HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Afspraken over beveiliging Lindefestival

Afspraken over beveiliging Lindefestival (13-09-2018)

Dit item is verlopen op 13-10-2018.

Komend weekend zijn er mogelijk geen politieagenten op straat. Dat heeft te maken met de acties van de vakbonden voor een betere cao. Om te zorgen voor voldoende beveiliging op het Lindefestival in Wolvega komend weekend, heeft de organisatie van het Lindefestival gisteren samen met politie en gemeente overleg gehad.

Burgemeester Van de Nadort begrijpt de politieacties en vindt het jammer dat er nog geen akkoord ligt. Maar het Lindefestival is een jarenlange traditie die hij graag ook dit jaar door wil laten gaan. Dat kan alleen op een verantwoorde manier. Daarom is met organisatie en politie een plan opgesteld voor wanneer de politieacties doorgaan.

De veiligheid van het festivalterrein blijft de verantwoordelijkheid van de organisatie, in dit geval de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega en de horeca. De gemeente zorgt aanvullend voor extra beveiligers in het gebied rond het festivalterrein. Met deze maatregelen kan het Lindefestival doorgaan ondanks de politieacties.

Als de acties doorgaan, zijn er komend weekend geen politieagenten op straat, maar wel op het politiebureau. En bij nood grijpt de politie direct in. U belt dus net als anders het alarmnummer 112 als er spoed geboden is. De medewerkers in de meldkamer beoordelen of het een noodsituatie is en directe actie nodig is. Ook telefoon 0900-8844 kan gewoon gebeld worden voor zaken die niet spoedeisend zijn. Deze zaken worden in principe later alsnog behandeld.