HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Inbrekers actief in Weststellingwerf: wees alert

Inbrekers actief in Weststellingwerf: wees alert (29-04-2019)

Dit item is verlopen op 29-05-2019.

Afgelopen maand zijn er opvallend veel woninginbraken gepleegd in Weststellingwerf. De meeste inbraken zijn gepleegd bij mensen die meerdere dagen niet thuis waren. 

Inbrekers kwamen woningen binnen door een raam in te gooien of de cilinder (waar het sleutelgat in zit) uit het slot van de deur te trekken.    

Oplettendheid van buren

80% van de woninginbraken wordt opgelost dankzij oplettendheid van buren. Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet hebben gebeld, omdat ze dachten dat het niets was. Ook als u twijfelt kunt u de politie bellen via 112. De politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. 

Wat kunt u zelf doen?

Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. Zet nooit op sociale media wanneer u op vakantie gaat en laat licht branden als u niet thuis bent! Dit kan door middel van een tijdschakelaar. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Kijk voor meer preventietips op de website van de politie: www.politie.nl/themas/woninginbraak.html