HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Burgemeester neemt uniek fotoboek over Weststellingwerf in ontvangst

Burgemeester neemt uniek fotoboek over Weststellingwerf in ontvangst (29-11-2019)

Dit item is verlopen op 29-12-2019.

Burgemeester André van de Nadort nam vrijdagochtend het fotoboek ‘Weststellingwerf op z’n mooist’ in ontvangst. Dit fotoboek bevat 100 foto’s die natuurfotograaf Philip Friskorn uit Oldemarkt maakte in Weststellingwerf. Hij maakte de foto’s tijdens zijn rondzwervingen door alle dertig kernen in de gemeente. Hilda Knol uit Steenwijk schreef teksten bij alle 100 foto´s.
 

Burgemeester Van de Nadort is blij verrast met het fotoboekje. Het laat volgens hem aan zowel inwoners als bezoekers zien wat voor verrassingen Weststellingwerf in huis heeft. 

De ondertitel van het fotoboek luidt: Van Lindevallei tot Huize Lindenoord. In het boek staan namelijk volop gemeentelijke en rijksmonumenten, maar ook uitstapjes naar de natuurgebieden in de gemeente. Station Wolvega, de Scheenesluis in Nijetrijne en de Pieter Stuyvesantkerk in Peperga zijn daar enkele voorbeelden van. Op de cover prijkt molen Windlust in Noordwolde, evenals de grote vuurvlinder en de otter. 

Friskorn maakte in het verleden tal van andere fotoboeken. ‘Weststellingwerf op z’n mooist’ is de derde in een reeks, waarin ook ‘Op Ontdekkingstocht door Steenwijkerland’ verscheen. Het boekje ligt vanaf vandaag ook bij The Readshop Zwikstra in Wolvega.

Burgemeester neemt fotoboekje Weststellingwerf in ontvangst

Philip Friskorn (links) bladert met burgemeester Van de Nadort door het fotoboek. Rechts kijkt tekstschrijfster Hilda Knol toe.