HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Denk aan uw aangifte toeristenbelasting

Denk aan uw aangifte toeristenbelasting (14-01-2019)

Dit item is verlopen op 22-03-2019.

Als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Weststellingwerf staan ingeschreven, betaalt u toeristenbelasting.

Ook als u verhuurt via bijvoorbeeld airbnb. U kunt de belasting doorberekenen aan uw klanten. U draagt de belasting af aan de gemeente. De aangifteformulieren toeristenbelasting zijn vorige week verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. Heeft u deze niet ontvangen dan kunt u deze downloaden op onze website: weststellingwerf.nl/toeristenbelasting. Uw aangifte moet voor 22 maart 2019 binnen zijn.

Aangifte over 2018

U vult de overnachtingen/omzet in die u heeft gehad over het belastingjaar 2018. Op basis van uw aangifte ontvangt u in mei 2019 een definitieve aanslag toeristenbelasting.

Geen aangifteformulier ontvangen?

Alle logiesverstrekkers hebben een aanmeldingsplicht. Deze is opgenomen in de â€˜Verordening toeristenbelasting’. Voldoet u aan de eisen en heeft u geen aangifteformulier toeristenbelasting ontvangen? U kunt deze downloaden op weststellingwerf.nl/toeristenbelasting. Of neem contact op met de gemeente via 14 0561 of info@weststellingwerf.nl.