HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Helpende handen van Weststellingwerf

Helpende handen van Weststellingwerf (05-05-2020)

Dit item is verlopen op 12-05-2020.

Deze coronatijd vraagt de inzet van iedereen. Van mensen in de zorg, van ouderen, van kinderen die niet naar school kunnen, van mensen die thuiswerken, van mensen die doorwerken om de samenleving draaiende te houden, van mensen die nu niet kunnen werken, van ondernemers die zorgen hebben om hun bedrijf, enz. enz.

Trots op Weststellingwerf en op elkaar!

In Weststellingwerf zien mensen naar elkaar om. Er zijn veel helpende handen en we helpen elkaar door deze tijd. Om te laten zien dat alle inzet waarderen en we samen sterk zijn, hangt er vanaf 5 mei 2020 op de ramen van het gemeentehuis een mega grote collage van handen. Het is een statement dat we (stiekm) trots zijn op Weststellingwerf en op elkaar!

Mega grote collage van handen

De collage bestaat uit op papier geschilderde handen, getekende handen, foto’s van handen en wat je verder maar kunt bedenken, zolang er maar een hand op staat. Scholen, kinderdagverblijven, dagbestedingen, plaatselijk belangen, Jongerencentrum To-b en veel andere inwoners van de gemeente Weststellingwerf werkten er aan mee.

Kom kijken van 5 t/m 11 mei

De mega collage is vanaf 5 mei te zien op het gemeentehuis aan Griffioenpark 1 in Wolvega. Op deze dag vieren we 75 jaar vrijheid. En staan we stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Je kunt een week lang komen kijken, van dinsdag 5 mei tot en met maandag 11 mei. Kom gerust langs, maar hou natuurlijk wel de anderhalve meter afstand.

Zorg voor elkaar initiatiefgroepen

De handen zijn ingezameld tijdens de actie ‘Wij verzamelen handen’ van Facebookpagina Helpende Hand Wolvega e.o. Dit is een platform voor mensen die hulp nodig hebben of mensen die juist hun hulp aan willen bieden. In Weststellingwerf zijn nog veel meer van dit soort initiatiefgroepen. Kijk hier voor een overzicht van alle initiatiefgroepen.