HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Gemeente Weststellingwerf sluit gedeelte fietspad langs de Linde

Gemeente Weststellingwerf sluit gedeelte fietspad langs de Linde (06-08-2020)

Dit item is verlopen op 06-09-2020.
Fietspad langs de Linde

Vrijdag 7 augustus sluit de gemeente Weststellingwerf het fietspad tussen Hemweg en Kontermansbrug. Onderdelen van het fietspad op deze route zorgen voor onveilige situaties. Veiligheid staat voorop. Daarom vindt de gemeente het niet meer verantwoord dit gedeelte van het fietspad open te houden. 

Omleidingsroute

Vakantiegangers, recreanten en inwoners fietsen deze zomer volop door de gemeente Weststellingwerf. Ook de route langs de Linde is een populaire fietsroute. De gemeente zorgt nu voor een omleidingsroute voor de fietsers. Deze route wordt met borden aangegeven. Een goed alternatief voor de natuurliefhebber want de omleidingsroute voert langs een mooi gedeelte rond het dorp De Hoeve.

Herstellen van het fietspad   

De gemeente Weststellingwerf kondigde eerder aan dat, in het kader van het uitvoeringsplan gebiedsontwikkeling Beekdal Linde, samen met Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân het fietspad langs de Linde in fases wordt opgeknapt. Na realisatie van fase 1 in 2019, wordt aan de besteksvoorbereiding, de vergunningen en de aanbesteding druk gewerkt. De planning is er op gericht dat, als  alles meezit, nog in 2020 wordt gestart met de uitvoering.

Veiligheid staat voorop

De nu genomen maatregel om een deel van het fietspad af te sluiten voor alle verkeer, onderstreept nogmaals de noodzaak en het belang van het realiseren van het nieuwe fietspad. Het gemeentebestuur is uiteraard ongelukkig met dit besluit, maar accepteert geen risico met de veiligheid  voor de verkeersdeelnemers.