HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Actuele cijfers coronavirus

Actuele cijfers coronavirus (04-06-2020)

Dit item is verlopen op 30-06-2020.
liveblog coronavirus

Wat is het verloop van het coronavirus?

De Rijksoverheid heeft een dashboard gelanceerd. Hier vind je de landelijke en regionale cijfers over het aantal positief geteste mensen en het aantal mensen dat is opgenomen in een ziekenhuis. Ook zijn er cijfers over hoe het nu gaat in de verpleeghuizen. Samen laten de cijfers zien hoe het staat met de verspreiding van het coronavirus in Nederland.

Bekijk dashboard

Het dashboard geeft nog niet de cijfers per gemeente. De actuele situatie in Weststellingwerf is:

  • Aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten: 3
  • Geregistreerde besmettingen: 28
  • Geregistreerde overledenen: 4

Volgens het RIVM geeft het aantal ziekenhuisopnames het beste de stand van zaken weer. De coronakaart van Nederland toont het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Omdat Weststellingwerf 26.000 inwoners heeft, wordt één gemelde patiënt weergegeven als 3,85.

Op dit moment wordt zorgpersoneel getest en personen die een medische behandeling moeten ondergaan en mensen met een contactberoep. Sinds 18 mei 2020 is het testbeleid uitgebreid voor mantelzorgers, vrijwilligers in de palliatieve zorg en mensen met een PGB persoonsgebonden budget  (Persoons Gebonden Budget). Vanaf juni 2020 is het mogelijk om iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus te testen. Als uit de test blijkt dat je besmet bent met het nieuwe coronavirus, dan volgt intensief bronnen- en contactonderzoek door GGD Fryslân.