HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten

Gemeente ondersteunt drie bijzondere dorpsprojecten (11-12-2019)

Dit item is verlopen op 11-01-2020.
Gemeente Weststellingwerf ondersteunt dorpsprojecten

De gemeente draagt bijna €15.000 bij uit het Dorpenfonds 2019 aan drie bijzondere projecten. Boijl viert in 2020 haar 700-jarig bestaan, dorpshuis De Bult zet in op een nog betere verbinding naar het omniveld en Steggerda gaat de strijd aan met de Eikenprocessierups.

700 jaar Boijl

Boijl viert in 2020 het 700-jarig bestaan met een jaar lang activiteiten voor alle bewoners. Op 11 januari geeft dorpsbelang hiervoor het startschot. Elke maand wordt er een bijzonder evenement georganiseerd. De gemeente vindt de aanpak en de manier waarop de bewoners zijn betrokken bijzonder en helpt graag mee aan een geweldig jaar. Met de subsidie van ruim €5300 van de gemeente, de ondersteuning van diverse fondsen, eigen inzet en sponsoren kan Boijl er een onvergetelijk jaar van maken.

De Bult  wordt nog aantrekkelijker

Dorpshuis De Bult  krijgt door een kleine uitbreiding een betere verbinding met het achterliggende omniveld, trapveld, theater en speeltuin. Het dorpshuis kan daardoor nog beter inspelen op de vele buitenactiviteiten die Ter Idzard organiseert.  Het dorpshuis is al  dé ontmoetingsplek van Ter Idzard, Olde- en Nijeholtwolde. Door het initiatief van stichting De Bult en de subsidie van €7500 van de gemeente kan het dorpshuis die functie verder uitbouwen.

Steggerda pakt Eikenprocessierups aan

Dorpsbelang Steggerda  wil de biodiversiteit rondom het dorp  vergroten en tegelijkertijd de strijd aangaan tegen de Eikenprocessierups. Er worden maar liefst 300 nestkasten opgehangen  langs de openbare  wegen in het buitengebied, het sportterrein en de school.  De natuurlijke vijanden van de rupsen vinden zo voldoende nestgelegenheid en helpen de rupsen te bestrijden.  Het idee is ontstaan vanuit een betrokken bewoner en dorpsbelang heeft dit voortvarend opgepakt. De gemeente vindt het een bijzonder initiatief, dat ons helpt ons om de overlast van de Eikenprocessierupsen op duurzame wijze terug te dringen. Daarom ondersteunen we dit initiatief met €2000 uit het dorpenfonds.

De organisaties dragen met de plannen bij aan de leefbaarheid en levendigheid van hun eigen dorp. Door de aanpak, de samenwerking en het positieve effect, ook op de langere termijn, komen deze projecten in aanmerking voor een bijdrage uit het dorpenfonds.