HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Gemeente Weststellingwerf trots op wereldkampioen Satu Ketellapper!

Gemeente Weststellingwerf trots op wereldkampioen Satu Ketellapper! (22-01-2019)

Dit item is verlopen op 22-02-2019.
felicitatie satu

Bij de felicitaties, de bloemen en de waarde-cheque die sportwethouder Jack Jongebloed vorige week aanbood aan wereldkampioene line-dance Satu Ketellapper uit Wolvega sprak hij namens de gemeente zijn trots uit. “Een wereldkampioen heb je niet snel binnen je gemeente, een prestatie waar we als Weststellingwerf dan ook uitermate trots op zijn”.

Op naar meer medailles

Satu Ketellapper waardeerde de felicitaties van haar gemeente. Ze is net weer terug uit Amerika waar ze met haar danspartner Mike Wagner wereldkampioen line-dance voor koppels werd. Satu praat met veel passie over haar sport die zij al vanaf haar zevende jaar beoefent. Zij won in haar sportcarrière alles wat er te winnen viel, maar haar medaillehonger is nog niet gestild. “Dit jaar ga ik tegelijk voor line-dance-goud individueel én voor koppels”, aldus de gedreven Satu. Naast de competitieve sport is zij geïnteresseerd in de sport in het algemeen en ziet zij het belang van sport, bewegen en gezonde voeding. Daarbij vindt zij in de gemeente Weststellingwerf een goede partner.

Nieuw sport- en beweegbeleid

De gemeente gaat een extra impuls geven aan een vernieuwend sport- en beweegbeleid voor onder andere jeugd en senioren. De projecten Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en Buurtsportwerk worden voortgezet. Met de bijeenkomst voor sportverenigingen op 31 januari wil de gemeente een eerste inventarisatie ophalen bij de lokale partijen voor een vernieuwend accommodatie-  en subsidiebeleid. “Het mooiste zou zijn dat we na het Nationaal Sportakkoord samen kunnen komen tot een Sportakkoord voor Weststellingwerf, waarbij uitgangspunt is dat iedere inwoner op een eigen te bepalen wijze, individueel of in teamverband kan sporten en bewegen! Goed voor de gezondheid en sociale contacten”, aldus de sportwethouder.