HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Fairtrade actie in Weststellingwerf genomineerd voor de Fair Award 2018

Fairtrade actie in Weststellingwerf genomineerd voor de Fair Award 2018 (05-12-2018)

Dit item is verlopen op 05-01-2019.

Fairtrade gemeente Weststellingwerf is genomineerd in de landelijke top drie voor de Fairtrade Actie Award 2018 voor de leukste en fairste activiteit van 2018. 

De werkgroep Fairtrade Weststellingwerf is verheugd met deze nominatie van de activiteit 'Basisschoolkinderen koken Fairtrade Diner met topkok Jan Smink'. 

Om de Fairtrade Actie Award in de wacht te slepen zullen de drie genomineerden tijdens de landelijke inspiratiebijeenkomst op 14 december in Culemborg hun activiteit presenteren, waarna alle aanwezigen mogen stemmen wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Fairtrade Afhaaldiner

Op donderdag 26 april 2018 verzorgden de kinderen van de Franciscusschool een Fairtrade Afhaaldiner onder leiding van topkok Jan Smink uit Wolvega. Het kookproject is de afsluiting van het thema gezondheid op de school en is een initiatief van de werkgroep Fairtrade Weststellingwerf.

De hele school heeft dan drie weken lang les gehad over gezondheidsvraagstukken en gezond eten. Ook is Fairtrade, dat gaat over eerlijke producten en handel, in de middenbouw en bovenbouw aan de orde geweest.

Foodtruck

Als afsluiting was er een tentoonstelling in de school en een afsluitende kleine Fairtrade markt. Op dat moment konden ouders (of de kinderen zelf) hun maaltijd afhalen bij de foodtruck van Jan Smink. Ook werden de 50 deelnemers aan de Fairtrade gemeente Weststellingwerf, vanwege hun voorbeeldfunctie, in het zonnetje gezet en konden ook een maaltijd ophalen. Het project was een groot succes want in totaal werden er 210 maaltijden opgehaald! Fairtrade supermarkten en winkeliers hebben het project met veel producten in natura gesponsord.

De werkgroep Fairtrade Weststellingwerf hoopte met dit project ook een voorbeeld te kunnen zijn voor andere Fairtrade gemeenten en basisscholen. Door deze nominatie voor de Fairtrade Actie Award 2018 is dat zeker gelukt.