HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Europese bestuurders bekijken Wolvega-Zuid

Europese bestuurders bekijken Wolvega-Zuid (18-04-2019)

Dit item is verlopen op 18-05-2019.

Bestuurders van diverse overheden uit lidstaten van de Europese Unie kwamen vrijdag 12 april op werkbezoek in Wolvega en bekeken het waterproject in Wolvega-Zuid. De gasten zijn lid van het Europese Comité van de Regio's. Ook burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf is lid hiervan en hij nam zijn collega's mee op een rondleiding in dit nieuwe gebied.

Het Comité van de Regio's is opgericht bij het verdrag van Maastricht met als doel de Europese Commissie te adviseren over Europese wet- en regelgeving. André van de Nadort is via de VNG sinds 2011 lid (eerst plaatsvervangend lid) van dit comité.

Dit is niet de eerste delegatie die dit bijzondere project bezoekt. Ook andere overheden en instanties zijn geïnteresseerd in het watermanagement dat we hier inrichtten en komen regelmatig kijken. 

Op Europees niveau is er interesse in klimaatadaptatie: het beperken en voorkomen van opwarming, manieren om te compenseren en om ermee om te gaan.
In Wolvega-Zuid werkten Provincie Fryslân, gemeente Weststellingwerf, Wetterskip Fryslân en It Fryske Gea aan het afvoeren van regenwater op natuurvriendelijke manier in combinatie met recreatie.  

Na een presentatie op het gemeentehuis, kreeg het bezoek een rondleiding in Wolvega-Zuid.

Comite van de regio´s op bezoek in Wolvega-Zuid

Comite van de Regio's op bezoek

Leden van het Europese Comité van de Regio's bracht een bezoek aan Wolvega-Zuid (Foto's: Lenus van der Broek)