HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Controle factuur eigen bijdrage voor WMO

Controle factuur eigen bijdrage voor WMO (08-10-2020)

controle factuur eigen bijdrage

Maak je gebruik van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan ontvang je binnenkort van het CAK een brief met daarin de rekening van jouw eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 19 per maand. Dit jaar betaal je vanwege de coronacrisis geen eigen bijdrage voor de maanden april en mei.

Klopt je rekening?

Vanaf 1 januari 2020 geven alle gemeentes aan het CAK door wie gebruik maakt van de Wmo waarvoor een eigen bijdrage geldt. Door landelijke vertragingen heeft gemeente Weststellingwerf je eind augustus aangemeld. Op basis daarvan ontvang je van het CAK de eerste facturen. Controleer deze goed. Als de gegevens kloppen, hoef je niets te doen. Klopt er iets niet? Geef dan de wijziging door aan de gemeente of het CAK.

Welke wijziging geef ik door aan de gemeente?

Klopt de periode waarin je zorg hebt ontvangen niet? Vul dan het formulier Wijziging eigen bijdrage CAK in. Je mag ons gebiedsteam hiervoor ook bellen:

  • gebiedsteam Wolvega: 0561-691233
  • gebiedsteam Noordwolde: 0561-691221

Welke wijziging geef ik door aan het CAK?

Kloppen de gegevens van je partner of huishouden op de beschikking niet? Geef dit zo snel mogelijk aan het CAK door. Dit kan telefonisch op 0800 – 1925 of via het contactformulier op de site van het CAK.

Wil je een betalingsregeling?

Vraag een betalingsregeling aan bij het CAK.

Meer informatie over de eigen bijdrage of veranderingen in de WMO?

Kijk op de website van het CAK.