HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Fossielvrije vloot vaart langs Driewegsluis

Fossielvrije vloot vaart langs Driewegsluis (12-07-2018)

Dit item is verlopen op 12-08-2018.

Een fossielvrije vloot van tientallen vaartuigen voer donderdag langs de Driewegsluis, op weg naar het Tjeukemeer. In het kader van de Friese Elfwegentocht stond vandaag in het teken van fossielvrij varen.

Wethouder Hanneke Zonderland pakte in Wolvega de fiets om een kijkje te nemen bij de Driewegsluis. Onder de deelnemers aan de fossielvrije vaartocht waren het solarteam van het Linde College met hun solarboot en roeiers van de Wolvegaster roeivereniging Skylla.

Met een grote banner van 4 bij 5 meter liet gemeente Weststellingwerf aan de waterkant zien wat er op het Weststellingwerfs grondgebied al aan duurzame ontwikkelingen zijn.

Vrijdag is bij Home Center de wereldrecordpoging elektrisch opladen. Hier doen o.a. de twee elektrische dienstauto´s van de gemeente aan mee. Burgemeester André van de Nadort zal hier namens het gemeentebestuur aanwezig zijn. De oplaadpoging is rond 14.00 uur.

Wethouder zonderland bij solarteam

Wethouder Hanneke Zonderland bekijkt de solarboot van het Linde College.

Roeiers en solarboot bij Driewegsluis

De roeiers van Skylla en Klaas Pit van het solarteam Linde College leggen even aan bij de grote banner van gemeente Weststellingwerf.

Foto´s: Lenus van der Broek