HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Beweegteam Weststellingwerf helpt mensen met de oproep van minister De Jonge

Beweegteam Weststellingwerf helpt mensen met de oproep van minister De Jonge (20-11-2020)

Dit item is verlopen op 20-12-2020.
Beweegteam

Dinsdag 17 november zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Welzijn en Sport tijdens de persconferentie letterlijk: “We kunnen ook zelf wat doen. Gezond leven dat maak je weerstand beter en van bewegen voel je je ook beter. Een half uurtje wandelen, zelfs dat kan al een groot verschil maken voor onze gezondheid.“ En dat doen de cursisten van de Nationale Diabetes Wandelchallenge die het afgelopen halfjaar een wandelcursus gevolgd hebben bij het Beweegteam. Op zaterdag 14 november Wereld diabetes dag, was de finale in Noordwolde.

Tijdens de 20 weken durende cursus, kwamen de cursisten 1x per week samen om een wandeltraining te volgen en wandeladviezen te krijgen. Daarnaast werden zij gestimuleerd om ook zelf nog 1 of 2x per week naar buiten te gaan om te wandelen. Vorige week zaterdag was de finale waarbij zij met hun gezinsleden of in groepjes van 2 een uitgezette wandeltocht in Noordwolde volbrachten. Een mooie prestatie, met veel onderliggend resultaat.

Doelen

De cursisten mochten vooraf aan de cursus hun eigen doel stellen. Sommige vonden het behoud van conditie belangrijk, anderen het in de hand houden van hun diabetes, weer anderen snakte in deze tijd naar gezelligheid. Bij elk doel zijn er wel stappen gemaakt. En… bij elke cursist zijn er resultaten te zien.
Gewoon doen!

Een aantal tips van de cursisten: 
“Doe in ieder geval wat je al kunt, al is het maar 5 minuten”
“Doorbreek iets voor jezelf”
“Als je gaat zal je zien dat het positieve dingen brengt”
“Neem een vriendin mee, dan is fijn, samen stimuleert het toch”
“Gewoon doen!”

Het Beweegteam Weststellingwerf helpt jou op weg

Hulp nodig? Neem dan contact op met Rosé Buskermolen van het Beweegteam Weststellingwerf: Email: rose@sportfryslan.nl Mob: 06 1292 0184