HOME  |  Actueel in Weststellingwerf

Actueel in Weststellingwerf

 • Maandag 3 juni landelijk NL-Alert controlebericht

  (29-05-2019)

  Op maandag 3 juni 2019 om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiele telefoon juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie. De NL-Alert berichten worden voor het eerst ook op digitale reclamezuilen getoond.
  Bekijk hier een filmpje over NL Alert.

 • Werk aan het spoor

  (24-05-2019)

  Komend weekend en volgend weekend kan verkeer niet over de spoorwegovergang in de Lycklamaweg. Er staan borden met een omleidingsroute. De Stationsweg is weer open voor verkeer.

  ProRail werkt aan het spoor tussen Heerenveen en Steenwijk. Deze twee weekenden is de spoorwegovergang aan de beurt. De stremming begint en eindigt op:

  • zaterdag 25 mei 00.00 uur tot en met maandag 27 mei 04.00 uur
  • zaterdag 1 juni tot en met maandag 3 juni 04.00 uur.

  Reist u in deze periode met de trein, kijk dan op www.ns.nl voor actuele reisinformatie.

 • Spoorwegovergang Lycklamaweg twee weekenden dicht voor verkeer

  (17-05-2019)

  ProRail werkt eind mei tot begin juni aan het spoor tussen Meppel en Leeuwarden.

  Twee weekenden is de spoorwegovergang in de Lycklamaweg gesloten voor verkeer.

  • zaterdag 25 mei 00.00 uur tot en met maandagochtend 27 mei 04.00 uur
  • zaterdag 1 juni 00.00 uur tot en met maandagochtend 3 juni 04.00 uur
 • Wethouder Rikkers geeft startsein actie ‘Doneer een schoolhek’

  (14-05-2019)

  Wethouder Mariska Rikkers heeft vandaag het startsein gegeven voor de actie ‘Doneer een schoolhek’ van Jeugdzorg Friesland. Ze onthulde het eerste spandoek bij basisschool De Velden in Noordwolde.

 • Beleef het op de open dag van de gemeente!

  (13-05-2019)

  Op zaterdag 18 mei legt gemeente Weststellingwerf de rode loper uit. Op deze open dag is er van 13.00 – 17.00 uur van alles te beleven. In en rond het gemeentehuis in Wolvega zijn activiteiten voor jong en oud. Alle inwoners zijn van harte welkom!

 • Weststellingwerf sluit boekjaar 2018 positief af

  (10-05-2019)

  De jaarstukken 2018 van de gemeente Weststellingwerf staan online! Met een rekeningresultaat van € 52.000 heeft de gemeente het boekjaar 2018 positief afgesloten. Met de jaarstukken legt het college van burgemeester en wethouders financiële verantwoording af aan gemeenteraad en samenleving over het eerste jaar van de bestuursperiode 2018-2022.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen al betaald?

  (08-05-2019)

  Eind februari zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen verzonden.

 • Weststellingwerf geeft negatieve zienswijze op plannen voor uitbreiding gaswinning Noordwolde

  (08-05-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Weststellingwerf geeft een negatieve zienswijze  op het ontwerp-instemmingsbesluit van het ministerie voor het winningsplan Weststellingwerf. Het winningsplan is opgesteld door Vermilion Energy Netherlands B.V.
  Eerder adviseerden B&W negatief op deze ontwikkeling. Dat leidde niet tot het afwijzen van het winningsplan. Het college blijft bij haar standpunt dat het ministerie niet moet instemmen met het winningsplan.

 • Hoe fit ben jij? Doe mee aan de gratis fittest!

  (07-05-2019)

  Ben je tussen de 18 en 75 jaar? En heb je een chronische aandoening of een lichamelijke beperking waardoor je niet kan of durft te bewegen? Doe dan mee aan de gratis fittest van Buurtsportwerk Weststellingwerf.

 • Update werkzaamheden stationsgebied Wolvega: kruising Sleeswijklaan weer open

  (07-05-2019)

  De kruising Sleeswijklaan/Stationsweg is weer open voor verkeer. Vanuit de Sleeswijklaan kan verkeer linksaf het vernieuwde deel van de Stationsweg op. 
   

 • Nieuwe Nederlanders maken kennis met de Nederlandse tafeletiquette en taal

  (03-05-2019)

  Vrijdag 3 mei organiseerde initiatiefneemster Rita van der Werff samen met Van der Valk hotel in Wolvega en Timpaan een integratielunch voor zo’n 15 nieuwe Nederlanders. Tijdens de integratielunch maakten de nieuwe Nederlanders kennis met de Nederlandse tafeletiquette. Tegelijk oefenen ze met elkaar de Nederlandse taal en maken ze kennis met werken in de horeca.

 • Negen nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (03-05-2019)

  Vrijdag 3 mei kregen negen nieuwe Nederlanders de bekendmaking van hun Nederlanderschap van de burgemeester.

 • Word Gast van de raad op 13 mei

  (01-05-2019)

  Altijd al willen weten hoe de gemeenteraad werkt? Word Gast van de Raad!

 • Buurtsportwerk organiseert gratis naschoolse sport- en spelactiviteiten

  (01-05-2019)

  Sinds januari organiseren de buurtsportcoches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf naschoolse sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Ook in de maand mei kunnen kinderen gratis meedoen op zeven verschillende locaties in de gemeente. 

 • Nationale Herdenking op 4 mei

  (29-04-2019)

  Bij de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we burgers en militairen die vanaf 10 mei 1940 voor de vrijheid van ons land zijn omgekomen. In Weststellingwerf worden hiervoor herdenkingsbijeenkomsten gehouden in Wolvega, Nijeholtwolde en aan de Zeedijk onder Spanga en Noordwolde.

 • Inbrekers actief in Weststellingwerf: wees alert

  (29-04-2019)

  Afgelopen maand zijn er opvallend veel woninginbraken gepleegd in Weststellingwerf. De meeste inbraken zijn gepleegd bij mensen die meerdere dagen niet thuis waren. 

 • Fietstunnel 'De Koele' in Oldeholtpade krijgt nieuw uiterlijk

  (26-04-2019)

  Leerlingen van obs De Striepe in Oldeholtpade geven fietstunnel ´De Koele´ een nieuw uiterlijk. Vrijdagochtend startte het project met een workshop van graffiti-artiesten van stichting Aerosol Art Drachten. Wethouder Jack Jongebloed gaf het startsein.

 • Gemeente en Van Kerkvoorde beëindigen overeenkomst voor exploitatie kantine De Steense

  (26-04-2019)

  De gemeente en Van Kerkvoorde hebben besloten om de overeenkomst voor exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense te beëindigen. Per 1 april was de exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense officieel gegund aan Van Kerkvoorde Vlees & Catering. Bij Van Kerkvoorde ontstond kort na de gunning onduidelijkheid over de overeenkomst. Deze week gingen Van Kerkvoorde en de gemeente hierover in gesprek. Beide partijen hadden de uitkomst graag anders gezien, maar zien beëindiging van de overeenkomst als enige oplossing. 

 • Europese bestuurders bekijken Wolvega-Zuid

  (18-04-2019)

  Bestuurders van diverse overheden uit lidstaten van de Europese Unie kwamen vrijdag 12 april op werkbezoek in Wolvega en bekeken het waterproject in Wolvega-Zuid. De gasten zijn lid van het Europese Comité van de Regio's. Ook burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf is lid hiervan en hij nam zijn collega's mee op een rondleiding in dit nieuwe gebied.

 • Speeltuin en parkeerplaats Munnekeburen feestelijk geopend

  (18-04-2019)

  Donderdag 18 april opende wethouder Roelof Theun Hoen van Weststellingwerf samen met leerlingen van de openbare school De Aventurijn de nieuwe speeltuin en parkeerplaats in Munnekeburen.

 • Het is droog in de natuur. Wees voorzichtig met vuur!

  (18-04-2019)

  De aanhoudende droogte en het warme weer zorgen voor een groter risico op natuurbrand in de provincie. Veiligheidsregio Fryslân noemt dit fase twee en roept op tot extra alertheid. Een weggegooide sigarettenpeuk of een stuk glas kan al zorgen voor een brand die een heel natuurgebied verwoest. 

 • Gemeente pakt eikenprocessierups aan

  (18-04-2019)

  Vrijdag 19 april start de gemeente met het bestrijden van de eikenprocessierups. In de avonduren spuiten we nematoden op bomen. Deze nematoden zorgen ervoor dat de rups zich niet verder kan ontwikkelen. 

 • Jongerencentrum de Mix sluit haar deuren op 1 juli

  (17-04-2019)

  Gebiedsteam zoekt met jongeren naar alternatief

  Op 1 juli 2019 sluit jongerencentrum de Mix in Wolvega. De laatste jaren bezoeken steeds minder jongeren de Mix, waardoor het niet meer een ontmoetingsplek  voor en door jongeren in Wolvega is.  De gemeente wil stoppen met welzijnsactiviteiten die niet meer aansluiten op de vraag van inwoners. Omdat dit jaar ook het huurcontract van de Mix afloopt, besloot het college van burgemeester en wethouders tot de sluiting.  De medegebruikers van de Mix en de betrokken vrijwilligers zijn afgelopen week ingelicht over de sluiting.

 • Provincie werkt aan N351

  (17-04-2019)

  Volgend jaar gaat de provincie Fryslân aan de slag met de weg tussen Wolvega en Slijkenburg, de N351. Begin april start een onderzoek naar de asfaltverharding op deze weg. In de nieuwsbrief hieronder leest u meer hierover.

 • Woning in Ter Idzard dicht na overtreding Opiumwet

  (16-04-2019)

  Vanwege een overtreding van de Opiumwet laat de burgemeester een woning aan de Idzardweg 41 in Ter Idzard vanaf dinsdag 16 april 12.00 uur voor drie maanden sluiten. Wie de woning in die periode ingaat, is strafbaar.

 • Healthy Aging Tour een succes!

  (16-04-2019)

  Veel kijkers aan de start bij de vrouwenetappe van de Healthy Aging Tour. Wethouder Jack Jongebloed gaf het startsein en was aanwezig bij de finish.

  (Foto's: Sportfoto.nl)

 • Nieuwe brug over de Tjonger | denk mee over een naam

  (12-04-2019)

  De nieuwe brug over de Tjonger bij Langelille is officieel open. Donderdagmiddag openden wethouders Jos Boerland (De Fryske Marren) en Jack Jongebloed (Weststellingwerf) de nieuwe brug door er onder door te varen. De brug ligt precies op de grens van Weststellingwerf en De Fryske Marren.

 • Wie is of kent de eigenaar van deze caravan

  (10-04-2019)

  Bij controlewerkzaamheden door de gemeente Weststellingwerf is er een caravan gevonden op de parkeerplaats aan het Oranje Nassauplein in Wolvega. De gemeente is op zoek naar de eigenaar.

 • Storing openbare verlichting

  (09-04-2019)

  Op een aantal plaatsen in Weststellingwerf brandde de straatverlichting afgelopen week niet. De oorzaak is een storing in het netwerk. Netbeheerder Liander heeft ons laten weten dat er druk gewerkt wordt aan een oplossing. Als de verlichting in uw straat niet brandt, kunt u dit doorgeven aan de infolijn van de gemeente Weststellingwerf: telefoon 140561 of via het online formulier ´melding openbare ruimte´.

 • Vanaf maandag 8 april kruising Sleeswijklaan/Stationsweg gesloten voor verkeer

  (05-04-2019)

  De werkzaamheden aan de Stationsweg en het stationsgebied liggen op schema. De vaart zit er goed in! Het is tijd voor de volgende fase.

  Vanaf 8 april schuift het werk op naar de kruising Sleeswijklaan/Stationsweg. Verkeer kan vanaf die datum vier weken niet over deze kruising. Lopend of met de fiets kunt u er wel langs. Verkeer raden we aan om te rijden via de Lycklamaweg en Om den Noort. De parkeerplaatsen van het station en de Jumbo blijven bereikbaar. Het station bereikt u via de noordkant (Welkoop).

