HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Eerste fase Lindewijk in Wolvega bijna uitverkocht 

Eerste fase Lindewijk in Wolvega bijna uitverkocht  (09-02-2021)

Lindewijk foto

Weststellingwerf wil nog eens 200 woningen bouwen 

De gemeente Weststellingwerf wil de komende jaren nog eens circa tweehonderd woningen bouwen in de Lindewijk in Wolvega. De eerste fase van deze populaire en ruime nieuwbouwwijk is voor 95% verkocht of in optie en de vraag naar kavels en woningen blijft groot, zo constateren burgemeester en wethouders. Vanaf deze week ligt daarom het voorontwerp Lindewijk Deelgebied 2 ter inzage.  

De verwachting is dat halverwege dit jaar deelgebied 2 officieel kan worden vastgesteld. In de tweede helft van dit jaar kunnen dan de voorbereidende werkzaamheden in de wijk starten.  Eind 2021 worden dan de eerste bouwkavels uitgegeven. 

Lindewijk ook buiten Friesland gewild 

In de nieuwbouwwijk van Wolvega zijn inmiddels ongeveer 460 gezinnen komen wonen. Al tientallen bewoners zijn verhuisd naar een andere woning in de wijk. Niet alleen Stellingwervers weten de wijk goed te vinden. Vanuit andere delen van Nederland zijn 162 gezinnen in de Lindewijk komen wonen. Zij waarderen de ruimte, het vele groen en het wonen aan water. Nog eens 75 gezinnen ‘van buiten’ zijn verhuisd naar een woning elders in Wolvega. Deze woningen kwamen vrij doordat de bewoners een nieuw huis hebben gekocht in de Lindewijk.