met uitzondering van corporaties.

 • De Westwijzer van 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (31-01-2018)

  De Westwijzer van januari 2018 is uit. De Westwijzer is de gemeentelijke informatiepagina en verschijnt elke maand in de kranten Griffioen en Stellingwerf.

 • Komt u ook naar de informatiedag voor senioren?

  (31-01-2018)

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om vitaal te blijven en langer thuis te kunnen blijven wonen? Kom dan naar de informatiedag voor (toekomstige) senioren op zaterdag 3 maart 2018.

 • Aanvraag omgevingsvergunning gaswinning Rottum door ministerie in behandeling genomen

  (30-01-2018)

  Vermilion Energy Netherlands B.V. wil gas winnen op een nieuwe locatie in de gemeente Weststellingwerf. Deze locatie met de naam Rottum, ligt aan de noordkant van het perceel Kooiweg 22 te Nijeholtwolde. Vanaf deze locatie wil Vermilion in de komende jaren boren naar drie gasvelden onder drie gemeenten: De Fryske Marren, Heerenveen en Weststellingwerf. Gaswinning is een verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vorige week heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de aanvraag omgevingsvergunning van Vermilion in behandeling genomen. 

 • Inwoners hebben meegedacht over afvalscheiding

  (30-01-2018)

  Raadswerkgroep vraagt college aandacht voor rapportage

  Van Afval Naar Grondstof

  In het Rijksprogramma Van Afval Naar Grondstof (VANG) is vastgelegd dat in 2020 maximaal 100 kg restafval per inwoner over mag blijven. We moeten dus nog beter afval gaan scheiden. Om hier in Weststellingwerf aan te werken, heeft de gemeenteraad besloten om met inwoners na te denken over een aanpak. Dit past bij de wens van de gemeenteraad om inwoners te betrekken bij het maken van beleid. De raadswerkgroep Bestuurlijke Vernieuwing heeft hiervoor de hulp van marktonderzoekbureau Aha! uit Groningen ingeroepen.

 • Dorpenfonds stimuleert actieve inwoners

  (29-01-2018)

  Zorg voor elkaar, oog voor de eigen woonomgeving, ontmoeten, inzet voor de lokale jeugd; de thema’s van de initiatieven die in 2017 een bijdrage hebben ontvangen uit het dorpenfonds zijn zeer divers. In 2017 is het volledige budget van € 33.500,- van het dorpenfonds besteed aan 10 projecten. In totaal heeft deze stimuleringsbijdrage van de gemeente geleid tot een investering van €265.000,-.

 • Raadslid had nevenbetrekking moeten melden

  (29-01-2018)

  BING-onderzoek geen aanleiding voor stappen

  Op verzoek van burgemeester Van de Nadort van Weststellingwerf en met instemming van raadslid Dirk Dubling heeft het Bureau Integrititeit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzoek gedaan naar de opgave van nevenwerkzaamheden van het raadslid. Dubling had verzuimd zijn werk voor de website weststellingwerf.nieuws.nl te melden. Het onderzoek wijst uit dat het verzuim geen aanleiding is om verdere stappen tegen Dubling te ondernemen.

 • Inspiratiemiddag ‘Gratis Bewegen’ maakt kinderen actiever

  (26-01-2018)

  Op woensdag 24 januari 2018 vond een inspiratiebijeenkomst in de Old Skool in Wolvega plaats. Deze bijeenkomst liet leerkrachten van basisonderwijs en pedagogisch medewerkers op een inspirerende en interactieve manier kennis maken met de campagne ‘Gratis Bewegen. Gewoon doen!’ van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

 • Culturele Hoofdstad opent in De Hoeve

  (24-01-2018)

  In het weekend van 26 en 27 januari klinkt overal in de provincie het startschot voor Culturele Hoofdstad 2018. Zo ook in De Hoeve.

 • Gemeente stuurt post digitaal via MijnOverheid

  (24-01-2018)

  Vanaf nu kunt u post van de gemeente Weststellingwerf digitaal ontvangen in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid. De belastingaanslag en het taxatieverslag,  maar ook meldingen dat uw paspoort of ID-bewijs (bijna) verloopt, komen in de Berichtenbox.

  U krijgt de post niet automatisch digitaal, daarvoor moet u eerst met uw DigiD (digitale handtekening) inloggen op mijn.overheid.nl.
   

 • Burgemeester leest voor aan kleuters

  (24-01-2018)

  Burgemeester André van de Nadort heeft met het voorlezen van het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ woensdagmorgen in de bibliotheek in Wolvega het startsein gegeven voor de Nationale Voorleesdagen in Weststellingwerf.

