HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  College van B&W doet mee met vrijwilligersactie NLdoet

College van B&W doet mee met vrijwilligersactie NLdoet (31-05-2021)

Burgemeester André van de Nadort is aan het klussen bij het archiefgebouw in Oldetrijne

Afgelopen weekend was het weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Overal in het land werden vrijwilligersactiviteiten georganiseerd. Ook in de gemeente Weststellingwerf werden er leuke klussen aangeboden.

Burgemeester André van de Nadort en de wethouders Hanneke Zonderland, Mariska Rikkers-Oosterkamp en Roelof Theun Hoen deden ook mee met vrijwilligersactiviteiten in de gemeente. Zij staken afgelopen weekend letterlijk de handen uit de mouwen.

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Op vrijdag hielp burgemeester André van de Nadort bij het archiefgebouw in Oldetrijne. Met een klein groepje knapten ze het archiefgebouw op door alles te sauzen, schilderen en schoon te maken. André van de Nadort: “Het is mooi als mensen iets voor elkaar kunnen betekenen. En voor jezelf is het fijn om contact te hebben met anderen en dat voelt goed. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zonder vrijwilligers missen verzorgingshuizen bijvoorbeeld koffiedames of heeft het wijkbestuur geen penningmeester. En geen sport-, muziek of dorpsvereniging kan functioneren zonder bestuur.”

Schoonmaken, schilderen en snoeien op zaterdag

Wethouders Hanneke Zonderland, Mariska Rikkers-Oosterkamp en Roelof Theun Hoen gingen op zaterdag als vrijwilliger aan de slag.

Wethouder Hanneke Zonderland hielp mee in het dorpshuis van Ter Idzard. Het dorpshuis en de speeltoestellen kregen een schoonmaakbeurt. Ook schilderden ze de nieuwe berging en werd de tuin aangepakt.

Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp ging naar Korfbalvereniging SCO in Oldeholtpade. Samen met vrijwilligers maakten ze binnen en buiten schoon.

De reddingsbrigade in Langelille kreeg hulp van wethouder Roelof Theun Hoen. Met een aantal vrijwilligers knapten ze het clubhuis en de schutting op. Buiten werd het groen weggesnoeid. Ook zorgden ze ervoor dat al het materiaal schoon en klaar voor gebruik is.

Ga zelf als vrijwilliger aan de slag

Vrijwilligers zijn van groot belang in de gemeente. Het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf is er om vrijwilligers en hulpvragen bij elkaar te brengen. Vrijwilligers, inwoners en organisaties kunnen zich bij het Vrijwilligerspunt aanmelden als ze hulp nodig hebben of hulp willen bieden.

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Werken met ouderen, kinderen of dieren. Iets creatiefs of actiefs. Er is veel mogelijk. Meer informatie vind je op www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl.