HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  College maakt kennis met gedeputeerde Sander de Rouwe

College maakt kennis met gedeputeerde Sander de Rouwe (14-12-2018)

Dit item is verlopen op 14-01-2019.

Burgemeester en wethouders (B&W) van Weststellingwerf ontvingen vrijdagochtend gedeputeerde Sander de Rouwe van Provincie Fryslân voor een kennismaking. De onderwerpen ´retail´ en ´Bestemming Noordwolde´ stonden centraal. De gedeputeerde werd bijgepraat over lopende projecten, zoals het aantrekkelijk houden van het winkelgebied in Wolvega. In het project ´Bestemming Noordwolde´ is Provincie Fryslân een belangrijke partner.

Het college van B&W heeft goed contact met de provincie. Een relatie die belangrijk is voor de opdrachten waar we als gemeente, deels samen met de provincie, voor staan.

Aantrekkelijk winkelgebied

De gemeente en ondernemers staan voor de uitdaging om Wolvega aantrekkelijk te houden voor het winkelend publiek. De ontwikkeling naar belevingswinkelen heeft gevolgen voor het aanbod aan winkels in het centrum. Samen met onze ondernemers werken wij samen aan een krachtig en compact winkelcentrum.

Bestemming Noordwolde

In ‘Bestemming Noordwolde’ werkt de gemeente samen met de provincie aan het versterken van de sociale en fysieke leefbaarheid. De afgelopen jaren lag de nadruk op de fysieke leefomgeving. In de komende jaren ligt de nadruk op de sociale leefomgeving.

Gedeputeerde De Rouwe met het college van Weststellingwerf

Gedeputeerde Sander de Rouwe te midden van het college van B&W, met van links naar rechts wethouder Roelof Theun Hoen, wethouder Jack Jongebloed, burgemeester André van de Nadort, gedeputeerde Sander de Rouwe, wethouder Hanneke Zonderland en wethouder Mariska Rikkers.