HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  College maakt kennis met dorpsbesturen

College maakt kennis met dorpsbesturen (05-10-2018)

Dit item is verlopen op 05-11-2018.
Wethouder Zonderland stelt zich voor

Het college van burgemeester en wethouders en nieuwe gemeenteraadsleden maakte woensdagavond kennis met de leden van de Vereniging Kleine Dorpen (VKD) Weststellingwerf en de lokale Plaatselijk Belangverenigingen.

Dorpshuis De Tille in Boijl zat deze avond vol. VKD-voorzitter Eddy Lania opende de avond, waarna wethouder Jack Jongebloed het collegeprogramma 2018-2022 toelichtte. Het nieuwe college richt zich op samenwerking met de gemeenteraad en gemeenschap van Weststellingwerf. Het volledige collegeprogramma is hier te lezen.

Alle vier de wethouders stelden zich vervolgens voor en vertelden over de speerpunten in het collegeprogramma. Nieuw is dat alle wethouders zogenoemde gebiedswethouders worden, waarbij elke wethouder eerste betrokkene is voor bepaalde dorpen.

Raadsgriffier Janneke Kampinga en raadslid Ed de Vries, tevens voorzitter van de werkgroep Bestuurlijke Vernieuwing, gaven uitleg over de mogelijkheden om als inwoner of bestuur van een vereniging, invloed uit te oefenen op de besluitvorming in de gemeenteraad.

College maakt kennis met dorpen

Wethouder Hanneke Zonderland stelt zich voor aan de aanwezigen. Rechts staan de wethouders Roelof Theun Hoen, Mariska Rikkers en Jack Jongebloed. (Foto: Lenus van der Broek)