HOME  |  Actueel in Weststellingwerf  |  Indrukwekkende Holocaust herdenking met veel bezoekers

Indrukwekkende Holocaust herdenking met veel bezoekers (29-01-2020)

Indrukwekkende herdenking holocaust memorial day Wolvega

Veel inwoners en andere belangstellenden kwamen maandagavond 27 januari naar de herdenking in het gemeentehuis. Bij het tijdelijke Holocaust monument LEVENSLICHT herdachten zij de Holocaustslachtoffers.

Na het welkomstwoord van burgemeester André van de Nadort vertelde Niek van der Oord een persoonlijk verhaal. Ook sprak hij over voormalig Joods werkkamp It Petgat. Daarna gaf de burgemeester uitleg over het Holocaustmonument LEVENSLICHT.  Om de paar seconden lichten de stenen op en doven ze weer uit, als een ademhaling in licht. Zo symboliseren de stenen het leven dat nu in de gemeenschap gemist wordt.

Na een stiltemoment kregen alle bezoekers de gelegenheid om zelf stil te staan bij het monument en te herdenken. Er waren rode en witte rozen om bij het monument in een vaas te zetten. Bezoekers brachten zelf ook bloemen mee.

Bezoek het Holocaustmonument

Het Holocaustmonument LEVENSLICHT is deze week nog te bezoeken. Dat kan tot 31 januari 2020 op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.30 tot 18.00 uur. En op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. U bent van harte welkom!

Door te herdenken blijft de herinnering aan de slachtoffers levend. Ze worden gemist! Bij het monument LEVENSLICHT ligt een herdenkingsboek. Hier kunt u opschrijven wat u raakt.