  Als de kruising klaar is, sluiten we het wegdeel tot aan de ovonde (Spoorlaan) af. De parkeerplaats van de Jumbo is dan alleen via de Sleeswijklaan toegankelijk.

 • Kom ook! Sportief programma rond Healthy Ageing Tour in Wolvega

  (05-04-2019)

  Op zaterdag 13 april is de wereldtop van het vrouwenwielrennen in Wolvega te bewonderen! Rond de start van dit wielerevenement is er een gevarieerd programma met sport, bewegen en gezondheid in het centrum van Wolvega. De activiteiten zijn vanaf 10.30 uur op het Achtpilarenplein. Aan het winkelend publiek worden gratis flesjes water uitgedeeld. Genoeg te beleven en alle reden voor een bezoek aan het centrum van Wolvega!

 • Technasium denkt mee over winkelstraat

  (03-04-2019)

  Wethouder Roelof Theun Hoen was vanmorgen te gast op het Linde College om samen met Heidi Wolters van de WOW en docenten Elise van Beek en Jan Willem Maassen van den Brink presentaties van leerlingen te beoordelen. 55 Leerlingen van het Technasium presenteerden hun ideeën en ontwerpen om winkelcentrum in Wolvega aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken.

 • Jongeren maken kennis met bedrijfsleven op Doe Dag

  (03-04-2019)

  Bijna 1000 vmbo-leerlingen uit Weststellingwerf, De Fryske Marren en Heerenveen hebben gisteren meegedaan aan de Doe Dag van On Stage. Op deze Doe Dag brachten ze een bezoek aan bedrijven, waarmee ze op 14 maart op het Beroepenfeest kennismaakten.
  In Weststellingwerf vertelde personeel van Bouwbedrijf Bakker, Carrosseriefabriek Heiwo, Hetebrij Bouw, Karwei Wolvega, Motip Dupli en Hotel Van der Valk Wolvega enthousiast over hun beroep en werkdag. Bij Heiwo mochten de jongeren zelf een trailer bouwen.

 • Lage woonlasten in Weststellingwerf

  (02-04-2019)

  Weststellingwerf staat dit jaar op de vierde plaats van de gemeenten met de laagste gemeentelijke woonlasten in Friesland. In 2018 stond Weststellingwerf nog op de zevende plaats. Dat blijkt uit de ‘Atlas van de lokale lasten 2019’ van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO).  

 • Inwoners kunnen mening geven op ontwerp-instemmingsbesluit gaswinning boorlocatie Schapendrift

  (01-04-2019)

  Ministerie legt ontwerp-instemmingsbesluit ter inzage en organiseert informatiemarkt. Inwoners kunnen bij het ministerie hun mening geven over het nieuwe gaswinningsplan voor de boorlocatie Schapendrift. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, dat over gaswinning gaat, heeft het ontwerp-instemmingsbesluit ter inzage gelegd. Op dinsdag 9 april van 17.00 tot 20.00 uur organiseert het ministerie een inloopbijeenkomst in ’t Buurthuus in Noordwolde.

 • De brug over de Tjonger in Langelille is weer open voor verkeer!

  (01-04-2019)

  De brug over de Tjonger in Langelille is na vijf en een halve week weer open voor verkeer. Iedereen kan weer over de brug. Dit is sneller dan verwacht.

 • De Steense heeft een nieuwe kantinebeheerder

  (29-03-2019)

  Kerkvoorde Vlees & Catering is vanaf 1 april 2019 de nieuwe beheerder voor de kantine van Sportcomplex De Steense. Via een aanbesteding is keus gevallen op Kerkvoorde Vlees & Catering. Kerkvoorde is een lokale ondernemer en geen onbekende voor de gemeente Weststellingwerf.

 • Waarover wil jij meepraten? Vul onze vragenlijst in!

  (28-03-2019)

  Ben je tussen de 25 en 40 jaar oud? En woon je in het mooie Weststellingwerf? Dan zoeken we jou!

 • Gratis (grof) tuinafval inleveren

  (26-03-2019)

  Inwoners van Weststellingwerf kunnen vanaf 2019 hun (grof) tuinafval gratis inleveren op de gemeentewerf in Wolvega.

 • Gemeenteraad praat met inwoners over zienswijzen ontwerp-Omgevingsvisie

  (26-03-2019)

  In een werkvergadering besprak de gemeenteraad maandagavond samen met inwoners de zienswijzen die zijn ingediend op de ontwerp-Omgevingsvisie. Ruim vijftig aanwezigen discussieerden met elkaar.

 • Gratis compost vanaf 30 maart

  (22-03-2019)

  Compost op de tuin? Haal het vanaf 30 maart gratis op bij het afvalbrengstation bij de gemeentewerf in Wolvega. Dit in het kader van de Landelijke Compostdag op zaterdag 30 maart 2019. Op deze dag deelt de gemeente gratis compost uit. Hiermee bedanken we onze inwoners voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

 • 1400 leerlingen ruimen zwerfafval op

  (22-03-2019)

  Meer dan 1400 leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs in Weststellingwerf ruimen vrijdag zwerfafval op. Ook op zaterdag steken vrijwilligers handen uit de mouwen. Onder andere in de Lindewijk en in enkele dorpen gaan inwoners aan de slag om hun omgeving schoon te maken.

 • Uitslag verkiezingen

  (21-03-2019)

  Op 20 maart 2019 waren er verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap. In Weststellingwerf stemde 56,4% van de kiesgerechtigden voor provinciale staten. 54,2% van de kiesgerechtigden stemde voor het waterschap.

 • Gemeenten in Zuidoost Friesland lokken watertoerist het land op

  (18-03-2019)

  Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland en Weststellingwerf willen hun toeristisch-recreatieve kwaliteiten meer benutten. De gemeenten hebben samen een visie voor het verbeteren van de toeristisch-recreatieve entrees van Zuidoost Friesland opgesteld. Op maandagochtend 18 maart 2019 overhandigt wethouder Roelof Theun Hoen het rapport Visie Ruimtelijke Ontvangst namens de gemeenten aan gedeputeerde Klaas Kielstra van de Provincie Fryslân.

 • MijnOverheid berichtenbox: tweede bericht over aanslag gemeentelijke belastingen

  (15-03-2019)

  Donderdag 14 maart is er voor een aantal burgers een bericht uitgegaan van MijnOverheid. Dit bericht gaat over de aanslag gemeentelijke belastingen met dagtekening 28 februari 2019. Helaas moeten wij constateren dat men in bepaalde gevallen dit bericht voor de 2e keer ontvangt. Onze excuses hiervoor. Uiteraard hoeft deze aanslag niet 2 x betaald te worden.

 • Pak de fiets in Zuidoost Fryslân

  (14-03-2019)

  Een snelfietsroute, een fietsroutenetwerk die de regio met elkaar verbindt en een plan voor het verbeteren van de veiligheid van fietsverkeer bij scholen. Dat zijn een paar punten die staan in de Fietsagenda 2019 – 2023, die de gemeenten Heerenveen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben vastgesteld. Met deze agenda willen de gemeenten fietsen aantrekkelijker maken, de focus op duurzaamheid van de regio versterken en vitaliteit en de gezondheid van haar inwoners verbeteren.

 • De Blesse start met aanpak schoolplein

  (13-03-2019)

  De leerlingen van OBS Dorpsschool De Blesse trotseerden weer en wind om de start te markeren van de aanpak van het schoolplein. Op de Nationale Boomfeestdag werd samen met wethouder Roelof Theun Hoen de eerste boom aangeplant.

 • Nieuw supermarktconvenant in het kader van NIX18

  (12-03-2019)

  Op maandag 11 maart 2019 hebben een aantal supermarkten tijdens een lunchbijeenkomst  samen met de gemeente een nieuw supermarktconvenant ondertekend. Het supermarktconvenant is een samenwerking tussen de 7 supermarkten in de gemeente, Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) en de gemeente Weststellingwerf. 

 • Burgemeester ontvangt vinder eerste kievitsei

  (12-03-2019)

  Het eerste kievitsei van Weststellingwerf is op vrijdag 8 maart 2019 gevonden.  Klaas Stapensea (52) vond dit ei vrijdag om 14.46 uur in Slijkenburg. Het gevonden kievitsei is aangemeld bij de Bond van Friese Vogelwachten en gecontroleerd en goed bevonden door Vogelwacht Wolvega.

 • Samen een stap vooruit naar een gezonde omgeving

  (11-03-2019)

  Na drie succesvolle jaren krijgt  de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht) een vervolg. JOGG is een breed gedragen aanpak in Weststellingwerf. Lokale organisaties uit deze gemeente werken samen aan een gezonde omgeving en leefstijl voor kinderen. In deze Week voor de Gezonde Jeugd is het een mooi moment om samen met vertegenwoordigers uit het onderwijs, kinderopvang, sport, welzijn en gemeente te toosten op de toekomstige plannen van JOGG.

 • Weststellingwerf ondertekent RetailDeal

  (11-03-2019)

  Weststellingwerf gaat samen met vastgoedeigenaren, winkeliers en inwoners werken aan een toekomstbestendig winkelcentrum in Wolvega. Vandaag ondertekende wethouder Roelof Theun Hoen in het bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) een RetailDeal. Dat betekent dat Weststellingwerf voor deze klus de kennis, tools en instrumenten van de Retailagenda kan inzetten.

 • Bezoek aan waterbergingsgebied Wolvega

  (07-03-2019)

  Op 28 februari 2019 bracht de deltacommissaris een bezoek aan het waterbergingsgebied Wolvega, een bijzonder project met ruimte voor waterberging, natuur en recreatie. Dit project is door samenwerking van de provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, de gemeente Weststellingwerf en It Fryske Gea tot stand gekomen.

 • Nieuwe brug over de Tjonger krijgt vorm

  (07-03-2019)

  In Langelille lopen de werkzaamheden aan de brug over de Tjonger op rolletjes. De oude brug is gesloopt en de vorm van de nieuwe brug wordt al zichtbaar. Donderdag 7 maart plaatste aannemer Oosterhof Holman de eerste prefab elementen van de nieuwe brug, waarmee de gemeenten Weststellingwerf en De Fryske Marren weer werden verbonden.

 • Vernieuwing fietspad langs de Linde gaat maandag verder

  (06-03-2019)

  WOLVEGA/NIJETRIJNE – Aannemer A. Faber start maandag de vernieuwing van het fietspad langs de Linde weer op. In het stormseizoen (oktober- maart) lag het werk stil omdat in die periode niet aan de waterkerende dijk mag worden gewerkt.

 • Carice Woudberg voorleeskampioen Weststellingwerf

  (06-03-2019)

  Onder aanmoediging van ruim 60 toeschouwers werd Carice Woudberg van OBS Tuindorp uit Wolvega Voorleeskampioen van Weststellingwerf. Zij las een fragment voor uit het boek Silvester en de bizarre verhuizing van Willeke Brouwer. 

 • Update: verkoop stamhout op gemeentewerf

  (01-03-2019)

  Bij de reguliere snoei- en kapwerkzaamheden die het team Groen in bedrijf uitvoert, komt regelmatig stamhout vrij. Stamhout is na kloven en drogen geschikt voor de open haard.

 • 20 maart: verkiezingen voor provinciale staten en waterschap

  (01-03-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en het waterschap. Het zijn twee aparte verkiezingen, waarvoor alle kiesgerechtigde inwoners van Weststellingwerf inmiddels een stempas hebben ontvangen.

