HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Gemeente blij met aangepaste dienstregeling NS

Gemeente blij met aangepaste dienstregeling NS (29-10-2019)

Dit item is verlopen op 29-11-2019.
NS trein

Vanaf 15 december zijn treinreizigers vanuit Wolvega sneller in Zwolle en de Randstad. In de nieuwe dienstregeling heeft NS de wens van Friese gemeenten, waaronder Weststellingwerf en de provincie Fryslân verwerkt en is de overstaptijd verkort. Daarnaast zet de NS nieuwe snellere Sprinters in.

Wethouder Jack Jongebloed is blij met de nieuwe dienstregeling. Hij spande zich bijna twee jaar in voor verbetering ervan. Vanaf december 2017 hadden reizigers een langere overstaptijd in Meppel, waardoor de reistijd naar Zwolle en de Randstad langer werd. Reizigers kozen ervoor met de auto naar Steenwijk te gaan om daar op de trein te stappen. “Vanuit Wolvega en omliggende plaatsen reizen veel mensen met de trein. Een soepele treinverbinding is voor onze inwoners erg belangrijk.“

“Samen met andere gemeenten en de provincie hebben wij ons ingezet voor aanpassing van de dienstregeling door de overstaptijd te verkorten”, zegt Jongebloed. Hij sprak onder andere met regiodirecteur Joost van der Bijl van NS Noordoost-Nederland en gedeputeerden Johannes Kramer en Avine Fokkens van de provincie Fryslân. “Dankzij de goede samenwerking met alle betrokken partijen, waaronder ook ProRail en Rijkswaterstaat, is dit resultaat behaald.”

De dienstregeling van de Sprinter is gewijzigd waardoor de overstaptijd van en naar Zwolle verkort wordt van elf naar vier minuten. Reizigers van en naar de Randstad zijn ongeveer vijftien minuten sneller op hun bestemming.

Het stationsgebied in Wolvega is de afgelopen jaren vernieuwd. De drukke Stationsweg werd veiliger voor iedereen die er langskomt: in de auto, op de fiets en lopend. Ook de fietsenstalling is uitgebreid en er zijn meer parkeerplaatsen gekomen. De verwachting is dat door de verbeterde dienstregeling meer reizigers via station Wolvega reizen.