HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Bladeren in de bladkorf. Overig tuinafval gratis naar de werf.

Bladeren in de bladkorf. Overig tuinafval gratis naar de werf. (22-10-2019)

Dit item is verlopen op 22-12-2019.
Bladkorven voor bladeren van gemeentelijke bomen.

Op verschillende plekken in de gemeente staan weer bladkorven. De gemeente Weststellingwerf zamelt op deze manier de bladeren in die van gemeentelijke bomen vallen. Omwonenden mogen de bladeren daar in doen. De gemeente voert het blad af naar een bedrijf dat het gebruikt als bodemverbeteraar.

Voor een goede bodemverbeteraar is het belangrijk dat er alléén bladeren in de bladkorven komen. Dus geen overig (tuin-/groen)afval. Al het overige tuinafval kunt u gratis inleveren op de gemeentewerf in Wolvega. De voorwaarden van het gebruik van de korf vindt u ook op de bladkorf.

Op sommige plekken wordt er toch ander groenafval in gegooid. Blijft dat gebeuren, dan halen wij de bladkorf weg.

Waar staan de bladkorven?

De bladkorven staan op plekken waar meerdere grote gemeentelijke bomen bij elkaar staan en waar meerdere mensen omheen wonen. Medewerkers van de gemeente legen de korven regelmatig. De bladkorven blijven staan tot ongeveer half december, wanneer al het blad van de bomen is.

Meer informatie over bladkorven kunt u hier vinden. 

Bladkorven verkeerd gebruik

Een voorbeeld van groenafval dat niet in de bladkorf thuishoort. Voor een goede verwerking is het alleen toegestaan om bladeren in de bladkorven te gooien. 

Bladkorven voor blad van gemeentelijke bomen

Verspreid door de gemeente staan ruim zestig bladkorven voor bladeren van gemeentelijke bomen. Omwonenden kunnen het blad hierin doen.