HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

Aanslag gemeentelijke belastingen 2020 (27-02-2020)

Dit item is verlopen op 27-03-2020.
gemeentelijke belastingen

Op 29 februari 2020 ontvangen inwoners van Weststellingwerf de aanslag gemeentelijke belastingen. Op de aanslag staan de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de onroerendezaakbelasting en afvalstoffenheffing.

Krijgt u post in uw brievenbus of via de berichtenbox van MijnOverheid?  

Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat de aanslag digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U krijgt de aanslag dan niet meer per post.

Let op: staat uw e-mailnotificatie bij MijnOverheid aan? Dan ontvangt u automatisch een e-mail dat er post voor u klaar staat. Staat uw e-mailnotificatie bij MijnOverheid uit, dan merkt u niet dat u post heeft ontvangen. Dat kan vervelende gevolgen krijgen als u later in het jaar een aanmaning ontvangt voor nog niet betaalde belastingen.

Bezwaar maken? Eerst even bellen!

Wilt u bezwaar maken tegen de hoogte van de aanslag of tegen de WOZ-beschikking? Belt u dan eerst met de gemeente via 14 0561. Een telefoontje kan al veel vragen beantwoorden.

Als u daarna toch bezwaar wilt maken, dan kunt u dit het beste zelf doen. Zelf bezwaar maken is gemakkelijk en bespaart veel geld. Wanneer u een bureau inschakelt om u (gratis) te helpen, zijn daar kosten aan verbonden voor ons. Deze kosten komen indirect weer bij u terecht, omdat wij ze verwerken in het tarief voor de onroerende zaakbelasting. De bureaus claimen namelijk voor elk terecht bezwaar een kostenvergoeding tussen de €700 en €1000. Maak dus gewoon zelf bezwaar, wij nemen uw bezwaar serieus!

Meer informatie?

Bij de aanslag zit een bijsluiter met informatie over bezwaar maken, kwijtschelding aanvragen en betalen. U kunt ook betalen via automatische incasso. Het bedrag wordt verdeeld in 10 termijnen, zodat u gespreid kunt betalen. U regelt dit heel gemakkelijk via mijn.Weststellingwerf.nl. Hier kunt u ook uw aanslag inzien en uw WOZ-taxatieverslag bekijken. Meer informatie over de gemeentelijke belastingen vind u op onze website.