HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge

Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge (18-06-2020)

nationale diabetes challenge

Het Buurtsportwerk Weststellingwerf doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 2 juli wandel je elke week, ongeveer 15 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Je bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 15 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Hoe ver moet ik kunnen wandelen?

Dat maakt niet uit. Kan je gemakkelijk 5 kilometer wandelen, of houd je het maar een kwartiertje vol? Het kan allemaal. Buurtsportwerk gaat uit van wat je kan kunt en daar ga je mee verder. Al doende zal je conditie beter worden.

Start wandelingen

Op 2 juli start de eerste wandeling. Er wordt rekening gehouden met je wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen train je met Buurtsportwerk voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Op 14 november 2020 is het de Nationale Diabetes dag en dan is de eindwandeling.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van het Diabetesfonds:

Meer weten?

Op donderdag 25 juni organiseert Buurtsportwerk een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge:

  • Voor Wolvega om 11.00 uur in De Rank
  • Voor Noordwolde om 19.00 uur in 't Buurthus.

Iedereen die interesse heeft is welkom. In verband met Corona moet je je wel even aan te melden voor de bijeenkomst door te mailen naar rose@sportfryslan.nl of bellen naar 06 -1292 0184.

Partners

Het Buurtsportwerk werkt in dit project samen met de huisarts, Vitale Regio Noordwolde, diëtisten, fysiotherapeuten, apotheken en buurtzorg.

Achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 14 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.