HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Beleef het op de open dag van de gemeente!

Beleef het op de open dag van de gemeente! (13-05-2019)

Dit item is verlopen op 13-06-2019.
Open dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei legt gemeente Weststellingwerf de rode loper uit. Op deze open dag is er van 13.00 – 17.00 uur van alles te beleven. In en rond het gemeentehuis in Wolvega zijn activiteiten voor jong en oud. Alle inwoners zijn van harte welkom!

Waarom een open dag?

Burgemeester en wethouders vinden persoonlijk contact met inwoners belangrijk. Op de open dag kan dit volop, het is een nieuw contactmoment met inwoners. En past bij de wens om met de samenleving Weststellingwerf te besturen. Door zelf open en transparant te zijn over wat we doen, weten inwoners waarvoor ze bij de gemeente terecht kunnen. Wij horen graag wat er bij inwoners leeft. We vragen actief naar hun mening of ideeën. Bezoekers mogen zelf het hele gemeentehuis door, op elke verdieping is wat te doen. Sportief, interactief, creatief of informatief, voor ieder wat wils!

Officiele opening Griffioenpark 3

Makkelijker met elkaar in contact komen, daar is Griffioenpark 3 een mooi resultaat van. Vanaf 1 mei is Griffioenpark 3 de nieuwe plek waar inwoners binnen kunnen lopen met vragen over opvoeding, zorg en ondersteuning, geldzaken en werk. Het gebiedsteam Wolvega en Dienst in Bedrijf staan voor de inwoners klaar. Op de open dag om 14.00 uur wordt Griffioenpark 3 feestelijk geopend door wethouder Hanneke Zonderland. Griffioenpark 3 is naast het gemeentehuis.

Wat is er allemaal te beleven?

Alle activiteiten op de open dag zijn in en rondom het gemeentehuis en in Griffioenpark 3. Alle andere locaties van de gemeente komen hier naartoe. Kom dus ook alles te weten over de gemeentewerf, de zwembaden en het gebiedsteam Noordwolde. Ook de gemeenteraad is erbij. De medewerkers hebben een verrassend programma voorbereid en ontvangen inwoners met enthousiasme. Wees welkom!

Kinderen:

Voor kinderen wordt de open dag echte een belevenis. Ze kunnen trouwen met hun vriendje, vriendinnetje, papa of mama. Of een brand blussen, op de foto met de ambstketen van de burgemeester of een eigen gezonde wrap maken. Met de speurtocht mogen ze op hun eigen houtje het gemeentehuis door, waarmee ze uiteraard een prijs verdienen.

Volwassenen:

Ook voor volwassenen is er van alles te doen. Kom speeddaten met burgemeester en wethouders, neem een kijkje op het dakterras, ervaar met een ouderdomspak hoe het voelt om 30 jaar ouder te zijn. Geef jouw goede idee voor je dorp door, rijd een rondje in de elektrische pick-up of bekijk in de archieven van wie je afstamt. Test je ogen en reactievermogen of ervaar met een VR-bril wat jij doet bij brand. Neem je cv mee als je bij de gemeente wil werken. Ook kan je een echte Weststellingwerfse wimpel kopen voor in de vlaggenmast.

Kijk voor alle informatie en activititeiten op weststellingwerf.nl/opendag.

Burgemeester Van de Nadort hijst de wimpel-Lenus van der Broek

Weststellingwerfse wimpel-Lenus van der Broek

(Foto: Lenus van der Broek)