HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  De mantelzorger staat er niet alleen voor

De mantelzorger staat er niet alleen voor (24-10-2018)

Dit item is verlopen op 24-11-2018.

De Dag van de Mantelzorg komt er weer aan. Op die dag zetten we de mantelzorgers in het zonnetje. Maar mantelzorger ben je het hele jaar door. Het zorgen voor een naaste is intensief. Er zijn momenten waarop je als mantelzorger zelf ook wel wat ontzorging kan gebruiken: even ontspannen, een luisterend oor, of om informatie of advies te krijgen. De ondersteuning aan mantelzorgers wordt door Timpaan Welzijn gedaan, in opdracht van de gemeente.

Mantelzorgers die zich hebben aangemeld bij de gemeente, kunnen gebruik maken van de extra ondersteuning. Dit jaar hebben we onder andere het volgende aangeboden:

  • Stormruiter – een ontspannen avondje uit

    21 mantelzorgers kregen een gratis kaartje voor het theaterstuk de Stormruiter. Iedereen nam een persoon naar keuze mee.

  • Cursus ziekenverzorging thuis – tips en adviezen voor in de praktijk

    9 mensen volgden 4 bijeenkomsten waar ze meer hebben geleerd over het ondersteunen en verzorgen van hun naaste.

  • De mantelzorgpas – aanbod van producten en diensten

    Ontvang een dienst op maat. Denk hierbij aan een bioscoopbon, een paar uur onderhoud aan de tuin of huishoudelijke hulp.

  • Telefonisch contact, een luisterend oor

Dag van de Mantelzorg

Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag bieden wij de mantelzorgers  een leuke middag aan met een diversiteit aan activiteiten. De middag vindt plaats op boerderijcamping 'De Geele Bosch' te Oldeholtwolde. Het wordt een ontspannen middag met nadruk op ontmoeting.  Het thema van deze middag is: 'Verras de Mantelzorger' en aan het eind van de middag delen we een attentie uit. Ingeschreven mantelzorgers nodigen we hiervoor uit.  

Bent u mantelzorger en heeft u zich nog niet aangemeld? Meldt u dan aan via: www.weststellingwerf.nl/mantelzorg of kom langs bij Bureau Vrijwilligerswerk en Mantelzorg in Wolvega (Griffioenpark 20, open op dinsdag: 13:30-15:30 uur) of  Noordwolde (Mandehof  5, open op woensdag: 13:30-15:30 uur). Dan kunt u zich ook meteen opgeven voor de Dag van de Mantelzorg.