 • €100.000 per jaar voor dorpenfonds gemeente Weststellingwerf

  (27-02-2019)

  Het dorpenfonds kon de afgelopen drie jaren snel aan goede ideeën voor de leefbaarheid in dorpen en wijken tegemoet komen. Het college wil ook de komende jaren initiatieven de ruimte geven. In de begroting 2019-2022 is € 100.000 per jaar opgenomen om het dorpenfonds te vullen. Het college stelt de gemeenteraad nu voor om een deel van dit geld rechtstreeks beschikbaar te stellen aan de plaatselijke belangen en de wijkverenigingen als vrij inzetbaar werkbudget. De raad neemt hierover op 1 april een besluit.

 • “Eerst luchtruim opnieuw inrichten, dan pas Lelystad uitbreiden”

  (27-02-2019)

  Gemeente Weststellingwerf en De Fryske Marren hebben de zorgen over een te vroege uitbreiding van Lelystad Airport nogmaals onder de aandacht gebracht bij minister Cora van Nieuwenhuizen. Ook gemeente Ooststellingwerf sluit aan bij dit standpunt. De drie Zuid-Friese gemeenten blijven pleiten voor uitstel van de opening van Lelystad Airport. Eerst moet het Nederlands luchtruim opnieuw worden ingericht.

 • Goed idee?! Doe er wat mee!

  (25-02-2019)

  Het zijn onze inwoners die Weststellingwerf zo’n mooie en leuke plek maken om te wonen. Dagelijks zorgen verenigingen, stichtingen en inwoners voor nieuwe ideeën en het organiseren van bijzondere activiteiten. De gemeente ondersteunt deze initiatieven graag. Vaak kan dit door mee te denken en advies te geven, maar soms is een kleine financiële bijdrage nodig om een idee verder te brengen. Het Dorpenfonds is er om initiatieven van inwoners te ondersteunen.

 • Nieuwe kavels in de Lindewijk

  (25-02-2019)

  Ook het afgelopen jaar hebben weer veel gezinnen een mooie plek gevonden om te wonen in de Lindewijk Wolvega. Reden voor de gemeente om met spoed een flink aantal nieuwe bouwkavels aan te bieden.

 • 34.000 Friese jongeren krijgen oproep voor vaccinatie tegen meningokokkenziekte

  (22-02-2019)

  Dit jaar roept GGD Fryslân, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 34.000 jongeren op voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Alle Friese gemeenten ondersteunen bij de operationele uitvoering. De vaccinatiecampagne vindt plaats door middel van groepsvaccinaties verspreid over de hele provincie. Iedere jongere kan de vaccinatie in de eigen regio ontvangen. Het ministerie nam het besluit voor deze campagne omdat het aantal infecties met meningokokken type W toeneemt.

 • Update aanleg glasvezel in buitengebied Weststellingwerf

  (21-02-2019)

  Woensdag 20 februari maakte Kabelnoord bekend dat ze glasvezel gaat aanleggen bij de witte adressen in Weststellingwerf. Op de website van Kabelnoord leest u een nieuwsbericht hierover.

  Tot 4 maart loopt de aanmeldprocedure bij aanbieder Glasvezel Buitenaf. 

 • Doe mee aan de fittest!

  (19-02-2019)

  Buurtsportwerk Weststellingwerf organiseert samen met Sport Fryslân en de gemeente een fittest voor inwoners van Weststellingwerf. Deze vindt plaats op zaterdag 2 maart 2019 tussen 10.00 en 16.00 uur in sporthal De Steense in Wolvega.

 • Wethouder spreekt met Glasvezel Buitenaf

  (15-02-2019)

  Wethouder Jack Jongebloed sprak vandaag op het gemeentehuis met de directeur en een medewerker van Glasvezel Buitenaf. De gemeente en dit bedrijf hebben een verschil van mening over de wijze waarop de gemeente op haar website communiceert over de vraagbundeling voor glasvezel bij de witte adressen in het buitengebied van Weststellingwerf.

  Glasvezel Buitenaf vindt dat de gemeente op haar website onterecht een voorkeur uitspreekt voor Kabelnoord.

  Kabelnoord won de Friese tender (aanbesteding) om in Friesland glasvezel aan te bieden. Op haar website geeft de gemeente een toelichting op de relatie tot Kabelnoord in Fries verband. De keuze welke partij glasvezel aanlegt, ligt bij de inwoners.

  Het gesprek heeft er niet toe geleid dat de gemeente de informatie op haar website aanpast.

  In het gesprek heeft de wethouder verder nog nadrukkelijk genoemd dat Glasvezel Buitenaf deze week zonder toestemming van de gemeente het logo van de gemeente heeft gebruikt in een advertentie. Hiermee is een onjuist beeld naar buiten gebracht.

 • Obs De Klaeter valt nog meer op

  (13-02-2019)

  Obs De Klaeter in De Hoeve valt sinds vrijdag nog meer op. De gemeente plaatste opvallende palen langs de Jokweg, bij de ingang van de school.

 • WhatsApp buurtpreventie groepen herkennen verdacht gedrag

  (13-02-2019)

  Samen met de politie voerde de gemeente op dinsdagavond 12 februari op drie plekken in Weststellingwerf de WhatsApp buurtpreventietest uit. In de Lindewijk, op de Meenthe en in Oldeholtpade zetten agenten in burger een aantal verdachte situaties in scène. Er is getest of de buurtbewoners het verdachte gedrag in hun wijk herkenden en daarna 112 belden. Iedereen mag namelijk bij een verdachte situatie al met 112 bellen.

 • Open dag van Weststellingwerf op 18 mei!

  (12-02-2019)

  Gemeente Weststellingwerf zet op zaterdag 18 mei de deuren open voor alle inwoners van Weststellingwerf. De bezoekers krijgen een kijkje in de keuken: wat doet de gemeente nou precies? We organiseren leuke activiteiten voor jong en oud. De open dag is van 13.00 – 17.00 uur. Iedereen is welkom!

 • Healthy Ageing Tour: Friese etappe leidt van Wolvega naar Heerenveen

  (11-02-2019)

  Ook in de komende editie van de Healthy Ageing Tour is een Friese etappe in het routeschema opgenomen. Nadat Heerenveen vorig jaar de openingstijdrit organiseerde, waar olympisch kampioene Anna van der Breggen won, is de Friese sportgemeente nu aankomstplaats van de vierde (B) etappe op zaterdag 13 april. De bewuste rit start in Wolvega. De junior-vrouwen hebben voor hun rit de start en finish beide in Heerenveen.

 • De Westwijzer van januari is uit | Lees de informatiepagina online

  (31-01-2019)

  De Westwijzer van januari 2019 is uit. De Westwijzer is de gemeentelijke informatiepagina en verschijnt elke maand in de kranten Stellingwerf.

  Lees de Westwijzer hier online.

 • Gemeenten in Zuidoost-Friesland maken nieuwe afspraken over bedrijventerreinen

  (31-01-2019)

  Burgemeester en wethouders van de gemeenten in Zuidoost-Friesland (Heerenveen, Smallingerland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland) hebben nieuwe afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van bedrijventerreinen in de regio.

 • Brug over de Tjonger wordt vernieuwd

  (30-01-2019)

  De brug over de Tjonger, bij het Krompad in Langelille, wordt vernieuwd. De huidige brug is aan het eind van de Tweede Wereldoorlog (1944) gebouwd en voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. FARSK buro voor architectuur en bouwkunde ontwierp een nieuwe brug die past in het landschap. Op maandag 18 februari 2019 starten we met de sloop van de huidige brug. Vanaf 1 april 2019 kunt u gebruikmaken van de nieuwe brug.

 • Buurtsportwerk organiseert gratis naschoolse sportactiviteiten. Doe mee!

  (23-01-2019)

  In de week van 14 januari zijn de buurtsportcoches van het Buurtsportwerk Weststellingwerf gestart met naschoolse sportactiviteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De kinderen kunnen het komende half jaar gratis meedoen op zeven verschillende locaties in de gemeente. 

 • Gemeenteraad denkt na over gaswinning

  (23-01-2019)

  Maandagavond discussieerde de gemeenteraad tijdens een werkbijeenkomst over gaswinning in Weststellingwerf. Gaswinning is een gespreksonderwerp omdat misschien het beleid op dit onderwerp wordt aangepast.

 • Wethouder Roelof Theun Hoen leest kinderen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

  (23-01-2019)

  Woensdag 23 januari startte De Nationale Voorleesdagen 2019. Op de kinderopvang De Kinderkei in Wolvega las wethouder Hoen vandaag een leuk verhaal voor aan 30 kinderen. Eerst samen een broodje eten en daarna luisterden ze aandachtig naar het verhaal ‘Panda wil een vriendje’.  De kinderen kregen ook het boekje en de pandabeer cadeau.

 • Word 'Gast van de raad'

  (22-01-2019)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf nodigt inwoners uit als gast van de raad op de maandagavonden dat er raadsvergaderingen zijn. De eerste keer is al op 28 januari aanstaande.

 • Gemeente Weststellingwerf trots op wereldkampioen Satu Ketellapper!

  (22-01-2019)

  Bij de felicitaties, de bloemen en de waarde-cheque die sportwethouder Jack Jongebloed vorige week aanbood aan wereldkampioene line-dance Satu Ketellapper uit Wolvega sprak hij namens de gemeente zijn trots uit. “Een wereldkampioen heb je niet snel binnen je gemeente, een prestatie waar we als Weststellingwerf dan ook uitermate trots op zijn”.

 • Provincie organiseert projectenpitch Iepen Mienskipsfûns op 24 januari in Boijl

  (15-01-2019)

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun dorp of wijk te verbeteren, kunnen vanaf 21 januari weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns.  De aanvraagperiode sluit op 15 februari (17.00 uur). Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren.

 • Herinrichting Stationsweg gestart. Volg de omleidingsroutes!

  (15-01-2019)

  Dinsdag 15 januari start aannemersbedrijf A. Faber met de herinrichting van de Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega. De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een nieuw gebied aan. Delen van de weg zijn de komende maanden afgesloten.

 • Weststellingwerf wil nieuw beleid voor bestuurlijke toekomst

  (15-01-2019)

  Burgemeester doet verslag van rondje langs fracties

  Burgemeester André van de Nadort heeft met de fracties van de gemeenteraad gesproken over hoe zij de bestuurlijke toekomst van Weststellingwerf zien. De meerderheid van de fracties wil niet meer fuseren met andere gemeenten. Daarom is nieuw beleid nodig voor de bestuurlijke toekomst van Weststellingwerf.

 • Denk aan uw aangifte toeristenbelasting

  (14-01-2019)

  Als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Weststellingwerf staan ingeschreven, betaalt u toeristenbelasting.

  Ook als u verhuurt via bijvoorbeeld airbnb. U kunt de belasting doorberekenen aan uw klanten. U draagt de belasting af aan de gemeente. De aangifteformulieren toeristenbelasting zijn vorige week verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. Heeft u deze niet ontvangen dan kunt u deze downloaden op onze website: weststellingwerf.nl/toeristenbelasting. Uw aangifte moet voor 22 maart 2019 binnen zijn.

 • Snelheidsdisplay gestolen in Steggerda

  (11-01-2019)

  De gemeente Weststellingwerf heeft een digitaal snelheidsdisplay. Dit display plaatsen we  op locaties waarvan burgers of plaatselijke belangen aangeven dat er te snel wordt gereden. Woensdag 9 januari heeft de gemeente het snelheidsdisplay geplaatst aan de Leemweg in Steggerda.

 • Informatieavond waterbodemsanering Schipsloot in Wolvega

  (10-01-2019)

  Wetterskip Fryslân organiseert donderdag 17 januari 2019 een informatieavond voor het project Waterbodemsanering Schipsloot. Wetterskip Fryslân en Ingenieursbureau Antea zijn aanwezig om het project toe te lichten en vragen te beantwoorden. De bijeenkomst start om 19.30 uur op de Gemeentewerf, Aan de Schipsloot 28 in Wolvega. Belangstellenden zijn van harte welkom!

