HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Beschut werk voor meer organisaties toegankelijk in Weststellingwerf

Beschut werk voor meer organisaties toegankelijk in Weststellingwerf (03-07-2020)

Dit item is verlopen op 03-08-2020.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Weststellingwerf samen met verschillende organisaties het beschut werk in een nieuwe jas gestoken. In een zogeheten ''Open House'' methode is er voor organisaties de mogelijkheid deel te nemen aan ons inkoop re-integratie contract. Daardoor hebben inwoners meer keus en dus kans op een passende werkplek.

Wat is beschut werk?

Sommige inwoners hebben een arbeidsbeperking. Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak begeleiding en aanpassingen nodig om te kunnen deelnemen op de arbeidsmarkt. Inwoners kunnen bij het UWV, of bij de gemeente, een advies beschut werk krijgen. Dit betekent dat deze inwoner kan werken, maar alleen onder beschutte en aangepaste werkomstandigheden. 

Waarom is er nu beschut werk voor meer organisaties?
Inwoners met een beschut werk advies hadden weinig keus voor een passende werkplek. Door een ''Open House'' constructie is het aanbod voor onze inwoners met een advies beschut werk breder en toegankelijker geworden.

Wie bieden dit nu aan?

Voorheen voerde Caparis het grootste deel van de taken beschut werk uit voor de gemeente Weststellingwerf.  Vanaf 1 juli 2020 kunnen we met trots vertellen dat er verschillende organisaties als nieuwe contractpartners voor beschut werk aangesloten zijn. 
Dit zijn: 
- Aalsum en Nieuwland
- Buro Ecolan
- IederZijnWerk
- NoordWest Groep N.V.
- Stam B.V.
- Stichting Ambacht Noordwolde

Hoe meldt een nieuwe organisatie zich aan?

Ieder kwartaal kunnen nieuwe organisaties zich aanmelden bij de gemeente Wesstellingwerf als beschut werk locatie. Organisaties die informatie wensen of zich aan willen melden kunnen contact opnemen met de gemeente, afdeling Sociaal Domein, contractmanagement re-integratie.