HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt

Extra aandacht van werkgevers voor werknemers met afstand tot arbeidsmarkt (04-04-2018)

Dit item is verlopen op 04-04-2019.

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in Weststellingwerf. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel van de Banenafspraak en inmiddels bij steeds meer bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. Op donderdag 29 maart zette Dienst in Bedrijf daarom zo'n 10 werkgevers die zich enthousiast inzetten op het gebied van inclusief ondernemen in het zonnetje.

Zeer gemotiveerd personeel
Medewerkers die minder vanzelfsprekend aan een baan komen, blijken in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer. Reden voor Dienst in Bedrijf om werkgevers deze week een bezoek te brengen om hen te bedanken voor hun inzet op sociaal ondernemen en een presentje te overhandigen. Voorbeelden van werkgevers die inclusief ondernemen zijn Groen in Bedrijf, Friesland Schroot, Wolvega Panelen en De rijk Groen.

Dag van de 1000 Voorbeelden
Het belonen van sociaal ondernemen in Weststellingwerf maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van “Op naar de 100.000 banen” (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland) om werkgevers te informeren over de Banenafspraak en de mogelijkheden die het werken met werknemers met een arbeidsbeperking biedt.

Ook inclusief ondernemen?
Dienst in Bedrijf ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer. Neem contact op met Willeke Geritz via telefoonnummer 14 0561 voor meer informatie.