HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Gemeente Weststellingwerf treedt toe tot P10-netwerk van plattelandsgemeenten

Gemeente Weststellingwerf treedt toe tot P10-netwerk van plattelandsgemeenten (11-01-2021)

Gemeente Weststellingwerf treedt toe tot P10-netwerk van plattelandsgemeenten

Gemeente Weststellingwerf is met ingang van dit nieuwe jaar toegetreden tot het P10-netwerk. Binnen P10 werken grote plattelandsgemeenten met elkaar samen. Gemeente Weststellingwerf wil zich met de deelname verder inzetten voor het platteland.

Het doel van het netwerk is om de stem van het platteland te laten horen bij onderwerpen als gemeentefinanciën, energietransitie, klimaatverandering, stikstof, onderwijs, leefbaarheid en zorg. Dit zijn de grote opgaven waar Nederland mee te maken heeft en waar een leefbaar platteland een cruciale rol in kan vervullen. 

Belangen vertegenwoordigen

Burgemeester André van de Nadort ziet veel kansen voor Weststellingwerf met de toetreding tot het P10-netwerk: ‘‘P10-gemeenten staan voor dezelfde uitdagingen en hebben dezelfde belangen. Dat vraagt om een goede vertegenwoordiging. Door gezamenlijk op te trekken vormen we met het P10-netwerk een stevige gesprekspartner die onze belangen behartigt ten aanzien van verschillende partners, zoals het Rijk en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).’’

29 leden

In 2008 begon het P10-netwerk met tien gemeenten. Sindsdien is het netwerk sterk gegroeid. P10 telt nu 29 leden, waarvan vijf Friese gemeenten.