 • Gemeente hijst vandaag regenboogvlag

  (10-01-2019)

  Bij verschillende gemeenten in Friesland wappert vandaag de regenboogvlag als statement in de maatschappelijke discussie die momenteel heerst over de Nashville-verklaring.

 • Nieuwe Nederlanders

  (09-01-2019)

  Dinsdag 8 januari gaf burgemeester André van de Nadort aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Rustige jaarwisseling in Weststellingwerf

  (08-01-2019)

  De jaarwisseling in Weststellingwerf is relatief rustig verlopen. Er waren geen ernstige persoonlijke ongelukken. Wel is er schade in de openbare ruimte. De totale schade (aanschaf en vervanging) wordt geschat op een bedrag tussen de 5.000 en 6.000 euro wat ongeveer gelijk is aan het schadebedrag van voorgaande jaren.

 • Woont u in het buitengebied? Kies dan nu voor glasvezel!

  (07-01-2019)

  Ongeveer driehonderd belangstellenden kwamen donderdag 3 januari naar de eerste informatieavond van Kabelnoord over de aanleg van glasvezel (snel internet) in het buitengebied van Weststellingwerf. Wethouder Jack Jongebloed opende de informatieavond en was blij met de grote opkomst. De gemeente werkt samen met alle Friese gemeenten en Provincie Fryslân aan een glasvezelnetwerk voor alle witte adressen. Witte adressen zijn adressen in het buitengebied waar nu geen snel internet mogelijk is.

 • Vuurwerk met jaarwisseling: zo houden we het gezellig én veilig

  (24-12-2018)

  Openingstijden rond oud en nieuw

  Op 24, 25 en 26 december, 31 december 2018 en 1 januari 2019 is het gemeentehuis gesloten. Het afvalbrengstation aan de Schipsloot is op 25, 26 december 2018 en 1 januari 2019 gesloten. Op 31 december is het afvalbrengstation geopend tot 12.00 uur.

 • Buurtsportwerk zorgt voor Peuterpret!

  (24-12-2018)

  Buurtsportwerk start op 23 januari met Peuterpret. Bij Peuterpret leren peuters verschillende vormen van bewegen en spelen. Gevarieerd bewegen is goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Jong geleerd, oud gedaan!

 • Weststellingwerf adviseert negatief over gaswinning Noordwolde en De Blesse/Blesdijke

  (21-12-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om negatief advies te geven op winningsplannen van Vermilion Energy Netherlands B.V. voor gaswinning bij Noordwolde en De Blesse/Blesdijke. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor twee winningsplannen aan de gemeente om advies gevraagd. De gemeente Weststellingwerf wijst gaswinning niet af, maar kijkt kritisch naar nieuwe gaswinverzoeken en wil heldere en goede voorwaarden.

 • Snel internet in Weststellingwerf

  (21-12-2018)

  Snel internet is niet meer weg te denken. Ook zeker niet in een plattelandsgemeente als Weststellingwerf met een groot buitengebied. Snel internet draagt bij aan een goede leefbaarheid op het platteland. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen in de zorg, de agrarische sector, het onderwijs en de werkgelegenheid.

 • Weststellingwerf adviseert negatief over gaswinning Noordwolde en De Blesse/Blesdijke

  (21-12-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week om negatief advies te geven op winningsplannen van Vermilion Energy Netherlands B.V. voor gaswinning bij Noordwolde en De Blesse/Blesdijke. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft voor twee winningsplannen aan de gemeente om advies gevraagd. De gemeente Weststellingwerf wijst gaswinning niet af, maar kijkt kritisch naar nieuwe gaswinverzoeken en wil heldere en goede voorwaarden.

 • Carbidschieten mag op 12 locaties in Weststellingwerf

  (20-12-2018)

  Traditiegetrouw wordt op enkele plaatsen in Weststellingwerf het jaar uitgeluid met carbidschieten.

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ontheffing van het verbod op schieten of in bezit hebben van carbid verleend aan enkele initiatiefgroepen. Op de volgende locaties mag men tussen oudejaarsdag 10.00 uur en nieuwjaarsdag 02.00 uur carbidschieten:

 • Gewijzigde data afvalinzameling rond kerst

  (20-12-2018)

  Met kerst halen we geen afval op.

  De inzameling van dinsdag 25 december doen we op zaterdag 22 december.

  De inzameling van woensdag 26 december doen we op zaterdag 29 december.

 • Een ambitieuze ondernemer gezocht voor kantinebeheer De Steense

  (19-12-2018)

  Gemeente Weststellingwerf zoekt een ondernemer die de ambitie heeft om van sportkantine De Steense een plek te maken waar sporters en bezoekers zich welkom voelen.

 • Aangepaste openingstijden december en januari

  (17-12-2018)

  In december en januari zijn het gemeentehuis en het afvalbrengstation op de volgende dagen gesloten of er zijn aangepaste openingstijden.

  Hieronder ziet u om welke dagen het gaat.

 • Water drinken steeds normaler in Weststellingwerf

  (14-12-2018)

  Weststellingwerf ook komende drie jaar JOGG-gemeente

  Het college van B&W heeft vrijdag 14 december besloten de samenwerkingsovereenkomst met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) met drie jaar te verlengen. De samenwerking met JOGG loopt sinds 2015. Uit evaluatie blijkt dat aandacht voor gezonde voeding zijn vruchten afwerpt. Kinderen in Weststellingwerf drinken meer water en minder suikerhoudende dranken.

 • College maakt kennis met gedeputeerde Sander de Rouwe

  (14-12-2018)

  Burgemeester en wethouders (B&W) van Weststellingwerf ontvingen vrijdagochtend gedeputeerde Sander de Rouwe van Provincie Fryslân voor een kennismaking. De onderwerpen ´retail´ en ´Bestemming Noordwolde´ stonden centraal. De gedeputeerde werd bijgepraat over lopende projecten, zoals het aantrekkelijk houden van het winkelgebied in Wolvega. In het project ´Bestemming Noordwolde´ is Provincie Fryslân een belangrijke partner.

 • Inloop herinrichting Stationsgebied goed bezocht

  (13-12-2018)

  Ruim veertig belangstellenden bezochten dinsdag de inloopbijeenkomst over de herinrichting van de Stationsweg en het stationsgebied. In januari start aannemer A. Faber in opdracht van de gemeente met het vernieuwen van de weg en de aanleg van een heel nieuw gebied voor het station. De bezoekers konden op tekeningen bekijken wat er precies gaat gebeuren en meedenken over de omleidingsroutes die nodig zijn.

 • Subsidie voor sportorganisaties

  (12-12-2018)

  Bent u van plan het komende jaar voor meer dan € 25.000,-- aan investeringen te doen voor de bouw of het onderhoud van uw sportaccommodatie of voor de aanschaf  of het onderhoud van sportmaterialen? Dan kunt u vanaf 1 januari 2019 gebruik maken van de Rijksregeling subsidie voor sportorganisaties.

 • 315 straatlantaarns krijgen led-verlichting

  (07-12-2018)

  In opdracht van gemeente Weststellingwerf is aannemer Heijmans infra deze week begonnen met het vervangen van straatverlichting. In totaal worden 315 straatlantaarns vervangen door led-verlichting.

 • Raad geïnformeerd over gaswinning Rottum

  (07-12-2018)

  Gisteravond is de gemeenteraad van Weststellingwerf door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geïnformeerd over gaswinning uit kleine gasvelden en in het bijzonder over de ontwikkeling van Rottum als nieuwe gaswinlocatie. Het college van B&W organiseerde de werkbijeenkomst zodat de raad met de informatie op een later moment besluiten kan nemen.

 • 12 en 13 december workshops en symposium in het Vlechtmuseum

  (07-12-2018)

  Vlecht het voort! Kom volgende week naar het tweedaagse evenement in het Vlechtmuseum en laat je onderdompelen in het vlechtambacht. Twee dagen vol workshops, lezingen en debatten voer de toekomst van het vlechten. Hiermee sluit het Vlechtmuseum het project 'Riet en Rotan revisited' en het Culturele Hoofdstadjaar af.

 • 11 december inloopbijeenkomst herinrichting stationsgebied

  (07-12-2018)

  Gemeente Weststellingwerf pakt de Stationsweg en het gebied voor het stationsgebouw aan. Aannemer A. Faber is eind november begonnen met het aanleggen van een fietspad tussen de Welkoop en het station. In januari gaan de Stationsweg en het stationsgebied op de schop. Het verkeer moet dan tijdelijk omrijden. Dinsdag 11 december is er een inloopbijeenkomst waarin we u graag laten zien wat we gaan doen en welke omleidingsroutes we voorstellen. U heeft de mogelijkheid om mee te denken over de voorgestelde omleidingen.

 • Munnekeburen krijgt speeltuin

  (06-12-2018)

  Sinterklaas heeft de afgelopen weken veel kinderen verrast met cadeaus. Ook Munnekeburen is hij niet stilletjes voorbijgegaan: Midden in het dorp is sinds deze week een prachtige natuurlijke speeltuin verrezen.
  Dorpsbewoners hebben als echte Sinterklazen deze week keihard gewerkt om de speeltuin in te richten.

 • Nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (06-12-2018)

  Maandag 3 december gaf burgemeester André van de Nadort aan een groep inwoners het Nederlanderschap. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf. Onderstaande personen mogen zich nu Nederlander noemen:

  • mevrouw Fadumo Ibrahim Hussein uit Somalië en haar vier kinderen Nasro, Salma, Mukhtar, en Hamza.
   Zij wonen sinds 2009 in Nederland en sinds mei 2011 in Weststellingwerf.
  • De heer Nikola Dordevic, uit Bosnië Herzegovina. Hij woont sinds 2002 in Nederland en sinds 2011 in Weststellingwerf.
  • De heer Rakan Rustoum uit Syrië. Hij woont sinds 2013 in Nederland en sinds 2014 in Weststellingwerf.

 • De nieuwe Afvalapp is nu beschikbaar!

  (06-12-2018)

  Download nu de nieuwe Afvalapp. In deze app vindt u al uw afvalzaken op een rij. De app biedt veel handige functies zoals een reminder voor het legen van uw containers, een overzichtelijke scheidingswijzer, het aanvragen van een milieupas en het aanmelden van grof vuil om opgehaald te worden. En heeft u lege flessen of kleren die u niet meer gebruikt? Check de app voor de dichtstbijzijnde glas- of textielcontainer.

 • Fairtrade actie in Weststellingwerf genomineerd voor de Fair Award 2018

  (05-12-2018)

  Fairtrade gemeente Weststellingwerf is genomineerd in de landelijke top drie voor de Fairtrade Actie Award 2018 voor de leukste en fairste activiteit van 2018. 

 • Koloniegebied Steggerda gemarkeerd

  (04-12-2018)

  In samenspraak met de Maatschappij van Weldadigheid en de gemeente Weststellingwerf is Dorpsarchief Steggerda (DAS) er in geslaagd het vroegere Steggerdase 'koloniegebied' te markeren.

 • Ga in gesprek met politie in pop-up locatie

  (30-11-2018)

  De politie heeft in december een pop-up locatie in de Van Harenstraat in Wolvega. De politie gaat graag met de inwoners in gesprek. Maar ook de Vlechtwerkers van ons gebiedsteam is een paar keer aanwezig.

 • Burgemeester plant bloembollen met leerlingen van ‘t Holtpad

  (29-11-2018)

  De Kerkweg in Nijeholtpade krijgt een nieuw aanzien. De eiken langs de weg zijn in slechte staat en zijn gekapt. In overleg met inwoners van Nijeholtpade komen er in het voorjaar nieuwe bomen (sierperen en veldesdoorns).

 • De Westwijzer van november 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (28-11-2018)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  (28-11-2018)

  Heeft u hoge zorgkosten? Zoekt u een zorgverzekering met ruime vergoedingen?

