HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Herdenkingstocht voor geweldslachtoffers in Wolvega

Herdenkingstocht voor geweldslachtoffers in Wolvega (10-09-2018)

Dit item is verlopen op 10-10-2018.
Het namenlint met namen van geweldslachtoffers

Op zaterdag 22 september is de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in Wolvega. Honderden nabestaanden en genodigden, waaronder leden van het kabinet, herdenken dan in Wolvega slachtoffers van zinloos geweld. Vanaf 13.30 uur wordt een namenlint, met daarop namen van slachtoffers, door het centrum van Wolvega gedragen.  U bent van harte welkom om mee te lopen.

13.30 tot 14.00 uur: herdenkingstocht

De herdenkingstocht wordt begeleid door de tamboers van het Politieorkest Noord Nederland. Vanaf het gemeentehuis in het Griffioenpark volgt het namenlint de volgende route:

Hoofstraat Oost – Van Harenstraat – Van de Sandeplein – Lindenoord – Dr.Dreeslaan – Dr. Beelstraat – Steenwijkerweg – Anjerstraat – Rozenstraat – Griffioenpark.

14.00 tot 15.30 uur: sprekers, zang en muziek

Bij terugkeer van het lint bij het gemeentehuis om ongeveer 14.00 uur staan sprekers, zang en muziek op het programma. Zangeres Ytsje Conradi, de Stellingwerver koren Spirit of Joy en Het Stellingwerfkoor en het Politieorkest Noord Nederland verlenen hun medewerking. Ook worden de namen van slachtoffers voorgelezen. Dit programma in het Griffioenpark duurt tot ongeveer 15.30 uur. Iedereen is welkom om hierbij te zijn!