 • Tweede fase ‘Bestemming Noordwolde’ van start: naar een gezonder dorp

  (23-01-2018)

  De aftrap van de tweede fase van ‘Bestemming Noordwolde’ werd donderdag 18 januari gegeven in ‘t Buurthuus. Er zullen projecten worden uitgevoerd die zich richten op vier thema’s: gezondheid, ondernemen, participatie en sociale betrokkenheid. De bijeenkomst werd georganiseerd door onderzoeksbureau Covalente uit Assen. Er deden zo’n vijftig enthousiaste zorgprofessionals uit het dorp mee. Wethouder Cor Trompetter van Weststellingwerf: “We gaan hier in dit project veel mooie nieuwe dingen doen. Werken ze, dan gaan we ze ook in andere dorpen doen.”

 • Verkiezing Gemeenteraad 2018: zitting centraal stembureau

  (19-01-2018)

  ZITTING VAN HET CENTRAAL STEMBUREAU INZAKE BESLISSING GELDIGHEID INGELEVERDE KANDIDATENLIJSTEN EN NUMMERING

 • Tijdelijk iets langere wachttijd bij brug Oldelamer

  (19-01-2018)

  Provincie Fryslân heeft tussen 15 en 19 januari werkzaamheden verricht aan de Oldelamerbrug. Sinds vrijdagmiddag is de brug weer bruikbaar voor verkeer. Tijdens de werkzaamheden is helaas schade ontstaan aan de bekabeling van de brug, waardoor de brug tijdelijk met de hand bediend moet worden.

 • Cursus Politiek Actief weer van start

  (18-01-2018)

  Mede naar aanleiding van de succesvolle serie in het voorjaar, werd opnieuw de cursus Politiek Actief gehouden. De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. In Wolvega waren woensdagavond ruim 50 deelnemers.

 • Gebiedsteam Wolvega heeft nieuw rechtstreeks nummer

  (18-01-2018)

  Om nog beter bereikbaar te zijn heeft het gebiedsteam Wolvega een nieuw rechtstreeks nummer.
  Vanaf 18 januari zijn de vlechtwerkers bereikbaar op 0561-691233.

 • Veel belangstelling voor voorlichting brandpreventie voor agrariërs

  (17-01-2018)

  Gemeente Weststellingwerf organiseerde dinsdagavond samen met Brandweer Fryslân en LTO Weststellingwerf een voorlichtingsavond over brandveiligheid op agrarische bedrijven. Dorpshuis ’t  Griffioentje in Oldelamer was goedgevuld met agrariërs.

 • College neemt eerste omgevingsvisie Nijeholtpade in ontvangst

  (17-01-2018)

  Plaatselijk Belang Nijeholtpade heeft een eigen omgevingsvisie voor het dorp opgesteld. Dinsdag werden de eerste exemplaren hiervan uitgereikt aan burgemeester André van de Nadort en de wethouders Cor Trompetter en Jack Jongebloed. Dit gebeurde in MFC De Ni'je Stienze in Nijeholtpade.

 • Burgemeester ontvangt jubileumboek Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen

  (17-01-2018)

  Burgemeester André van de Nadort ontving woensdag het eerste exemplaar van het jubileumboek van de Wolvegaster afdeling van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. De vereniging bestaat 200 jaar. Reden voor voorzitter Geert Lantinga uit Wolvega om een boek te maken over de rijke historie van de vereniging. Het resultaat is een fraai uitgevoerd en rijk geïllustreerd boek van 128 pagina’s. Lantinga reikte het eerste exemplaar uit aan de burgemeester.

 • Denk aan uw aangifte toeristenbelasting

  (16-01-2018)

  Als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Weststellingwerf staan ingeschreven, betaalt u toeristenbelasting.

 • Wegens een technische storing is zwembad De Steense op 11 en 12 januari gesloten

  (11-01-2018)

  Door een technische storing kan op 11 en 12 januari geen gebruik worden gemaakt van het zwembad De Steense.  

 • Rita van der Werff wint Willewarkerspries 2017

  (10-01-2018)

  Nieuwjaarsreceptie drukbezocht

  Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Weststellingwerf heeft burgemeester Van de Nadort bekend gemaakt dat Rita van der Werff uit De Hoeve de Willewarkerspries 2017 heeft gewonnen. Van der Werff krijgt de prijs voor haar inzet voor het vluchtelingenwerk. Omdat Rita van der Werff niet zelf aanwezig kon zijn op de nieuwjaarsreceptie, krijgt zij de prijs op een later moment uitgereikt. Dat deed niks af aan het applaus dat voor haar klonk in de overvolle raadzaal.

 • Eerste digitale geboorteaangifte een feit!

  (10-01-2018)

  Sinds kort kunnen ouders de geboorteaangifte van hun kind online regelen.