 • Hulp bij geldzaken en financiële administratie

  (28-11-2018)

  Je geldzaken of administratie op orde houden is niet altijd even gemakkelijk. De gemeente Weststellingwerf en Humanitas Thuisadministratie werken samen om mensen te helpen met het regelen van hun geldzaken.

 • Echtpaar Koning 65 jaar getrouwd

  (27-11-2018)

  Op zondag 26 november zijn Rudolf Koning en Marietje Koning-Blum 65 jaar getrouwd. Burgemeester André van de Nadort kwam het echtpaar, beide 91 jaar, vrijdagmorgen feliciteren.

 • Leerlingen TjongerTalent debatteren met Tweede Kamerlid

  (27-11-2018)

  Leerlingen van de Toptalentklas van de Tjongerwerven kwamen maandag naar het gemeentehuis om te debatteren met Tweede Kamerlid Aukje de Vries. 

 • Friese overheden lanceren klimaatatlas

  (27-11-2018)

  Maandag 26 november is tijdens het Friese klimaatevent ‘Oer de grinzen’ de Friese klimaatatlas gelanceerd. De Friese klimaatatlas brengt in beeld wat de klimaatverandering betekent en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

 • In de winter legen we uw groene container één keer per maand

  (27-11-2018)

  Van december tot en met maart legen we de GFT-containers één keer per maand. De leging in week 49 vervalt. In week 51 halen we het GFT-afval weer op. Op uw persoonlijke afvalkalender of op de afvalapp van Omrin ziet u exact wanneer we bij u langskomen om de groene container te legen.

 • Maandag 3 december landelijk NL-Alert controlebericht

  (26-11-2018)

  Op maandag 3 december 2018 zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt geïnformeerd als je in de buurt bent van een echte noodsituatie.

 • Handen op elkaar voor de Friese jeugd

  (23-11-2018)

  Op woensdag 21 november 2018 hebben alle Friese Gemeenten en zeven zorgaanbieders een convenant getekend om te komen tot een gezamenlijke aanpak voor hoogspecialistische jeugdhulp. Met veel Friese jeugd gaat het goed. Zij kunnen in goede gezondheid opgroeien en zich ontwikkelen. Maar voor de groep die aangewezen is op hoog specialistische jeugdhulp  is zeker nog ruimte voor verbetering. Daar slaan de gemeenten, Sociaal Domein Fryslân en zorgaanbieders de handen ineen. Deze bijzondere samenwerking van alle Friese gemeenten en zeven zorgaanbieders (Accare, Alliade / Reik, Ambiq, Elker-het Poortje, Fier, GGZ Friesland / Kinnik en Jeugdhulp Friesland) wordt onderstreept met de ondertekening van een convenant dat uniek is in Nederland.

 • Burgemeester Van de Nadort geeft kruiwagen vol knuffels voor kinderen in Roemenië

  (23-11-2018)

  Enkele weken geleden ontving burgemeester Van de Nadort een mooie brief van de zevenjarige Annabella Oostdam. Ze had een idee. Ze wil knuffels inzamelen voor kinderen in Roemenië en deze ook zelf brengen.  Annabella vroeg de burgemeester om haar uit te zwaaien. Het zou fijn zijn als hij ook een knuffel mee kon nemen als hij dit had. En dat heeft ze geweten, want de burgemeester is meteen zelf een inzamelingsactie begonnen op het gemeentehuis. Vanochtend vertrok Annabella vanaf de Tuindorpschool in Wolvega met al haar knuffels naar Roemenië. De burgemeester was er bij, met een kruiwagen vol knuffels!

 • Leerlingen Comprix College winnen prijs met project over 'Koloniën van Weldadigheid'

  (22-11-2018)

  In het publiekscentrum van het gemeentehuis in Wolvega is deze maand de tentoonstelling ‘200 Jaar Koloniën van Weldadigheid’ te zien. De gemeente daagde basisscholen in Weststellingwerf uit om een bijdrage te leveren, liefst zo creatief mogelijk. Leerlingen van het Comprix College kwamen met drie bijdragen als winnaar uit de bus. Zij mogen in het voorjaar van 2019, nog vóór de opening van het nieuwe bezoekerscentrum in Frederiksoord, de nieuwe experience gaan beleven en beoordelen.

 • Wethouder Jongebloed geeft startschot voor werkzaamheden stationsgebied

  (20-11-2018)

  De Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega worden opnieuw ingericht. Deze week start aannemer A. Faber uit Bolsward met de aanleg van een fietspad tussen het station en de Welkoop. Wethouder Jack Jongebloed gaf vanochtend symbolisch het startschot met een graafmachine. In januari begint de herinrichting van de rijbaan.

 • Gemeente Weststellingwerf organiseert open dag in 2019

  (19-11-2018)

  Nieuwjaarsreceptie vervalt

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het voorjaar van 2019 een open dag te organiseren voor inwoners. In het gemeentehuis zijn dan allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Het college wil met de open dag het contact tussen inwoners en gemeente versterken. Met de komst van de open dag vervalt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

 • Wees alert, inbrekers actief in Weststellingwerf!

  (16-11-2018)

  Afgelopen drie weken zijn er opvallend veel woninginbraken of insluipingen gepleegd in Weststellingwerf. Met name senioren zijn slachtoffer van de inbrekers. De inbraken vinden met name plaats in de middag, vroege avond en vaak via de achterzijde van de woning. De politie en gemeente vragen om extra alert te zijn op verdachte situaties en inbraken.  

 • ’t Buurthuus Noordwolde ontvangt staatssecretaris Blokhuis

  (14-11-2018)

  Maandag 12 november organiseerde GGD Fryslân een inspiratiemiddag ‘Preventie, Nuchter en Vitaal’. Iedereen in Friesland die werkt aan vitale en gezonde inwoners was welkom. De bijeenkomst werd georganiseerd in ’t Buurthuus in Noordwolde. En dat was niet zomaar. Want gemeente Weststellingwerf geeft met GGD Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar een impuls aan een gezonder Noordwolde.  Dit past bij het meerjarige programma Bestemming Noordwolde. Ook staatssecretaris Blokhuis was aanwezig . Hij merkte op dat alle initiatieven in Noordwolde en heel Friesland helemaal aansluiten bij het Nationaal Preventieakkoord, dat binnenkort wordt ondertekend.

 • Agrariërs volgen rijtraining

  (14-11-2018)

  Veertien chauffeurs van landbouwvoertuigen volgden zaterdag 9 november een rijtraining, speciaal voor hun sector. Gemeente Weststellingwerf organiseerde deze training voor hen. Weststellingwerf telt veel agrarische bedrijven en dus veel landbouwverkeer.

 • Aanbestedingsbeleid OWO-gemeenten in magazine ministerie

  (13-11-2018)

  De nieuwste uitgave van het digitale magazine ‘Beter Aanbesteden’ van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat over het traject Beter Aanbesteden. In het E-zine vertellen overheid, ondernemer en inkoper over wat zij hopen dat Beter Aanbesteden gaat opleveren.

 • Gemeente zoekt eigenaar dood minipaard

  (13-11-2018)

  Aan de Madenweg in Zandhuizen is afgelopen weekend een dood minipaard gevonden. Het dier lag in een greppel. Onduidelijk is wie de eigenaar is van het paardje.

 • Tentoonstelling over Koloniën van Weldadigheid te zien in gemeentehuis

  (09-11-2018)

  Ruim negentig belangstellenden waren vrijdagmiddag aanwezig bij de opening van de tentoonstelling 'Koloniën van Weldadigheid' in het gemeentehuis in Wolvega. Wethouder Jack Jongebloed trad even in voetsporen van Johannes van den Bosch, de stichter van de Maatschappij van Weldadigheid en opende de expositie. Daarna vertelde Douwe Huizing over het nieuwe 'Huis van Weldadigheid' dat in mei 2019 de deuren opent in Frederiksoord.

 • Weststellingwerf ondertekent handvest Charter for Walking

  (09-11-2018)

  Wethouder Jack Jongebloed ondertekende vrijdag het Charter for Walking, een internationaal handvest voor lopen. Ook Provincie Fryslân en andere Friese gemeenten zetten hun handtekening.

 • Werk aan de weg: tijdelijke afsluitingen

  (08-11-2018)

  Van woensdag 14 november tot en met donderdag 29 november asfalteren we een aantal wegen in Weststellingwerf. Sommige wegen worden tijdelijk gestremd om veilig te kunnen werken. Hier worden verkeersregelaars ingezet.

 • Leerlingen Dorpsschool De Blesse ontbijten met burgemeester op gemeentehuis

  (07-11-2018)

  Op 7 november brengen 16 leerlingen van Dorpsschool De Blesse een ontbijtje bij burgemeester Van de Nadort op het gemeentehuis. Samen geven ze het goede voorbeeld tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Zo´n 2.500 basisscholen en ruim 500.000 kinderen beginnen een week lang de dag met een gezond ontbijt. De kinderen en de burgemeester maken kennis met elkaar en wisselen van gedachten over gezond eten, goed ontbijten, sport en bewegen.

 • Koloniën van Weldadigheid herleven in gemeentehuis Wolvega

  (06-11-2018)

  De Maatschappij van Weldadigheid bestaat 200 jaar. De zeven koloniën die de maatschappij voortbracht, zijn onderweg om UNESCO Werelderfgoed te worden. Weststellingwerf is trots op dit cultureel erfgoed, dat voor een klein deel in onze gemeente ligt. Daarom staat de maand november in het teken van de Koloniën van Weldadigheid.

 • Omgevingsloket niet beschikbaar op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018

  (02-11-2018)

  In het weekend van 3 en 4 november 2018 vindt onderhoud plaats aan Omgevingsloket online (www.omgevingsloket.nl). Omgevingsloket is zaterdag 3 en zondag 4 november de hele dag niet beschikbaar. De verwachting is dat Omgevingsloket online maandagochtend 5 november weer beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, informeren wij u over de voortgang via www.infomil.nl/omgevingsloket

 • Zonneparken Noordwolde en Wolvega officieel geopend

  (02-11-2018)

  Burgemeester André van de Nadort opende vrijdag samen met 56 leerlingen van de Vensterschool in Noordwolde de zonneparken in Noordwolde en Wolvega. De zonneparken zijn gerealiseerd door Tautus. 

 • Stoffel Baas tijdelijk raadslid CDA

  (31-10-2018)

  Stoffel Baas uit Nijeholtpade is maandag geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor het CDA. Tot 3 februari vervangt hij raadslid Vera van der Zee die met zwangerschapsverlof is.

 • Gratis kennismakingscursus parazwemmen in De Steense

  (30-10-2018)

  In zwembad De Steense in Wolvega start in november een gratis kennismakingcursus parazwemmen. Mensen met een lichamelijke handicap kunnen onder professionele begeleiding kennis maken met parazwemmen.

 • Opening Zonneparken Wolvega en Noordwolde

  (30-10-2018)

  Op vrijdag 2 november worden de zonneparken in Wolvega en Noordwolde officieel geopend. Het afgelopen half jaar zijn de twee parken in Weststellingwerf gebouwd en inmiddels leveren ze volop groene energie.

 • Handelaren helpen heling voorkomen

  (26-10-2018)

  In oktober zijn  verschillende handelaren in tweedehands goederen gecontroleerd of zij zijn aangesloten bij en gebruik maken van het Digitaal Opkopers Register (DOR). Alle handelaren die vallen onder het DOR, hebben zich daar inmiddels aangemeld en registreren hun koopwaar ook in het register. Ten opzichte van de vorige controle in april van dit jaar is dit een absolute verbetering.

 • Kantine sportcomplex de Steense krijgt een nieuwe beheerder

  (24-10-2018)

  De gemeente Weststellingwerf zoekt een ondernemer die het beheer van de kantine in sportcomplex de Steense in Wolvega gaat verzorgen. Het contract met de huidige beheerder is met ingang van 1 augustus van dit jaar afgelopen.

