HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Brief van de burgemeester aan kinderen

Brief van de burgemeester aan kinderen (25-03-2020)

Dit item is verlopen op 30-04-2020.
Brief van de burgemeester aan kinderen

Wees een held

Jij weet vast al veel over het coronavirus. Want dat is toch de reden dat jij niet naar school kunt. En je even niet op bezoek kunt bij opa en oma. De minister-president vertelde in zijn toespraak dat we in Nederland bijna allemaal het coronavirus gaan krijgen. Vooral mensen die ouder zijn dan 70 kunnen erg ziek worden. Als jij het virus krijgt, ben je waarschijnlijk alleen maar verkouden.

In de ziekenhuizen zijn dokters en verpleegkundigen heel druk met het helpen van hele zieke mensen met van het coronavirus. Deze mensen hebben veel verzorging nodig. De dokters en verpleegkundigen lopen door hun werk zelf ook risico om ziek te worden. Ook maken ze mee dat sommige zieke mensen sterven. Toch gaan ze door en doen ze wat ze kunnen. Zij zijn echte helden!

Het lastige is dat het coronavirus heel besmettelijk is. Zelfs zonder dat je het weet, kun je het virus aan iemand doorgeven. We willen in Nederland voorkomen dat teveel ernstig zieke mensen tegelijk naar het ziekenhuis moeten. Want de ziekenhuizen en dokters kunnen niet iedereen tegelijk helpen. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt en zoveel mogelijk thuis blijft.

Jij kunt ook een held zijn. Hoe doe je dit? Hou je aan de regels. Hou afstand, ook bij het buiten spelen. En was je handen als je weer thuiskomt. Blijf binnen wanneer je keelpijn hebt, moet hoesten, niezen of koorts hebt. Voor het stoppen van het coronavirus hebben wij jou nodig! Je kunt ook een held zijn voor andere mensen. Want voor zieken en oudere mensen die thuis moeten blijven, zijn deze weken best wel saai. Heb jij een idee hoe je deze mensen kunt helpen of verrassen? Denk aan boodschappen doen, maar bijvoorbeeld ook aan een leuke kaart of tekening of …

Ik weet zeker dat jij ook een held bent. En lukt dat even niet, omdat al het nieuws je bang maakt? Dat geeft niets, want zelfs de beste helden hebben helpers. Praat erover met je ouders, je meester of juf of iemand anders die je vertrouwt. En vertel ook waarom je je zo voelt. Dat helpt echt!

Samen houden we de moed erin en kunnen we deze crisis aan!!

Groeten van de burgemeester,
André van de Nadort