HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Boek over 30 jaar Opera Spanga

Boek over 30 jaar Opera Spanga (12-07-2019)

Dit item is verlopen op 12-08-2019.
Generale repetitie Opera Spanga

Opera Spanga viert het 30-jarig bestaan met Pagliacci van Leoncavallo en Il Tabarro van Puccini. Beide opera’s gaan over vrouwelijke ontrouw met veel verrassingen. De vrouwen worden niet gedreven door lust, maar door de dringende behoefte zichzelf opnieuw uit te vinden. De voorstelling wordt gespeeld in een halfopen tent in Spanga en is te zien van 25 juli t/m 10 augustus.

Pagliacci en Il Tabarro worden na elkaar gespeeld en duren allebei ongeveer een uur. Tussendoor is er een pauze.

Natuur en cultuur

Opera Spanga combineert natuur en cultuur. De voorstellingen spelen in een halfopen tent in een Fries weiland. De natuurlijke omgeving, in combinatie met een gewaagde regie, opmerkelijke decors, tot de verbeelding sprekende belichting en verrassende kostuums, zorgen ervoor dat deze thrillerachtige opera’s een onvergetelijke indruk maken. De regie is in handen van Corina van Eijk en Tjalling Wijnstra heeft de muzikale leiding.

Boek ’30 jaar Opera Spanga’

In opdracht van de gemeente Weststellingwerf maakt Opera Spanga een boek over '30 jaar Opera Spanga'. Journalist Kasper Jansen (opiniekrant Argus, voorheen operarecensent NRC Handelsblad) schrijft over de achtergronden bij de voorstellingen die de afgelopen 30 jaar door Corina van Eijk, artistiek leider, zijn gerealiseerd. Het eerste exemplaar van het boek wordt op donderdag 25 juli uitgereikt door burgemeester van de gemeente Weststellingwerf André van de Nadort aan Edwin Rutten. Ook wethouder Roelof Theun Hoen is als portefeuillehouder Kunst en Cultuur trots op Opera Spanga in Weststellingwerf. “Elke zomer strijkt de top van de Nederlandse operawereld neer in de weilanden van Spanga, beter bekend als het Verona van Weststellingwerf. Op eigenzinnige wijze weet artistiek leider Corina van Eijk met haar opera's iets toe te voegen aan het Friese cultuurlandschap. En met duizenden bezoekers per jaar levert opera Spanga een belangrijk aandeel aan de landelijke en zelfs internationale bekendheid van de Rottige Meente Weststellingwerf."

Het boek is voor € 15,- te koop bij de voorstellingen of te bestellen via de website van Opera Spanga.

Meer informatie en bestellen van kaarten: www.operaspanga.nl.

Generale repetitie Opera Spanga

Generale repetitie Opera Spanga

(Foto's: Lenus van der Broek)