 • De mantelzorger staat er niet alleen voor

  (24-10-2018)

  De Dag van de Mantelzorg komt er weer aan. Op die dag zetten we de mantelzorgers in het zonnetje. Maar mantelzorger ben je het hele jaar door. Het zorgen voor een naaste is intensief. Er zijn momenten waarop je als mantelzorger zelf ook wel wat ontzorging kan gebruiken: even ontspannen, een luisterend oor, of om informatie of advies te krijgen. De ondersteuning aan mantelzorgers wordt door Timpaan Welzijn gedaan, in opdracht van de gemeente.

 • Bezoek een duurzaam huis in Weststellingwerf

  (18-10-2018)

  Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning, maar weet u niet waar te beginnen? Huiseigenaren vertellen u graag meer over hun ervaringen. In het hele land openen duurzame huiseigenaren hun deuren tijdens de Duurzame Huizen Route op 3 en 10 november. In Weststellingwerf zijn twee woningen te bezoeken.
  Bekijk ze op www.duurzamehuizenroute.nl/weststellingwerf.

 • Nieuw asfalt op wegen: tijdelijke stremmingen

  (16-10-2018)

  In week 43 (22 – 26 oktober) brengt de gemeente op verschillende wegen in Weststellingwerf nieuw asfalt aan. Tijdens de werkzaamheden zijn wegen tijdelijk afgesloten. Dit geldt voor zowel doorgaand verkeer als aanwonenden. Fietsers kunnen er lopend met de fiets aan de hand langs. Ter plekke staan omleidingsroutes aangegeven.

 • Gemeente, politie, brandweer en CCV op schouw door de winkelstraat

  (12-10-2018)

  Hoe veilig is de winkelstraat in Wolvega? Die vraag stond donderdagavond centraal tijdens een KVO-schouw in het centrum. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. De gemeente, politie en brandweer liepen samen met de adviseur Veilig Ondernemen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid door de winkelstraten. Onderweg letten ze op zaken die invloed hebben op de veiligheid of het gevoel van veiligheid.

 • Rijk en regionale overheden tekenen convenant voor Nedersaksische taal

  (11-10-2018)

  Nedersaksisch erkend als actuele taal

  Het Rijk en de overheden in Noord-Oost Nederland gaan zich inspannen om de Nedersaksische taal te behouden en het gebruik ervan te stimuleren. Op woensdag 10 oktober tekenden Maarten Schurink, secretaris-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken namens minister Ollengren, en de regionale bestuurders in Zwolle daarvoor het convenant voor de erkenning van de Nedersaksische taal. Daarmee spreken zij ook uit dat zij het Nedersaksisch erkennen als een wezenlijke, volwaardige en zelfstandige streektaal in Nederland.

 • Rudolf Norbert Rafi (14 jaar) krijgt Nederlanderschap

  (11-10-2018)

  Burgemeester André van de Nadort reikte donderdag een bewijs van bekendmaking van het Nederlanderschap uit aan de 14-jarige Rudolf Norbert Rafi.

 • College maakt kennis met dorpsbesturen

  (05-10-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders en nieuwe gemeenteraadsleden maakte woensdagavond kennis met de leden van de Vereniging Kleine Dorpen (VKD) Weststellingwerf en de lokale Plaatselijk Belangverenigingen.

 • Word jij fietscoach?

  (03-10-2018)

  Ben jij fit en actief, én wil je graag mensen met een buitenlandse afkomst leren fietsen? Dan is dit iets voor jou!

  Sport Fryslân en de Fietsersbond Fryslân zoeken vrijwilligers in Wolvega die de komende drie maanden minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn.

 • Weststellingwerf actief in de Week van de Veiligheid

  (02-10-2018)

  Maandag 8 oktober begint de Week van de Veiligheid. Deze week is niet zomaar gekozen, want met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de Week van de Veiligheid brengen de gemeente en hulpdiensten het thema veiligheid extra onder de aandacht.

 • Gemeente Weststellingwerf plaatst weer bladkorven

  (02-10-2018)

  De gemeente Weststellingwerf zet vanaf deze week opnieuw bladkorven neer in diverse dorpen. In totaal komen er 60 korven te staan, iets meer dan vorig jaar.

 • Weststellingwerf aan de slag met de samenleving

  (28-09-2018)

  Collegeprogramma 2018-2022: de kracht van Samen en Doen!

  Vandaag maakt het nieuwe college van burgemeester en wethouders haar plannen voor de komende vier jaar bekend. In dit collegeprogramma staan 41 opgaven waar het college met de raad en samenleving aan wil werken. Als het aan het college ligt, blijft het niet bij praten. Het college wil samen doen! Met het geld dat beschikbaar is en met de kracht, kennis en initiatieven uit dorpen, bedrijven en instellingen.

 • Weststellingwerfs muziekonderwijs wordt best practice voor Méér Muziek in de Klas

  (28-09-2018)

  Voor alle basisschoolkinderen in Friesland structureel muziekonderwijs. Dat is waar Méér Muziek in de Klas Lokaal voor gaat. Daarom tekende wethouder Roelof Theun Hoen samen met 7 andere vertegenwoordigers op 20 september  in de schouwburg De Lawei in Drachten een samenwerkingsconvenant. Het Weststellingwerfse model voor muziekonderwijs gaat verder dan het convenant nastreeft. De gemeente Weststellingwerf heeft namelijk besloten dat elk kind van 4 tot 18 jaar gelijke muziekonderwijskansen heeft.

 • Het WMO Burgerplatform zoekt nieuwe leden!

  (27-09-2018)

  Het WMO Burgerplatform bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de belangen van kwetsbare groepen in Weststellingwerf.

 • Tentoonstelling Koloniën van Weldadigheid in november

  (27-09-2018)

  Oktober is Maand van de Geschiedenis. De gemeente Weststellingwerf doet dat dit jaar anders.

 • Pas op voor modder op de weg!

  (27-09-2018)

  Het is oogsttijd dus er is weer veel landbouwverkeer op de weg. Deze voertuigen laten vaak modder achter op de weg.

 • De Westwijzer van september 2018 is uit | Lees de informatiepagina online

  (26-09-2018)

  De Westwijzer is de informatiepagina van de gemeente Weststellingwerf waarin we u bijpraten over actuele zaken die spelen in de gemeente. De Westwijzer verschijnt iedere maand in de Stellingwerf.

 • Duurzame Huizenroute: stelt u uw woning open?

  (26-09-2018)

  Op zaterdag 3 en 10 november 2018 vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken. In Weststellingwerf zijn dat er twee. U kunt uw duurzame woning ook nog aanmelden.

 • Raadsvergadering van 24 september gaat verder op 25 september 2018

  (25-09-2018)

  In de raadsvergadering van maandagavond 24 september zijn niet alle agendapunten behandeld. Daarom vergadert de raad vanavond verder.

 • Zaterdag 22 september: herdenking Geweldslachtoffers in Wolvega

  (24-09-2018)

  Op 22 september organiseerde de Stichting Herdenken Geweldslachtoffers in Wolvega haar jaarlijkse landelijke herdenking voor geweldslachtoffers in het Griffioenpark en op het plein voor het gemeentehuis. Honderden nabestaanden en genodigden, waaronder leden van het kabinet, herdachten in Wolvega slachtoffers van zinloos geweld. 

 • Opening van de Beleeftuin bij LindeStede

  (21-09-2018)

  Meriant opende donderdag 20 september de Beleeftuin bij LindeStede. De aansluitende thema-avond ‘Natuurbeleving & dementie’ in woonzorgcentrum BerkenStede stond in het teken van de positieve effecten van de natuur op de gezondheid. Het gevarieerde programma liet bezoekers kennis maken met de verschillende manieren van bewegen, de wonderen van de natuur en de werking van kruiden. De activiteiten werden gehouden vanwege Wereld Alzheimerdag op 21 september.

 • Buurtsportwerk breidt uit

  (18-09-2018)

  Buurtsportwerk groeit. Alle schoolbesturen in Weststellingwerf zijn nu partner van Buurtsportwerk. In 2018 zijn Stichting Matthijsje, De Tjongerwerven (De Adelaar en De Wegwijzer), Catent (Fredericusschool), Bisschop Möller Stichting (Sint Franciscusschool en Mgr. Scholtensschool) aangesloten. Door deze mooie uitbreiding tekenden alle partners op 18 september de samenwerkingsovereenkomst.

 • Afspraken over beveiliging Lindefestival

  (13-09-2018)

  Komend weekend zijn er mogelijk geen politieagenten op straat. Dat heeft te maken met de acties van de vakbonden voor een betere cao. Om te zorgen voor voldoende beveiliging op het Lindefestival in Wolvega komend weekend, heeft de organisatie van het Lindefestival gisteren samen met politie en gemeente overleg gehad.

 • Aandacht voor zwerfafval op Lindefestival. Schoon hè?

  (13-09-2018)

  Wie zaterdag 15 september over de Lindefestival-braderie loopt, kan ze zomaar tegenkomen. Lopende afvalbakken. Deze Walking Bins motiveren de bezoekers hun afval gescheiden in te zamelen en de omgeving schoon te houden.

 • Stichting Speelweek ontvangt subsidie

  (12-09-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de stichting Speelweek Wolvega te ondersteunen met een bijdrage van € 635,41. Het bedrag wordt gebruikt voor bekostiging van klein materiaal / knutselmateriaal dat voor de speelweek in de afgelopen zomervakantie is aangeschaft.

 • Uitnodiging projectenpitch Iepen Mienskipsfûns op 19 september

  (10-09-2018)

  Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of stad te verbeteren, kunnen vanaf 17 september weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. De aanvraagperiode sluit op 12 oktober. Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. In deze subsidieronde wordt er ca. €390.000,- beschikbaar gesteld voor projecten in Zuidoost Fryslân.

 • Herdenkingstocht voor geweldslachtoffers in Wolvega

  (10-09-2018)

  Op zaterdag 22 september is de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in Wolvega. Honderden nabestaanden en genodigden, waaronder leden van het kabinet, herdenken dan in Wolvega slachtoffers van zinloos geweld. Vanaf 13.30 uur wordt een namenlint, met daarop namen van slachtoffers, door het centrum van Wolvega gedragen.  U bent van harte welkom om mee te lopen.

 • Wethouder Hoen opent tentoonstelling 'Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld'

  (07-09-2018)

  Donderdag 6 september was er in het kader van de Week van de Alfabetisering in de bibliotheek te Wolvega de opening van de tentoonstelling ‘Kiek es! Mijn verhaal in woord en beeld’. Raadsleden, betrokkenen en belangstellenden waren aanwezig om de opening bij te wonen en de tentoonstelling te bekijken. Wethouder Hoen opende de tentoonstelling.

 • Nieuwkomers verrassen de gemeente met streekgerechten tijdens de Week van de Alfabetisering

  (06-09-2018)

  Op donderdag 6 september verrasten zo’n 30 nieuwkomers de medewerkers van de gemeente Weststellingwerf met hun zelfgemaakte streekgerechten.

 • Weststellingwerf maait de bermen insectvriendelijk

  (06-09-2018)

  In de gemeente Weststellingwerf worden vanaf deze week de wegbermen weer gemaaid. Op sommige plaatsen worden echter bewust stukjes berm overgeslagen.

 • André van de Nadort één jaar burgemeester van Weststellingwerf

  (05-09-2018)

  Vandaag is het precies een jaar geleden dat André van de Nadort burgemeester werd van Weststellingwerf. Zijn eerste 100 dagen stonden in het teken van kennismaking, maar inmiddels is hij helemaal ingeburgerd.

 • Rook- en stookverbod is ingetrokken

  (30-08-2018)

  Het rook- en stookverbod dat burgemeester Van de Nadort op 20 juli in liet gaan, is vanaf vandaag niet meer van kracht. 

 • Samen met je buren zonnepanelen regelen?

  (30-08-2018)

  Kom naar de startbijeenkomst van Buurkracht!

