HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Bestelauto’s niet meer welkom op afvalbrengstation in Wolvega

Bestelauto’s niet meer welkom op afvalbrengstation in Wolvega (25-01-2021)

Dit item is verlopen op 25-02-2021.
Griffioen

Gemeente Weststellingwerf accepteert geen bedrijfsafval op het afvalbrengstation in Wolvega. Toch wordt er nog veel bedrijfsafval gebracht. Dit gebeurt vaak met een bestelauto. Daarom zijn bestelauto’s (auto’s tot een maximaal totaalgewicht van 3500 kg met een grijs kenteken) vanaf 1 februari niet meer welkom op het afvalbrengstation. Voor inwoners die alleen een bestelauto hebben, geldt een uitzondering onder bepaalde voorwaarden.

Inwoners die alleen een bestelauto hebben, moeten het brengen van huishoudelijk afval met de bestelauto minimaal één werkdag van tevoren via de website van de gemeente aanmelden. Als dit niet lukt, kunnen ze telefonisch contact opnemen met de gemeente. Per afvalpas mag er jaarlijks 6 keer van deze mogelijkheid gebruik worden gemaakt. De gemeente verwacht hiermee bedrijfsafval op het afvalbrengstation tegen te gaan.

Bedrijven zelf verantwoordelijk voor afvoeren en kosten bedrijfsafval

Inwoners van Weststellingwerf betalen via de afvalstoffenheffing voor de inzameling en verwerking van het huishoudelijk afval, niet voor bedrijfsafval. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing en mogen hun afval daarom niet bij het afvalbrengstation brengen. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun bedrijfsafval en de kosten daarvan. Zij kunnen dit door een afvalverwerkingsbedrijf laten doen.

Klik hier voor meer informatie over het brengen van huishoudelijk afval met een bestelauto.