HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Aanleg Zonnepark Wolvega gestart

Aanleg Zonnepark Wolvega gestart (03-07-2018)

Dit item is verlopen op 03-08-2018.
Zonnepark Wolvega in aanbouw

In Wolvega wordt gewerkt aan een zonnepark. Op industrieterrein Uitbreiding Schipsloot is gestart met het bouwen van stellages waarop 13.552 zonnepanelen komen te liggen. Zonnepark Wolvega is het tweede zonnepark in Weststellingwerf. De bouw en installatie van Zonnepark Noordwolde is bijna klaar. Hier start het opwekken van groene energie binnenkort!

Realisatie duurzame energie

“Het Duitse bedrijf Pfalzsolar bouwt beide zonneparken en levert zeer goed werk. Halverwege juli wordt het zonnepark in Noordwolde opgeleverd en in september is de realisatie van Zonnepark Wolvega een feit”, zegt projectleider Peter Dekkinga.

Het opwekken van duurzame energie is één van de speerpunten van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Weststellingwerf. De zonneparken in Noordwolde en Wolvega leveren een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstelling. Wethouder Hanneke Zonderland bekijkt de aanleg van de zonneparken enthousiast. “In Weststellingwerf zien we steeds meer duurzame initiatieven ontstaan. Ideeën en enthousiasme worden gedeeld en kansen worden benut. Met de realisatie van deze zonneparken levert Weststellingwerf een groeiende bijdrage aan een duurzame leefomgeving.”

Naast de bijdrage aan het milieu is ook de sociale duurzaamheid een speerpunt bij de realisatie van de zonneparken. Beide zonneparken wekken straks samen zo’n 7.700 Megawattuur (MWh) op en kunnen daarmee ongeveer 2.100 huishoudens in de gemeente voorzien van groene energie.
 

Deelnemen met ´eigen stukje zon´

Via de bv’s Zonnepark Wolvega/Noordwolde kunnen inwoners deelnemen in de zonneparken. Vanaf € 250,- kunt u investeren in lokale energie. Dit komt overeen met één zonnepaneel. Informatie hierover is te lezen op: ‘Eigen stukje zon’

Meer informatie over de zonneparken vindt u op www.zonneparknoordwolde.nl  en www.zonneparkwolvega.nl.