  Vind jij ook dat er in jouw buurt meer zonnepanelen op de daken kunnen?

  Kom dan naar de startbijeenkomst van Buurkracht op 19 september! Samen met buurtgenoten ga je ontdekken hoe je samen op de ideale manier zonnepanelen kunt regelen.

 • Liander geeft uitleg over uitbreiding capaciteit onderstation Haulerweg

  (30-08-2018)

  Omdat er in de gemeente Weststellingwerf meer elektriciteit nodig is, is het noodzakelijk dat het onderstation aan de rand van het industrieterrein in Wolvega wordt uitgebreid. Op 10 september 2018 om 18.45 uur geeft Liander in de raadzaal van het gemeentehuis uitleg over de uitbreiding van het onderstation Haulerweg.  Belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt het gemeentehuis binnenkomen via de ingang aan de Rozenstraat.

 • Kerkweg in Nijeholtpade krijgt nieuwe bomenlaan

  (28-08-2018)

  Aan de Kerkweg in Nijeholtpade kapt de gemeente Weststellingwerf dit najaar 43 bomen. De (hoofdzakelijk) Amerikaanse eiken zijn in slechte staat. Inwoners van Nijeholtpade hebben meegedacht over de aanplant van nieuwe bomen. Op hun verzoek komen er sierperen en veldesdoorns terug aan de Kerkweg.

 • Locoburgemeester feliciteert 100-jarige mevrouw Heida

  (28-08-2018)

  Mevrouw Geertje Heida-Veenstra uit Wolvega vierde dinsdag 28 augustus haar honderdste verjaardag. Locoburgemeester Jack Jongebloed kwam haar namens het gemeentebestuur feliciteren en nam haar geboorteakte en een bos bloemen voor haar mee.

 • 50.000e bezoeker voor De Dobbe

  (24-08-2018)

  Openluchtzwembad De Dobbe ontving vandaag de 50.000e bezoeker. Dit bijzondere moment was een totale verrassing voor familie Leerling. Vader Menno kreeg een voucher overhandigd met een gratis familie abonnement voor het seizoen 2019!

 • Schade aan Lemsterweg: langzaam rijden

  (24-08-2018)

  Door de droge zomer is de Lemsterweg bij Munnekeburen over zo’n 800 meter gescheurd. De helft van de weg is daardoor niet begaanbaar. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, mag het verkeer er niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur. Dit staat ter plekke met borden aangegeven.

 • Open monumentendag 2018 in Weststellingwerf

  (22-08-2018)

  In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

 • Update droogte: rook- en stookverbod blijft van kracht

  (16-08-2018)

  Er is de afgelopen week veel regen gevallen. Voldoende om het watertekort voldoende aan te vullen. De waterkwaliteit in Friesland blijft wel een aandachtspunt. Op een aantal Friese officiële zwemplekken is de kwaliteit zelfs achteruit gegaan. Let er daarom goed op dat je alleen gaat zwemmen in gecontroleerde waterpartijen. Als het niet veilig is om te zwemmen, wordt dat ter plekke met borden aangegeven. Wij raden aan het advies op deze borden op te volgen!

 • DDoS-aanvallen op DigiD

  (02-08-2018)

  Op dit moment zijn er terugkerende DDoS-aanvallen op DigiD. Tijdens deze aanvallen kan het zijn dat inloggen met uw DigiD tijdelijk niet mogelijk is. Wij adviseren u in zo’n geval later opnieuw in te loggen. Onze excuses voor dit ongemak.

 • Veilig zwemmen in Weststellingwerfs natuurwater

  (02-08-2018)

  Het is mooi weer en dat nodigt uit om te gaan zwemmen in open water. Vanwege de warmte en droogte gaat de kwaliteit van het natuurwater achteruit! Kies daarom voor een locatie die wordt gecontroleerd.

 • Stroomkantpad weer open voor fietsers

  (02-08-2018)

  Deze zomer verbeteren we het fietspad langs de Linde. We zijn begonnen met het Stroomkantpad bij Wolvega (tussen de Steenwijkerweg en Sasbrug). Dit deel is vanaf zaterdag 3 augustus weer open voor fietsers.

 • Beregeningsverbod voor grasland vanwege droogte

  (26-07-2018)

  Door de aanhoudende droogte mogen agrariërs en inwoners van Fryslân vanaf donderdag 26 juli hun grasland niet meer beregenen met water uit sloten, kanalen en meren. Dit is een besluit van Wetterskip Fryslân. Ook mag er geen gebruik worden gemaakt van grondwater. Agrariërs mogen de overige gewassen nog wel tussen 22.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s ochtends beregenen.

 • Burgemeester geeft acht inwoners Nederlanderschap

  (24-07-2018)

  Op dinsdag 24 juli heeft burgemeester André van de Nadort aan acht inwoners het Nederlanderschap uitgereikt. Hier ging een naturalisatieceremonie aan vooraf.

 • Zon, zee, strand… Geef inbrekers geen kans!

  (22-07-2018)

  De zomer is aangebroken en de vakantieperiode komt eraan. Maar let op! Dit is ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ramen open staan. De ideale gelegenheid voor inbrekers om uw huis binnen te sluipen. Dus gaat u met vakantie, neem dan voorzorgsmaatregelen.

 • Rook- en stookverbod in Weststellingwerf

  (20-07-2018)

  Vanwege de aanhoudende droogte geldt er vanaf vandaag een rook- en stookverbod in Weststellingwerf. Burgemeester André van de Nadort volgt hiermee het advies op Veiligheidsregio Fryslân.

 • Website gemeente op zaterdag 21 juli beperkt beschikbaar

  (20-07-2018)

  De gemeente Weststellingwerf krijgt een noodstroomaggregaat. Deze neemt de elektriciteitsvoorziening voor de ICT over wanneer de stroom onverwacht uitvalt.

 • Het blijft droog. Kans op brand neemt toe.

  (19-07-2018)

  Met de aanhoudende warmte neemt de kans op brand toe. We geven u graag wat tips om zorgvuldig om te gaan met vuur, om zo brand in de natuur of rondom huis te voorkomen. In droge periodes, zoals nu, ontstaat brand makkelijk en is moeilijk te blussen.

 • Speelland in een nieuw jasje

  (18-07-2018)

  Op het Nivon-kampeerterrein De Meenthe organiseert Speelland Noordwolde jaarlijks een vakantieweek voor de jeugd uit de Oosthoek van onze gemeente. Speelland Noordwolde draait al 53 jaar volledig op vrijwilligers en is een begrip in de streek. Met behulp van ongeveer 80 vrijwilligers worden kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 ondergedompeld in de natuur, beleven ze nieuwe avonturen en leren elkaar beter kennen.

 • Weststellingwerf in top 3 van op tijd betalende Friese gemeenten

  (17-07-2018)

  De OWO-gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland staan opnieuw in de top 5 van tijdig en snel betalende gemeenten van Friesland. Elk jaar worden gemeenten gevraagd hun gegevens openbaar te maken aan het Ministerie van Economische Zaken via de jaarlijkse Monitor Betaaltermijnen Overheid.

 • Afscheid logopediste Janke de Vries

  (17-07-2018)

  Na 40 jaar neemt Janke de Vries afscheid als preventief logopediste. In september gaat zij met pensioen. Wethouder Roelof Theun Hoen bedankte haar persoonlijk voor haar grote inzet, enthousiasme en betrokkenheid.

 • Nieuw wereldrecord elektrisch laden

  (16-07-2018)

  Vrijdagmiddag kwam vanuit Zuid-Holland een stoet elektrische auto’s naar Home Center in Wolvega om het wereldrecord elektrisch opladen te verbreken. En dat is gelukt, het wereldrecord is verbeterd is met 12 en kwam op totaal 85. Het oude record stond op 63.

 • Fossielvrije vloot vaart langs Driewegsluis

  (12-07-2018)

  Een fossielvrije vloot van tientallen vaartuigen voer donderdag langs de Driewegsluis, op weg naar het Tjeukemeer. In het kader van de Friese Elfwegentocht stond vandaag in het teken van fossielvrij varen.

 • Voorlopige planning aanleg glasvezel bekend

  (10-07-2018)

  Vandaag maakte Kabelnoord de voorlopige planning van de aanleg van glasvezel in Friesland bekend. Weststellingwerf is in 2019 aan de beurt. In het eerste kwartaal van 2019 inventariseert Kabelnoord welke adressen in het buitengebied een glasvezelaansluiting willen. Wanneer 60% van deze adressen meedoet, start de aanleg in Weststellingwerf in het derde kwartaal van 2019.

  Hieronder vindt u het persbericht van Kabelnoord

 • Elfwegentocht 2018, Weststellingwerf doet mee!

  (10-07-2018)

  Friesland staat in het teken van de Elfwegentocht. In de hele provincie reizen we tot en met zaterdag zoveel mogelijk zonder fossiele brandstof. Ook de gemeente Weststellingwerf doet mee.
  Een grote banner van 4.00 bij 5.00 meter laat een aantal duurzame ontwikkelingen in Weststellingwerf zien. De banner staat gedurende de Elfwegentocht op verschillende opvallende plekken in Wolvega.

 • Wethouder Hoen opent 'Hits & Bits' in De Hoeve

  (09-07-2018)

  Voor wat betreft culturele hoogstandjes staat De Hoeve als dorp misschien niet boven aan de ranglijst, maar er kan maar één dorp zijn in Friesland met de status “Cultureel Hoofddorp 2018” en dat is De Hoeve. Het dorp bruist van de activiteiten.

 • Weststellingwerf maait bermen extra

  (06-07-2018)

  Op verschillende plekken in Weststellingwerf worden deze week bermen gemaaid. Normaal gesproken maait gemeente Weststellingwerf haar bermen een keer per jaar, in september.

 • Vernieuwde werf biedt ruimte aan 40 nieuwe medewerkers

  (06-07-2018)

  Donderdag 5 juli opende wethouder Mariska Rikkers de vernieuwde gemeentewerf in Wolvega. De werf is uitgebreid met onder andere een nieuwe loods, instructieruimte en moderne kantine. Samen met medewerker Marcel Ziel verrichtte ze de officiële openingshandeling.

 • Burgemeester opent expositie Culturele Hoofdstad projecten in Weststellingwerf

  (06-07-2018)

  Burgemeester André van de Nadort verrichtte donderdagavond de opening van het Cultureel Hoofdstadproject in Weststellingwerf in de Kijkzaal in Wolvega.

 • Aanleg Zonnepark Wolvega gestart

  (03-07-2018)

  In Wolvega wordt gewerkt aan een zonnepark. Op industrieterrein Uitbreiding Schipsloot is gestart met het bouwen van stellages waarop 13.552 zonnepanelen komen te liggen. Zonnepark Wolvega is het tweede zonnepark in Weststellingwerf. De bouw en installatie van Zonnepark Noordwolde is bijna klaar. Hier start het opwekken van groene energie binnenkort!

 • Afvalbrengstation sluit donderdag 5 juli eerder

  (03-07-2018)

  In verband met een feestelijke opening van de vernieuwde gemeentewerf, is het afvalbrengstation donderdag 5 juli vanaf 15.00 uur gesloten.

  Wij zijn u op vrijdag 6 juli vanaf 08.30 uur graag weer van dienst.

 • Voorbereidingen Dag Herdenken Geweldslachtoffers in volle gang

  (02-07-2018)

  Burgemeester en voorzitter WOW nemen boek in ontvangst

 • Koloniën van Weldadigheid stap dichterbij UNESCO Werelderfgoed

  (30-06-2018)

  De Koloniën van Weldadigheid worden dit jaar geen UNESCO Werelderfgoed. UNESCO erkent de Werelderfgoedwaardigheid van de Koloniën, maar heeft aan Nederland en België gevraagd het nominatiedossier aan te passen en opnieuw in te dienen. Dit is nu precies 200 jaar na de oprichting van de eerste Kolonie in Nederland en 25 jaar na de afschaffing van de wet op de landloperij in België. De Koloniën van Weldadigheid zijn ’s werelds eerste, meest grootschalige en langst functionerende voorbeelden van landbouwkoloniën om armoede te bestrijden. Ze zijn voorlopers van onze verzorgingsstaat. Ruim een miljoen Nederlanders en Belgen hebben voorouders in de Koloniën van Weldadigheid.

