HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Brief van de burgemeester

Brief van de burgemeester (28-04-2020)

Dit item is verlopen op 01-06-2020.
brief burgemeester coronacrisis

Beste inwoners van Weststellingwerf,

Koningsdag was dit jaar anders dan anders. Geen Koningsspelen, vrijmarkten en concerten in de open lucht. Alleen de vlag hing uit en we toostten thuis op de verjaardag van de Koning. Ook de herdenkingen en vieringen van 4 en 5 mei zijn aangepast. En toch zie ik veel saamhorigheid in onze gemeente.

Noodzaak

Weststellingwervers leven de maatregelen van het kabinet goed na. Ik denk dat we allemaal de noodzaak ervan begrijpen! Tot nu toe zijn er weinig incidenten. Al wekenlang werken we thuis, houden we anderhalve meter afstand, hebben we weinig sociale contacten en zijn veel leuke dingen niet mogelijk. Cafés en restaurants, musea, schouwburgen en bioscopen, alles is gesloten.

Klein beetje ruimte

De aanpak heeft succes. Het gaat langzaam de goede kant op met de bestrijding van het coronavirus. Omdat we ons aan de maatregelen houden, kan het kabinet kleine stapjes zetten. Er komt een klein beetje ruimte. Vanaf 11 mei mogen het (speciaal) basisonderwijs en de kinderdagopvang (deels) weer open. En de kinderen kunnen vanaf 29 april weer buiten sporten.

Houd moed en houd vol

Veel andere maatregelen zijn verlengd. Voorlopig komt ons leven van voor de corona-uitbraak niet terug. Dit vraagt veel van jou en mij, van ondernemers, mantelzorgers, zorgmedewerkers, jongeren en ouderen. Juist daarom vraag ik je: houd moed en houd vol. Door ons verantwoordelijk te blijven gedragen, kunnen we de positieve ontwikkeling van nu voortzetten.

Mooie dingen

Het is belangrijk dat we in deze moeilijke tijd oog hebben voor de mooie dingen die er zijn en die ontstaan. Want ook al veroorzaakt de anderhalve meter fysiek afstand, ik zie ook creatieve manieren waarop de sociale afstand wordt verkleind. Ik zie dat buren en dorpsgenoten elkaar de helpende hand toesteken. En elkaar bemoedigen.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. En alleen samen komen we door deze moeilijke periode. Ik wens u veel sterkte en gezondheid toe.

André van de Nadort,
Burgemeester van Weststellingwerf.