HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Gemeente gaat kantine De Steense zelf beheren

Gemeente gaat kantine De Steense zelf beheren (27-06-2019)

Dit item is verlopen op 27-07-2019.

Het college van B&W besloot deze week om de exploitatie van de kantine van sportcomplex De Steense in eigen beheer te nemen. De gemeente neemt deze zomer een beheerder in dienst. De verenigingen en andere gebruikers van De Steense kunnen dan vanaf 1 september, als het nieuwe sportseizoen begint, in de sportkantine terecht.

Wat kunt u van ons verwachten?

Het sportcomplex en de kantine worden één geheel en de gebruikers van de kantine krijgen de beheerder  als vast aanspreekpunt.  Naast vertrouwd gesprekspartner voor de bezoekers heeft hij een nauwe samenwerking met de medewerkers van het sportcomplex. Afstemming verloopt daardoor gemakkelijk. Ook komt er aandacht voor een gezonde kantine, wat past in het gezondheidsbeleid van de gemeente. Verder begeleidt de beheerder medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wanneer start het eigen beheer?

In juli en augustus is de werving en selectie; per september start de beheerder. Voorlopig gaat de gemeente de kantine één jaar beheren. De gemeenteraad spreekt in het najaar over het beheer van de kantine op langere termijn. Met de huidige beheerder wordt gezorgd voor een passende overdracht, zodat de nieuwe beheerder goed kan starten.