 • Weststellingwerf wil welzijnstaken anders organiseren

  (26-06-2018)

  De gemeente Weststellingwerf wil het welzijnswerk anders organiseren, zodat het beter aansluit  bij wat lokaal nodig is. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten de huidige subsidierelatie met Timpaan Welzijn met ingang van 1 juli 2019 te beëindigen.

 • Geen treinen van, naar en via Zwolle van 30 juni t/m 15 juli

  (26-06-2018)

  ProRail werkt de eerste helft van juli aan grote verbeteringen rond station Zwolle. Hierdoor rijden er 16 dagen geen treinen op alle trajecten van, naar en via Zwolle. Het verbeterwerk start zaterdag 30 juni en duurt tot en met zondag 15 juli. Vanaf maandag 16 juli rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

 • Voorlichting na brand

  (22-06-2018)

  Een kleine groep genodigden heeft donderdagavond 21 juni  de brandpreventiebijeenkomst  ‘Voorlichting na brand’ bijgewoond.  De bijeenkomst werd georganiseerd door de brandweer Fryslân en de gemeente naar aanleiding van de woningbrand op 21 mei aan de Hardewijk in Noordwolde.

 • Werkzaamheden Grindweg in Munnekeburen

  (22-06-2018)
 • Nieuwe groep vrijwilligers ontvangen Home-Start certificaat

  (22-06-2018)

  Op 1 september 2017 startte het project Home-Start in Zuidoost-Friesland. Bij Home-Start zetten vrijwilligers zich in om jonge gezinnen te ondersteunen bij de opvoeding. Woensdag 20 juni ontvingen 6 nieuwe vrijwilligers in Wolvega het certificaat voor deelname aan de voorbereidingscursus. Inmiddels zijn er 18 vrijwilligers actief in Oost-, Weststellingwerf en Opsterland. Gezinnen die behoefte hebben aan ondersteuning, kunnen zich hiervoor gratis aanmelden.

 • Burgemeester fietst Nationale Buitenspeeldag open

  (15-06-2018)

  Op woensdag 13 juni heeft burgemeester van de Nadort de Nationale Buitenspeeldag in Wolvega geopend door aan te komen fietsen op een speciale bakfiets, vol met sport- en spelmateriaal. Inwoners uit de Meulepolle organiseren de Buitenspeeldag samen met Timpaan Welzijn en het Buurtsportwerk.

 • Burgemeester opent Kringloopwinkel 'De Veurdele'

  (15-06-2018)

  Burgemeester André van de Nadort opende vrijdagmiddag de Kringloopwinkel ‘De Veurdele’ in Noordwolde. De kringloopwinkel is verhuisd van de Molenstraat naar de Hellingstraat, naast de brandweerkazerne.

  Op 10 april werd de nieuwe locatie in gebruik genomen en waarna de eerste klanten binnenkwamen. Aan de achterkant van het gebouw kunnen goederen worden ingebracht. Ook kunnen door vrijwilligers bruikbare spullen worden opgehaald.

  De openingstijden zijn op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 • Scholieren debatteren over groene speelruimte

  (08-06-2018)

  Veertien leerlingen van het Comprix College hielden donderdagmiddag een politiek debat in de raadzaal in het gemeentehuis in Wolvega. Raadsgriffier Janneke Kampinga wil het functioneren van de gemeenteraad en de politiek meer naar buiten brengen. De deelnemers zijn leerlingen van groep acht uit de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en Opsterland en volgen één dag per week een talentenopleiding. Comprix is de onderwijsorganisatie voor openbaar basisonderwijs in de OWO gemeenten.

 • Inspecties zetten mystery-guests in bij onderzoek naar toegankelijkheid gemeente

  (07-06-2018)

  In 2017 deden de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoek naar de toegankelijkheid van gemeentelijke diensten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Weststellingwerf was één van de vijf onderzochte gemeenten waar ervaringsdeskundigen op pad gingen om te kijken of de toegang laagdrempelig was.

 • Heb je vragen over de opvoeding en de drukte in je gezin?

  (07-06-2018)

  Krijg een steuntje in de rug van Home-Start

  Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Want, is de les van ons programma, als het met de ouders goed gaat, maken de kinderen een goede start in hun leven. Steuntje in de rug nodig? Laat van je horen!
   

 • Vlinderslag en Zuiderpark aangewezen als nieuwe alcoholverbodsgebieden

  (07-06-2018)

  Eind mei heeft het college van burgemeester en wethouders het Aanwijzingsbesluit alcoholverbodsgebieden Weststellingwerf 2018 vastgesteld. Hierin zijn de Vlinderslag, de omgeving  van het Van der Valk hotel en het Zuiderpark in Wolvega als nieuwe gebieden aangewezen waar een alcoholverbod geldt. Sinds 1999 geldt al een alcoholverbod voor de gebieden centrum Wolvega, algemene begraafplaats Wolvega en Wolvega-Zuid, gebied begrensd tussen Lycklamaweg, Drafsportlaan en de spoorlijn in Wolvega, recreatiegebied Spokeplas in Noordwolde en het centrumgebied Noordwolde.  

 • Vijf nieuwe Nederlanders in Weststellingwerf

  (07-06-2018)

  Op 7 juni heeft burgemeester André van de Nadort aan vier nieuwe Nederlanders de bevestiging van de verkrijging van het Nederlanderschap overhandigd. Ook kreeg één nieuwe Nederlander de bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap.

 • Weststellingwerf krijgt als eerste Friese gemeente het landelijke keurmerk Meldcode

  (06-06-2018)

  De gemeente vindt het belangrijk om signalen van kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld in een vroeg stadium te signaleren. Daarvoor wordt een meldcode gebruikt dat houvast biedt bij het zetten van de juiste stappen om het geweld te stoppen. Weststellingwerf kreeg vandaag, als eerste Friese gemeente, het keurmerk Meldcode uitgereikt door de Landelijke Vakgroep Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling (LVAK).

 • Rijbewijs vanaf 26 mei 2018 geschikt voor inloggen met DigiD

  (06-06-2018)

  Vanaf 26 mei zijn rijbewijzen standaard geschikt om in de toekomst in te loggen met DigiD op websites van overheid, zorg en pensioenfondsen.

 • Burgemeester hijst eerste vlag 'Wolvega 800 jaar' in top

  (06-06-2018)

  Wolvega bestaat dit jaar 800 jaar. De oudste bron waarin het dorp wordt genoemd, stamt uit 1218. Burgemeester André van de Nadort nam woensdagochtend de eerste vlag in ontvangst van de organisatie die festiviteiten organiseert rond dit jubileum.

 • Voorlichting na brand op 21 juni in ’t Buurthuus

  (06-06-2018)

  Op donderdagavond 21 juni houden gemeente Weststellingwerf en Brandweer Fryslân een brandpreventiebijeenkomst ‘Voorlichting na brand´. Aanleiding hiervoor is een brand op 21 mei 2018 in een woning aan de Hardewijk in Noordwolde. De bijeenkomst vindt plaats in ´t Buurthuus in Noordwolde.

 • Hulp nodig bij uw papier- en invulwerk? De Papierwinkel helpt!

  (04-06-2018)

  Krijgt u een brief, maar begrijpt u niet wat er staat? Wilt u kwijtschelding aanvragen voor bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen?

 • Algemene commissievergadering van 18 juni vervalt

  (04-06-2018)

  De algemene commissievergadering van 18 juni 2018 komt te vervallen.

 • Portefeuilleverdeling nieuw college

  (01-06-2018)

  Gisteravond zijn de nieuwe wethouders Jack Jongebloed, Roelof Theun Hoen, Hanneke Zonderland en Mariska Rikkers benoemd en beëdigd. Waar gaan zij zich mee bezighouden?

 • Beleidsregels aanpak heling vastgesteld

  (01-06-2018)

  Donderdag 31 mei is de beleidsregel aanpak heling inwerking getreden. In de beleidsregel is te lezen hoe de gemeente de regels over het Digitaal Opkopers Register (DOR) handhaaft. Handelaren in tweedehands goederen in Weststellingwerf zijn verplicht om hun koopwaar te registreren in het DOR.

 • Opening natuurgebied Wolvega en nieuw 'Roodbaardpad'

  (01-06-2018)

  De inrichting van het natuurgebied ten zuiden van Wolvega is klaar. Vrijdag 1 juni openden de samenwerkende partijen al puzzelend het gebied en onthulden de winnaars de naam van het nieuwe wandelpad: het 'Roodbaardpad'. ’s Middags was er nog een open middag voor de mensen uit Wolvega en omgeving.

 • Weststellingwerf heeft nieuw bestuur

  (31-05-2018)

  In een extra raadsvergadering zijn vanavond de nieuwe wethouders, raadsleden en duo-commissieleden benoemd en geïnstalleerd. Daarmee is zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf compleet en start de bestuursperiode 2018-2022.

 • Onderzoek naar mobiele bereikbaarheid Weststellingwerf

  (29-05-2018)

  In de gemeente Weststellingwerf is de mobiele dekking buitenshuis over het algemeen goed. Dat is de conclusie van Agentschap Telecom naar aanleiding van het onderzoek naar mobiele dekking en bereikbaarheid in deze gemeente.

 • Raadsvergadering op 31 mei 2018

  (29-05-2018)

  Donderdagavond 31 mei 2018 bent u van harte welkom bij de extra raadsvergadering. Het wordt een bijzondere vergadering, omdat in deze vergadering de wethouders, nieuwe raadsleden en duo-commissieleden worden geïnstalleerd.

 • Opening Kijkhut voor niet-bestaande vogels van de Rottige Meente

  (25-05-2018)

  Op 27 mei wordt de 'Kijkhut voor de niet-bestaande Vogels van de Rottige Meente' van beeldend kunstenaar O.C. Hooymeijer officieel geopend door Lennart van der Meulen, directeur VPRO, en Frans Kloosterman, wethouder Gemeente Weststellingwerf. De bijeenkomst vindt plaats in Spanga en start om 15.00 uur.

  De ‘Kijkhut voor niet-bestaande vogels van de Rottige Meente’ is onderdeel van het randprogramma van Opera Spanga, in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Natuurpark de Rottige Meente en Opera Spanga staan samen centraal in het thema ´Cultuur & natuur’ van het culturele jaar, mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Weststellingwerf. 

 • Nederlands leer je het snelst op de werkvloer

  (17-04-2018)

  Succesvolle stage nieuwkomer Raghda bij woningcorporatie Accolade

  In oktober 2017 namen 16 nieuwkomers deel aan de VIP-training (Vluchtelingen Investeren In Participeren) in Wolvega. Met een eigen vrijwillige arbeidscoach leerden zij de lokale arbeidsmarkt kennen. Burgemeester Van de Nadort was arbeidscoach voor de 31-jarige Raghda Kaskeen uit Syrië. Zij loopt inmiddels stage bij woningcorporatie Accolade in Heerenveen. We namen een kijkje bij Accolade om te zien hoe het met haar gaat.

 • Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

  (04-04-2018)

  Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in Weststellingwerf. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zette Dienst in Bedrijf daarom zo'n 10 werkgevers die zich enthousiast inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

 • Gemeenteraad Weststellingwerf draagt André van de Nadort voor als nieuwe burgemeester

  (29-05-2017)

  De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt André van de Nadort binnenkort benoemd als eerste burger van Weststellingwerf, als opvolger van de per 1 juli vertrekkende Gerard van Klaveren.