HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Deel je zorgen met burgemeester en wethouders

Deel je zorgen met burgemeester en wethouders (15-04-2021)

Wethouder Mariska in gesprek met een inwoonster

Het college wil de samenleving graag helpen om zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te komen. Met elkaar en voor elkaar. Burgemeester en wethouders hebben al diverse gesprekken gevoerd met inwoners en ondernemers.

Een inwoner is blij met het Beweegteam dat jong en oud in beweging krijgt. En geeft de tip om flyers met activiteiten uit te delen op school om kinderen nog beter te bereiken.

Een fysiotherapeut maakt zich zorgen om de conditie van ouderen. Als fysiotherapeut mag ze wel aan het werk, maar geen groepssport aan ouderen geven. Buiten sporten is voor ouderen minder geschikt. “Ik heb de ruimte om veilig sporten aan te bieden, maar het mag niet. Natuurlijk snap ik alle maatregelen, maar ik zit in een spagaat.”

Een andere inwoner verloor na 23 jaar zijn baan door corona, maar blijft toch positief. Hij denkt graag mee met de gemeente.

De oproep van het college wordt gewaardeerd. Mensen vinden het fijn om kennis te maken en zorgen te delenZe maken ook graag tijd vrij voor jouw verhaal. Dus vertel hoe jij deze tijd beleeft, waar je behoefte aan hebt, wat jouw idee is om je omgeving door deze periode te helpen.

Meld je aan voor een gesprek met burgemeester of een wethouder

De gesprekken vinden telefonisch plaats, via een videogesprek, op 1,5 meter afstand gewoon aan je voordeur of via een ‘raamgesprek’. Meld je aan via de onderstaande knop. Of bel 14 0561. 

Wethouder Mariska Rikkers in gesprek met mevrouw Capelle, inwoner van Wolvega (foto Lenus van der Broek)

Wethouder Mariska Rikkers in gesprek met mevrouw Capelle, inwoner van Wolvega (foto: Lenus van der Broek)

Burgemeester Van de Nadort en wethouder Hoen in gesprek met de heer Van der Duim van Fit&Fun Plaza met op de achtergrond sportdocenten aan het schilderen 2 (foto Lenus van der Broek)

Burgemeester Van de Nadort en wethouder Hoen in gesprek met de heer Van der Duim van Fit&Fun Plaza (foto: Lenus van der Broek)