HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Burgemeester sluit café in Noordwolde

Burgemeester sluit café in Noordwolde (02-08-2019)

Dit item is verlopen op 02-09-2019.

De gemeente Weststellingwerf sluit vrijdag 2 augustus het café De Olde Voart in Noordwolde voor één maand. Reden voor de sluiting zijn meerdere overtredingen op het gebied van de Drank- en Horecawet, de Algemene plaatselijke verordening (Apv) en verstoringen van de openbare orde en veiligheid.

Overtredingen

Café De Olde Voart beging de laatste maanden meerdere overtredingen van de Drank-en Horecawet en Apv. Zo ontbrak de vergunning in het café, was de leidinggevende van het café niet aanwezig en werd het sluitingsuur overtreden. Ook werd de openbare orde en veiligheid verstoort, zoals geluidsoverlast.  

Sluiting

De uitbater van het café kreeg van de burgemeester voor de overtredingen meerdere waarschuwingen. De gemeente volgde hiermee het beleid dat is vastgesteld in het Handhavingsarrangement Bijzondere Wetten Weststellingwerf. Met deze stappen hoopte de burgemeester dat het café de ernst van de overtredingen in zou zien. Helaas gingen de overtredingen en overlast door. Door de optelsom van overtredingen en overlast besloot de burgemeester het pand voor een maand te sluiten, van 2 augustus tot 2 september.

Vervolg

Het café mag na een maand weer open en blijft onder de aandacht van de gemeente.