 • Verklein de kans op een brand!

  (09-01-2018)

  Op maandagavond 8 januari kregen zo’n 25 buurtbewoners rondom de Bremstraat voorlichting over brandpreventie.

 • Taco Machiela benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (08-01-2018)

  Op maandagmorgen 8 januari 2018 heeft burgemeester Van de Nadort een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Taco Machiela. De uitreiking vond plaats op de brandweerkazerne in Heerenveen. De heer Machiela is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Agrariërs krijgen voorlichting over brandpreventie

  (08-01-2018)

  Gemeente Weststellingwerf organiseert samen met brandweer Fryslân en LTO Weststellingwerf een voorlichtingsavond over brandpreventie voor agrariërs. De voorlichtingsavond is dinsdag 16 januari vanaf 20.00 uur in dorpshuis ´t Griffioentje in Oldelamer.

 • Lever uw kerstboom gratis in tot 1 februari

  (03-01-2018)

  Wilt u na de feestdagen uw kerstboom netjes afvoeren? Gemeente Weststellingwerf neemt tot 1 februari 2018 uw kerstboom gratis in.

 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  (29-12-2017)

  Heeft u een laag inkomen en wilt u voor een betaalbare premie uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan nu gebruik van de speciale zorgverzekering die de gemeente Weststellingwerf aanbiedt in samenwerking met De Friesland: AV Frieso. De AV Frieso is er in twee varianten: AV Frieso COMPLEET en AV Frieso COMPACT.

 • Veilig vuurwerk afsteken

  (29-12-2017)

  Vuurwerk mag worden afgestoken op zondag 31 december 2017 vanaf 18.00 uur tot maandag 1 januari 2018 02.00 uur. Zorg dat vuurwerk op een veilige manier en plaats wordt afgestoken om overlast zoveel mogelijk te beperken. 

  Vuurwerk kopen

  Je moet minimaal 12, 16 of 18 jaar zijn om vuurwerk te kunnen kopen. De minimumleeftijd hangt af van het soort vuurwerk. Op de verpakking staat vanaf welke leeftijd het vuurwerk mag worden gekocht. Koop alleen vuurwerk bij de officiële verkooppunten op 28, 29 of 30 december. Vuurwerk dat buiten deze vastgestelde verkoopdagen wordt verkocht, is vaak illegaal.

 • In april extra GFT-container beschikbaar

  (27-12-2017)

  Inwoners van Weststellingwerf kunnen vanaf 1 april 2018 gebruikmaken van een extra groene container voor hun groente-, fruit- en tuin (gft-)afval.

 • Iepen Mienskipsfûns weer open voor nieuwe subsidieaanvragen

  (27-12-2017)

  Inwoners met een goed idee om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of regio te verbeteren, kunnen vanaf 15 januari t/m 9 februari 2018 weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. Het gebiedsplatform wil de streek in, om de initiatiefnemer advies te geven bij de voorbereidingen van het project en subsidieaanvraag. Tijdens een zogenaamde projectenpitch denken de platformleden graag met u mee! Waar mogelijk helpen zij uw initiatief sterker te maken.

 • Geslaagde proefblussing bij Motip

  (22-12-2017)

  Op zaterdag 16 december is bij Motip Dupli in Wolvega een CO2 proefblussing uitgevoerd. Deze proef werd uitgevoerd om de juiste werking van het blussysteem voor het nieuwe hoogbouwmagazijn te testen. De proefblussing was succesvol; de installatie voldeed aan alle wettelijke verplichtingen op het gebied van detectie, alarmering en blussing.

 • Nieuwe Nederlanders

  (22-12-2017)

  Op dinsdag 19 december heeft burgemeester André van de Nadort twee inwoners het Nederlanderschap uitgereikt. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf. Abdi Hafid Sharif woont sinds november 2011 in Weststellingwerf en Malika El Ouamari woont met haar man en drie kinderen 15 jaar in Nederland.

 • Burgemeester sluit 100 dagen tournee af op kerstdiner met ouderen

  (22-12-2017)

  Burgemeester André van de Nadort heeft woensdagavond zijn 100 dagen kennismakingstour door Weststellingwerf afgerond. Samen met zijn partner was hij te gast bij een diner voor alleenstaande ouderen in hotel Van der Valk. Dit jaarlijkse diner is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Van der Valk Hotels in Nederland. In Wolvega was de organisatie in handen van het bestuur en vrijwilligers van de Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (OSW).

 • Gemeenteraad Weststellingwerf draagt André van de Nadort voor als nieuwe burgemeester

  (29-05-2017)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt André van de Nadort binnenkort benoemd als eerste burger van Weststellingwerf, als opvolger van de per 1 juli vertrekkende Gerard van Klaveren.