HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Gemeente opent eerste nieuwe deel van fietspad langs de Linde

Gemeente opent eerste nieuwe deel van fietspad langs de Linde (04-07-2019)

Dit item is verlopen op 04-08-2019.

Weststellingwerf staat bekend om de prachtige fietsroutes door de natuur. Op een mooie zomerdag is het langs de Linde gezellig druk met fietsers. Gezinnen fietsen naar de Driewegsluis om lekker te gaan lunchen of rusten uit op een bankje aan het water. Om deze fietsroute aantrekkelijk te houden, investeert de gemeente in verbreding van paden en vervanging van bruggen. Voorop staat dat het kenmerkende idyllische karakter van het fietsgebied gewaarborgd blijft.

In totaal investeren we de komende jaren € 2,5 miljoen in de fietsverbinding langs de Linde. De eerste fase – het fietspad vanaf de Steenwijkerweg richting de Driewegsluis – is inmiddels klaar. Donderdagmiddag openden wethouders Jack Jongebloed en Roelof Theun Hoen het vernieuwde pad.

Samen met voorzitter Johan Hassing van de Fiets4Daagse Wolvega en uitbaatster Akkie Postema van Paviljoen Driewegsluis haalden ze symbolisch de hekken weg en fietsten met alle genodigden van de Sas naar de Driewegsluis over het nieuwe, verbrede fietspad.

Fase twee is het stuk van ongeveer 3,2 kilometer lang vanaf de Domeinenweg tot aan de Kontermansbrug.

Hiervoor maken we een koppeling met landinrichtingsproject Beekdal-Linde. In dit project worden als gevolg van hermeandering van de Linde nieuwe fietspaden aangelegd. Door hierop mee te liften, kunnen we op het hele stuk een kwalitatief hoogwaardige recreatieve route aanleggen, door bestaande en nieuwe natuur.

Fase drie is vervolgens het fietspad vanaf de Kontermansbrug tot aan het Lolkemabruggetje, een stuk van ongeveer 1,7 kilometer lang.

Opening fietspad langs de Linde

Wethouder Jack Jongebloed (links) en Roelof Theun Hoen openen het vernieuwde fietspad langs de Linde. (Foto: Lenus van der Broek)

Fietspad langs de Linde geopend

(Foto: Lenus van der Broek)

OPening fietspad langs de Linde

Als teken van samenwerking, fietsen de wethouders met de voorzitter van de Fiets4Daagse en de uitbaatster van Paviljoen Driewegsluis samen op een tandem over het vernieuwde fietspad. (Foto: Lenus van der Broek)