HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Herdenkingen 4 mei ook dit jaar zonder publiek

Herdenkingen 4 mei ook dit jaar zonder publiek (03-05-2021)

Dit item is verlopen op 18-05-2021.
griffioen

De herdenkingen in Wolvega, Noordwolde, Stadburen/Nijeholtwolde en Zeedijk/Spanga zijn ook dit jaar zonder publiek. We doen de kranslegging op een sobere manier. Op elke locatie is een wethouder of de burgemeester aanwezig.

Samen herdenken

Je kunt dit jaar dus niet bij een lokale herdenking zijn. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt iedereen om de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok te hangen. En om mee te doen met de twee minuten stilte. Zo herdenken we toch samen.

Vlagprotocol voor het gemeentehuis: vlag mag uit om 18.00 uur 

In de vlaginstructie staan regels voor het vlaggen vanaf rijksgebouwen. In 2020 werd het vlagprotocol op 4 mei eenmalig aangepast in verband met 75 jaar bevrijding en werd ook op alle hoofdgebouwen van de Rijksoverheid de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok gehangen. Gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen werd verzocht deze vlaginstructie te volgen. Het protocol van de Rijksoverheid wordt dit jaar niet aangepast. Dit betekent dat de vlaggen op de hoofdgebouwen van de Rijksoverheid dit jaar op 4 mei om 18.00 uur halfstok worden gehesen.