HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Beleidsregels aanpak heling vastgesteld

Beleidsregels aanpak heling vastgesteld (01-06-2018)

Dit item is verlopen op 01-07-2018.

Donderdag 31 mei is de beleidsregel aanpak heling inwerking getreden. In de beleidsregel is te lezen hoe de gemeente de regels over het Digitaal Opkopers Register (DOR) handhaaft. Handelaren in tweedehands goederen in Weststellingwerf zijn verplicht om hun koopwaar te registreren in het DOR.

De beleidsregel met handhavingsmatrix laat handelaren zien wat de consequenties kunnen zijn als men zich niet aan wet- en regelgeving houdt. Hier leest u de beleidsregel. 

Officiƫle waarschuwing

Afgelopen maart hebben de toezichthouder en wijkagent al diverse handelaren gecontroleerd of zij zijn aangesloten bij en gebruikmaken van het DOR. De handelaren die nog geen gebruik maakten van het DOR hebben toen een mondelinge waarschuwing gekregen. Met de inwerkingtreding van de beleidsregel volgt nu bij een overtreding een officiƫle waarschuwing. Bij meerdere overtredingen kan een winkel zelfs voor een maand gesloten worden. Na de zomervakantie volgen nieuwe controles.

Aanpak woninginbraken en heling tegengaan

Het DOR is onderdeel van een bredere aanpak van woninginbraken en gaat heling tegen. Handelaren in tweedehands goederen in Weststellingwerf zijn verplicht om hun koopwaar te registreren in het DOR. Meer informatie over het DOR leest u hier.