HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Goed idee?! Deze kinderen doen er wat mee!

Goed idee?! Deze kinderen doen er wat mee! (25-09-2019)

Dit item is verlopen op 25-10-2019.
Goed idee doe er wat mee

Tijdens de open dag op 18 mei 2019 deelden bezoekers ideeën voor hun buurt of wijk met ons. Dit leverde interessante gesprekken en goede adviezen op, ook van onze jongeren. Al snel bleek dat zij goede ideeën hebben om Weststellingwerf nog mooier, leuker en gezonder te maken. De drie mooiste ideeën beloonden wij afgelopen week met een geldbedrag van €250.

Jeugd is de grote winnaar!

Wethouder Jack Jongebloed verraste Pieter en Rinze uit Steggerda met de cheque. De mannen willen insecten een goed thuis geven in Steggerda. Ze gaan daarom insectenhotels bouwen, samen met hun vrienden. Ze hebben al een paar locaties op het oog. Een goed idee, omdat ook de vijanden van de eikenprocessierups straks een mooie schuilplek vinden. Pieter en Rinze helpen ons dus ook bij het bestrijden van de rups!  

Rosan uit Wolvega heeft ook een erg goed idee voor haar eigen buurt. Ze wil het groen in de omgeving van de Stadhouderslaan en Wollegras nog leuker maken om in te spelen.  Er zijn al de nodige speeltuintjes en daar zijn ze blij mee. Maar soms wil je natuurlijk ook even rondstruinen in de buurt! Wethouder Roelof Theun Hoen beloonde haar idee met een cheque. Hiermee kan ze het idee samen met vriendjes en vriendinnetjes verder uitwerken.

Sophie en Floor uit Oldeholtpade willen graag één of meer watertappunten in Oldeholtpade. Voor hun zelf, hun medeleerlingen, maar ook voor fietsers en wandelaars die Oldeholtpade bezoeken. Meerdere vliegen in één klap dus. Met een mooie powerpointpresentatie legden ze aan wethouder Mariska Rikkers uit waarom waterdrinken zo belangrijk is. Daarna kregen ze op het dak van het gemeentehuis de cheque uitgereikt. Ze gaan de komende tijd nadenken over hoe ze het geld het beste kunnen inzetten en met wie ze gaan samenwerken. De gemeente helpt ze daarbij op weg. 

We zijn natuurlijk benieuwd naar de plannen die hieruit voortkomen en of de goede ideeën werkelijkheid worden.

Uitreiken cheque Goed idee