HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Commissaris van de Koning bezoekt Weststellingwerf

Commissaris van de Koning bezoekt Weststellingwerf (24-09-2020)

Dit item is verlopen op 24-10-2020.
commissaris van de koning op bezoek in weststellingwerf

Commissaris der Koning van de provincie Friesland, de heer Brok, bracht donderdagmiddag een werkbezoek aan de gemeente Weststellingwerf. Het officiële bezoek vond plaats in de Westhoek van de gemeente. De commissaris ondervond hoe veelzijdig en ambitieus de gemeente is en ging in gesprek over belangrijke onderwerpen die op dit moment in de gemeente spelen.

De Commissaris kwam samen met burgemeester André van de Nadort aan met het Statenjacht bij de Driewegsluis in Nijetrijne. De Driewegsluis is een unieke locatie: het is het begin van Friesland, de cultuurhistorische vaarroute de Turfroute komt hier langs, en toerisme en vaarrecreatie komen hier mooi samen. Een bijzondere plek om het bezoek aan Weststellingwerf te beginnen.

Na een feestelijk en coronaproof onthaal, ging het college van burgemeester en wethouders met de Commissaris van de Koning in gesprek over actuele onderwerpen, zoals het project Driewegsluis, de veenweideopgave en Beekdal Linde.

Fietsend langs ondernemers uit de Westhoek

Fietsend langs het riviertje de Scheene bezocht de Commissaris een aantal ondernemers. De eerste stop was bij molen De Rietvink. Het echtpaar David en Tanja Goede, eigenaren van deze monumentale molen, vertelden enthousiast over de toekomstplannen en lieten zien dat de molen nog steeds doet waar hij voor gemaakt is.

De delegatie verplaatste zich vervolgens naar het oude café “De Laatste Stuiver”, die tegenover de molen ligt. De eigenaren Kees en Yvonne Smit gaven een rondleiding door dit prachtige, in oude stijl gerenoveerde pand, dat nu gebruikt wordt Bed & Breakfast.

De fietstocht van de Commissaris en het college van B&W eindigde bij Streekwinkel ’t Verst in Munnekeburen. Willem en Titia van der Linde van de Streekwinkel verkopen verse streekproducten ‘uit de muur’.

De tour door de Groote Veenpolder ging daarna verder in de bus. De Commissaris nam onder meer een kijkje op de Lemsterweg, waar de veenweideproblematiek duidelijk zichtbaar is. In Spanga bracht de Commissaris nog een bezoek aan de vogelkijkhut van beeldend kunstenaar Onno C. Hooijmeijer. 

Het werkbezoek werd afgesloten in restaurant Driewegsluis, waar de Commissaris in gesprek ging met de fractievoorzitters. Hij gaf aan hoe belangrijk het is om de verbinding te blijven zoeken en de focus te houden op de belangen van de inwoners van Weststellingwerf.

Aan het einde van de dag blikt de Commissaris terug op een mooi bezoek: “Ik heb een prachtige dag gehad en heb goede gesprekken gevoerd met het college van burgemeesters en wethouders en de fractievoorzitters. Daarnaast heb ik mooie ontmoetingen en gesprekken gehad met Stellingwervers. U bent de groene poort van Fryslân, met een schitterend landschap en een hoge kwaliteit van wonen.”

(Foto: Lenus van der Broek)